Antalya'da şiir gecesi

YEREL 31.08.2023 - 11:13, Güncelleme: 31.08.2023 - 11:13
 

Antalya'da şiir gecesi

Antalya'da 29 yıldır aralıksız düzenlenen 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'nin 339'uncusu, plajda gerçekleşti. Buluşmada, 'Çirkin Kral' lakabıyla tanınan oyuncu Yılmaz Güney şiir ve türkülerle anıldı.

haberimizvar.net- Moderatörlüğünü 29 yıldır şair Musa Fırat'ın üstlendiği 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi', Konyaaltı Plajında şair ve şiirseverlerin buluşmasıyla gerçekleşti. Program öncesi, İtalya'nın Milano şehrinde varlığını devam ettiren Dostluk Sevgi ve Barış Kulübü üyesi şair Musa Fırat'a yollanan teşekkür plaketi teslim edildi. MÜZİK EŞLİĞİNDE ŞİİR OKUNDU Sanatçı Yılmaz Güney'in hayat hikayesinin anlatılmasıyla başlayan gecenin ilk şiirini, şair Naim Tuncalı okudu. Musa Yenilmez, Şahin Tan, Nuri Altunay, Serdar Baysal, Arif Serdar Göçer'in bağlamaları, Ali Patoğlu gitarı, Kaniye Güngör de bendiri ile şiirlere fon müziği oluşturdu. Gecede Antalyalı şairler Harun Yiğit, Turgay Değirmenci, Mehmet Budak, Yakup Sinan, Mesut İnci, Hasret Sarıyaz, Adnan Demir, Hüseyin Narin, Yakup Sinan, Hasan Güçlüer, Cengiz Ulutaş, Gülten Şimşek, hayatta olan ve olmayan şairlerin şiirlerini yorumladı. TÜRKÜLER SUSMADI Yerel ses sanatçıları Serap Zengin, Eda Ünsal, Cengiz Ulutaş, Asu Göçer, Nusret Özsoy'un yorumladığı türkülerle sona yaklaşılan gecede moderatör Musa Fırat, şairler Vildan Özsoy ile İsmail Emeksiz'e 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'ne katkılarından dolayı 'sarı yazma' hediye etti.
Antalya'da 29 yıldır aralıksız düzenlenen 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'nin 339'uncusu, plajda gerçekleşti. Buluşmada, 'Çirkin Kral' lakabıyla tanınan oyuncu Yılmaz Güney şiir ve türkülerle anıldı.

haberimizvar.net- Moderatörlüğünü 29 yıldır şair Musa Fırat'ın üstlendiği 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi', Konyaaltı Plajında şair ve şiirseverlerin buluşmasıyla gerçekleşti. Program öncesi, İtalya'nın Milano şehrinde varlığını devam ettiren Dostluk Sevgi ve Barış Kulübü üyesi şair Musa Fırat'a yollanan teşekkür plaketi teslim edildi.

MÜZİK EŞLİĞİNDE ŞİİR OKUNDU

Sanatçı Yılmaz Güney'in hayat hikayesinin anlatılmasıyla başlayan gecenin ilk şiirini, şair Naim Tuncalı okudu. Musa Yenilmez, Şahin Tan, Nuri Altunay, Serdar Baysal, Arif Serdar Göçer'in bağlamaları, Ali Patoğlu gitarı, Kaniye Güngör de bendiri ile şiirlere fon müziği oluşturdu. Gecede Antalyalı şairler Harun Yiğit, Turgay Değirmenci, Mehmet Budak, Yakup Sinan, Mesut İnci, Hasret Sarıyaz, Adnan Demir, Hüseyin Narin, Yakup Sinan, Hasan Güçlüer, Cengiz Ulutaş, Gülten Şimşek, hayatta olan ve olmayan şairlerin şiirlerini yorumladı.

TÜRKÜLER SUSMADI

Yerel ses sanatçıları Serap Zengin, Eda Ünsal, Cengiz Ulutaş, Asu Göçer, Nusret Özsoy'un yorumladığı türkülerle sona yaklaşılan gecede moderatör Musa Fırat, şairler Vildan Özsoy ile İsmail Emeksiz'e 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'ne katkılarından dolayı 'sarı yazma' hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.