Antalya'da satılan 3 konuttan birini yabancılar aldı

GÜNDEM 17.08.2022 - 12:55, Güncelleme: 17.08.2022 - 12:55
 

Antalya'da satılan 3 konuttan birini yabancılar aldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Temmuz ayında kentte her 3 konuttan birinin yabancılara satıldığını söyledi.

 haberimizvar.net- ATSO Başkanı Davut Çetin yaptığı yazılı açıklamada, yabancılara konut satışında Antalya'nın İstanbul'u geçtiğini de söyledi. ATSO Başkanı Çetin'in değerlendirmesi şöyle; “TÜİK verileri konut satışlarının Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13, kredili satışların ise yüzde 7 oranında gerilediğini göstermektedir. Antalya'da kredili satışlar yüzde 44 gibi yüksek bir oranda gerilemiş, ancak kredisiz satışların artması sayesinde toplamda gerileme yüzde 5 oranında kalmıştır. Konut fiyatlarındaki yüksek artış, düşük faiz oranına rağmen konuta erişimi zorlaştırmıştır. RUSLARIN PAYI YÜKSEK Temmuz ayında ilimizde konut satışı 4.643 adette kalmış, bu konutların 1.421'i, yani yaklaşık her 3 konuttan birisi yabancılara satılmıştır. Türkiye genelinde yabancıların konut alımı 7 ayda 39.322, Temmuz ayında 3.939 düzeyinde kalmıştır. Yabancıların konut alımlarında önceki yıllarda Irak ve İran uyruklular önde olurken Nisan ayından bu yana Rusya Federasyonu uyrukluları öne geçmiş ve bu yılın 7 aylık döneminde Rusya vatandaşlarının konut alımlarındaki payı yüzde 17'ye çıkmıştır. ANTALYA BİRİNCİ SIRADA Antalya'da Temmuz ayında yabancılara satışların ağırlıklı kısmının da Rusya vatandaşlarına yapıldığı görülmektedir. Yabancıların konut alımları, vatandaşlık koşullarının değişmesi ve diğer kısıtlayıcı önlemlere bağlı olarak Türkiye genelinde geçen yıla ve bir önceki aya göre düşerken Antalya'da geçen yıla göre yüzde 52,6 oranında artış olmuş ve yabancılara konut satışında Antalya İstanbul'u geçmiştir."
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Temmuz ayında kentte her 3 konuttan birinin yabancılara satıldığını söyledi.

 haberimizvar.net- ATSO Başkanı Davut Çetin yaptığı yazılı açıklamada, yabancılara konut satışında Antalya'nın İstanbul'u geçtiğini de söyledi. ATSO Başkanı Çetin'in değerlendirmesi şöyle; “TÜİK verileri konut satışlarının Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13, kredili satışların ise yüzde 7 oranında gerilediğini göstermektedir. Antalya'da kredili satışlar yüzde 44 gibi yüksek bir oranda gerilemiş, ancak kredisiz satışların artması sayesinde toplamda gerileme yüzde 5 oranında kalmıştır. Konut fiyatlarındaki yüksek artış, düşük faiz oranına rağmen konuta erişimi zorlaştırmıştır.

RUSLARIN PAYI YÜKSEK
Temmuz ayında ilimizde konut satışı 4.643 adette kalmış, bu konutların 1.421'i, yani yaklaşık her 3 konuttan birisi yabancılara satılmıştır. Türkiye genelinde yabancıların konut alımı 7 ayda 39.322, Temmuz ayında 3.939 düzeyinde kalmıştır. Yabancıların konut alımlarında önceki yıllarda Irak ve İran uyruklular önde olurken Nisan ayından bu yana Rusya Federasyonu uyrukluları öne geçmiş ve bu yılın 7 aylık döneminde Rusya vatandaşlarının konut alımlarındaki payı yüzde 17'ye çıkmıştır.
ANTALYA BİRİNCİ SIRADA

Antalya'da Temmuz ayında yabancılara satışların ağırlıklı kısmının da Rusya vatandaşlarına yapıldığı görülmektedir. Yabancıların konut alımları, vatandaşlık koşullarının değişmesi ve diğer kısıtlayıcı önlemlere bağlı olarak Türkiye genelinde geçen yıla ve bir önceki aya göre düşerken Antalya'da geçen yıla göre yüzde 52,6 oranında artış olmuş ve yabancılara konut satışında Antalya İstanbul'u geçmiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.