Antalya’da imam hatip krizi

GÜNDEM 25.05.2021 - 12:01, Güncelleme: 25.05.2021 - 12:36
 

Antalya’da imam hatip krizi

Antalya’da Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere yaz kampı adı altında ücreti 3000 ile 3900 TL arası değişen kurs verilecek. Üstelik kurslar okulların daha açık olduğu 31 Mayıs’ta başlayacak!

haberimizvar.net- Antalya’da bir imam hatip lisesi dersshaneciliğe özendi.  Konyaaltı ilçesinde bulunan Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi, yaz kampı adı altında öğrencilere kurs vermek için duyuru yaptı. Ara sınıfların yaz kampı ile pandemiden kaynaklı eksikleri gidereceği vaat edilen kursta, son sınıf öğrencilerin ise üniversiteye hazırlanacağı belirtiliyor. 3 farklı paketin sunulduğu kursta, öğrencilerden birinci paket için 3.000 TL, ikinci paket için 3.600 TL ve üçüncü paket için 3.900 TL ücret talep ediliyor. Paket satın alan öğrencilerin matematik, fizik, kimya, biyoloji, türkçe, tarih, coğrafya ve felsefe derslerinden kurs alacağı belirtiliyor.  VELİLERDEN ÜCRET TALEP EDİLEMEZ  Konyaaltı Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere yaz kampı adı altında yüksek fiyata kurs verilmesine Eğitim İş Antalya Şubesi’nden tepki geldi. Şube Başkanı Sadık Acar, böyle bir kursun kabul edilemeyeceğini söyledi. Acar,  “Devlet okulları parayla değil parasız eğitim verir, kurs düzenlemek isterse de bunu yönetmeliklere uygun bir şekilde yapmalıdır, öğrencilerden ve velilerden öğretmen ders ücretleri, temizlik ve personel giderleri, kırtasiye giderleri, tamirat, tadilat ve bakım ücretleri gibi ücretler talep edemez” dedi.  OKUL DEVAM EDERKEN KURS BAŞLAYACAK! Üstelik kursların okulların devam ettiği 31 Mayıs’ta başlayacağını belirten Acar, “Öğrencilerin henüz okul dersleri bitmemişken kurs kampına alınmaları yanlıştır. Olması gereken eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında yer alan bu uygulamada yaşanabilecek bir olumsuzluğun sorumlusu kim olacaktır? Bu derslere hangi öğretmenler girecektir ve ücretleri hangi kalem üzerinden ödenecektir? Anayasal hak olan parasız eğitimin öğrencilerimize sunulması ve velilerin haksız ve gereksiz yere masrafa sokulmamasıkonusunda gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Antalya’da Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere yaz kampı adı altında ücreti 3000 ile 3900 TL arası değişen kurs verilecek. Üstelik kurslar okulların daha açık olduğu 31 Mayıs’ta başlayacak!

haberimizvar.net- Antalya’da bir imam hatip lisesi dersshaneciliğe özendi.  Konyaaltı ilçesinde bulunan Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi, yaz kampı adı altında öğrencilere kurs vermek için duyuru yaptı. Ara sınıfların yaz kampı ile pandemiden kaynaklı eksikleri gidereceği vaat edilen kursta, son sınıf öğrencilerin ise üniversiteye hazırlanacağı belirtiliyor. 3 farklı paketin sunulduğu kursta, öğrencilerden birinci paket için 3.000 TL, ikinci paket için 3.600 TL ve üçüncü paket için 3.900 TL ücret talep ediliyor. Paket satın alan öğrencilerin matematik, fizik, kimya, biyoloji, türkçe, tarih, coğrafya ve felsefe derslerinden kurs alacağı belirtiliyor. 

VELİLERDEN ÜCRET TALEP EDİLEMEZ 
Konyaaltı Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere yaz kampı adı altında yüksek fiyata kurs verilmesine Eğitim İş Antalya Şubesi’nden tepki geldi. Şube Başkanı Sadık Acar, böyle bir kursun kabul edilemeyeceğini söyledi. Acar,  “Devlet okulları parayla değil parasız eğitim verir, kurs düzenlemek isterse de bunu yönetmeliklere uygun bir şekilde yapmalıdır, öğrencilerden ve velilerden öğretmen ders ücretleri, temizlik ve personel giderleri, kırtasiye giderleri, tamirat, tadilat ve bakım ücretleri gibi ücretler talep edemez” dedi. 

OKUL DEVAM EDERKEN KURS BAŞLAYACAK!
Üstelik kursların okulların devam ettiği 31 Mayıs’ta başlayacağını belirten Acar, “Öğrencilerin henüz okul dersleri bitmemişken kurs kampına alınmaları yanlıştır. Olması gereken eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında yer alan bu uygulamada yaşanabilecek bir olumsuzluğun sorumlusu kim olacaktır? Bu derslere hangi öğretmenler girecektir ve ücretleri hangi kalem üzerinden ödenecektir? Anayasal hak olan parasız eğitimin öğrencilerimize sunulması ve velilerin haksız ve gereksiz yere masrafa sokulmamasıkonusunda gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.