Antalya'da olta balıkçılarına yeni Covid19 kuralı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.12.2020 - 10:44, Güncelleme: 10.12.2020 - 10:44
 

Antalya'da olta balıkçılarına yeni Covid19 kuralı

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, sahil bantlarında oltayla balık tutanlar arasında en az 3 metre mesafe olması ve belediyelerin gerekli yer işaretlemelerini yapmasına yönelik yeni kararlar aldı.

haberimizvar.net- Antalya'da, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni kararlar alındı. Kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemine vurgu yapılan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu kararında, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı faaliyetlerine yönelik yeni düzenlemelere gidildi. Olta balıkçılığı yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az 3 metre mesafe olacak. Bu doğrultuda boya, yapışkan yer etiketi vb. gerekli yer işaretlemeleri ilgili belediyeler tarafından ivedilikle yapılacak. Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişi bulunabilecek. Olta balıkçılığı yapanlara kolluk ve zabıta ekipleri tarafından da bilgilendirme yapılacak. Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her alan için en az bir zabıta personeli alan sorumlusu olarak belirlenecek. Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personeli, kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmalarını sağlayacak. Bu alanlardaki kişiler maske kullanacak ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade etmeyecek. Uyarı ve ikazlara uymayan kişilere, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince 392 TL olmak üzere toplamda 3 bin 542 TL idari para cezası uygulanabilecek. 
Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, sahil bantlarında oltayla balık tutanlar arasında en az 3 metre mesafe olması ve belediyelerin gerekli yer işaretlemelerini yapmasına yönelik yeni kararlar aldı.

haberimizvar.net- Antalya'da, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni kararlar alındı. Kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemine vurgu yapılan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu kararında, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı faaliyetlerine yönelik yeni düzenlemelere gidildi.

Olta balıkçılığı yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az 3 metre mesafe olacak. Bu doğrultuda boya, yapışkan yer etiketi vb. gerekli yer işaretlemeleri ilgili belediyeler tarafından ivedilikle yapılacak. Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişi bulunabilecek. Olta balıkçılığı yapanlara kolluk ve zabıta ekipleri tarafından da bilgilendirme yapılacak. Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her alan için en az bir zabıta personeli alan sorumlusu olarak belirlenecek.

Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personeli, kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmalarını sağlayacak. Bu alanlardaki kişiler maske kullanacak ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade etmeyecek.

Uyarı ve ikazlara uymayan kişilere, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince 392 TL olmak üzere toplamda 3 bin 542 TL idari para cezası uygulanabilecek. 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.