Antalya'da PKK/YPG'ye yönelik 'Uyuyan Hücre Operasyonu'

GÜNDEM 03.10.2023 - 11:36, Güncelleme: 03.10.2023 - 11:36
 

Antalya'da PKK/YPG'ye yönelik 'Uyuyan Hücre Operasyonu'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Antalya'nın da bulunduğu 18 ilde eş zamanlı olarak PKK/YPG'ye yönelik gerçekleştirilen 'Uyuyan Hücre Operasyonun'da 90'na yakın kişinin gözaltına alındığını, tüm Türkiye'ye yönelik sürdürülen 'Kahramanlar Operasyonu'nda ise 12 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

haberimizvar.net- Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye içerisinde çalışma yürüttü. Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması neticesinde örgüte çalıştığı tespit edilen şahıslar yakın takibe alındı ve eş zamanlı operasyon başlatılması amacıyla Emniyet birimleri ile koordineli çalışıldı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 90’a yakın kişi gözaltına alındığı belirtildi. BAKAN YERLİKAYA'DA OPERASYON AÇIKLAMASI Yerlikaya sosyal medyadan operasyonun ayrıntılarını paylaştı: BTÖ’ye yönelik tüm Türkiye’de başlatılan “kahramanlar” operasyonları kapsamında; Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın’da 12 şüpheli terör örgütü üyesi yakalandı. BTÖ’nün istihbarat yapılanmasına yönelik Şanlıurfa merkezli Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul , Bursa, Batman , Denizli , Adana, Kayseri, Antalya, Konya , Isparta ve Kocaeli olmak üzere 16 ilde yapılan operasyonlarda ise 55 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.    
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Antalya'nın da bulunduğu 18 ilde eş zamanlı olarak PKK/YPG'ye yönelik gerçekleştirilen 'Uyuyan Hücre Operasyonun'da 90'na yakın kişinin gözaltına alındığını, tüm Türkiye'ye yönelik sürdürülen 'Kahramanlar Operasyonu'nda ise 12 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

haberimizvar.net- Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye içerisinde çalışma yürüttü.

Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması neticesinde örgüte çalıştığı tespit edilen şahıslar yakın takibe alındı ve eş zamanlı operasyon başlatılması amacıyla Emniyet birimleri ile koordineli çalışıldı.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında 90’a yakın kişi gözaltına alındığı belirtildi.

BAKAN YERLİKAYA'DA OPERASYON AÇIKLAMASI

Yerlikaya sosyal medyadan operasyonun ayrıntılarını paylaştı:

BTÖ’ye yönelik tüm Türkiye’de başlatılan “kahramanlar” operasyonları kapsamında; Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın’da 12 şüpheli terör örgütü üyesi yakalandı.

BTÖ’nün istihbarat yapılanmasına yönelik Şanlıurfa merkezli Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul , Bursa, Batman , Denizli , Adana, Kayseri, Antalya, Konya , Isparta ve Kocaeli olmak üzere 16 ilde yapılan operasyonlarda ise 55 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.