'Antalya'da Suyun 100 Yıllık Serüveni' sergisi açıldı

YEREL 05.04.2024 - 12:06, Güncelleme: 05.04.2024 - 12:06
 

'Antalya'da Suyun 100 Yıllık Serüveni' sergisi açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü fuayesinde “Antalya’da Suyun 100 Yıllık Serüveni” Sergisi açıldı. Sergide, 1921 -2024 yılları arasındaki 103 yıllık süreçte kentin su şebekesinin kurulum ve gelişimini anlatan materyaller sergileniyor. Sergide ayrıca tarihsel bilgiler, tarihi fotoğraflar, resimler, eski gazete kupürleri yer alıyor.

haberimizvar.net- Antalya’da Suyun 100 Yıllık Serüveni sergisi Dünya Su Günü haftasında ASAT Genel Müdürlüğü binası Genel Müdürlük katında görücüye çıktı. “Antalya’da Suyun 100 Yıllık Serüveni” konulu sergi Antalya’nın içme suyu tarihini anlatırken aynı zamanda ASAT’ın öncüsü olan Antalya Elektrik Santrali, ESO, ASO gibi kurumların köklerini ve ASAT’ın kuruluşunu, geçirdiği süreçleri, bugününü de ele alıyor. Sergi önümüzdeki günlerde lansmanı yapılarak alışveriş merkezlerinde, ilçe meydanlarında ve mobil tır ile ilçe köy okullarındaki öğrencilerle buluşacak. SUYUN İZİ VE ASAT TARİHİ KİTABI YOLDA ASAT Genel Müdürlüğü, sergi projesinin yanında “Antalya’da Suyun İzi ve ASAT Tarihi” isimli kitabın da çalışmasını gerçekleştiriyor. Antalya’nın antik dönem su yapılarının anlatılacağı kitapta Osmanlı dönemi, Selçuklu dönemi su yapılarına değinilecek, Cumhuriyet döneminden günümüze kadarki süreç ele alınacak ve geçmişten bugüne kentin su yapıları tanıtılacak. ASAT’TAN BELGESEL VE MÜZE PROJESİ Bir başka çalışma ise “ Tarihi Tanıklıklar, Antalya’nın Çınarları” isimli belgesel çalışması olacak. Çalışmayla Antalya Belediye Başkanlığı yapmış olan yaşayan isimlerle su ve altyapı çalışmaları ile ilgili yapılan röportajlar belgesel haline getirilecek. ASAT, tüm bunların yanı sıra “Antalya Su Uygarlığı Müzesi” projesi çalışmalarını başlatacak. GÜNÜMÜZE IŞIK TUTACAK SERGİ ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, kaynakların sınırlı, ihtiyaçların ise sınırsız olduğu dünyamızda öncelikle kaynakları korumak ve doğru kullanarak geleceğe taşımaktan sorumlu olduklarını belirtti. Kurt, “ASAT Genel Müdürlüğü olarak yatırımlarımıza, projelerimize devam ediyoruz. İklim Değişikliği problemlerini de değerlendirerek kısa, orta, uzun vadeli tüm planlamalarımızı yapıyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu sergi çalışması ile Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren yürütülen kentimize içme suyu şebekesi kurma ve geliştirme çalışmalarının nasıl zorluklar, yokluklar içinde yürütüldüğünü göreceğiz. Bu özverili faaliyetlerin günümüze ışık tutarak bizi aydınlatması ve bu yönüyle Antalyalılık bilincine katkı sunması çok değerlidir” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü fuayesinde “Antalya’da Suyun 100 Yıllık Serüveni” Sergisi açıldı. Sergide, 1921 -2024 yılları arasındaki 103 yıllık süreçte kentin su şebekesinin kurulum ve gelişimini anlatan materyaller sergileniyor. Sergide ayrıca tarihsel bilgiler, tarihi fotoğraflar, resimler, eski gazete kupürleri yer alıyor.

haberimizvar.net- Antalya’da Suyun 100 Yıllık Serüveni sergisi Dünya Su Günü haftasında ASAT Genel Müdürlüğü binası Genel Müdürlük katında görücüye çıktı. “Antalya’da Suyun 100 Yıllık Serüveni” konulu sergi Antalya’nın içme suyu tarihini anlatırken aynı zamanda ASAT’ın öncüsü olan Antalya Elektrik Santrali, ESO, ASO gibi kurumların köklerini ve ASAT’ın kuruluşunu, geçirdiği süreçleri, bugününü de ele alıyor. Sergi önümüzdeki günlerde lansmanı yapılarak alışveriş merkezlerinde, ilçe meydanlarında ve mobil tır ile ilçe köy okullarındaki öğrencilerle buluşacak.


SUYUN İZİ VE ASAT TARİHİ KİTABI YOLDA
ASAT Genel Müdürlüğü, sergi projesinin yanında “Antalya’da Suyun İzi ve ASAT Tarihi” isimli kitabın da çalışmasını gerçekleştiriyor. Antalya’nın antik dönem su yapılarının anlatılacağı kitapta Osmanlı dönemi, Selçuklu dönemi su yapılarına değinilecek, Cumhuriyet döneminden günümüze kadarki süreç ele alınacak ve geçmişten bugüne kentin su yapıları tanıtılacak.


ASAT’TAN BELGESEL VE MÜZE PROJESİ
Bir başka çalışma ise “ Tarihi Tanıklıklar, Antalya’nın Çınarları” isimli belgesel çalışması olacak. Çalışmayla Antalya Belediye Başkanlığı yapmış olan yaşayan isimlerle su ve altyapı çalışmaları ile ilgili yapılan röportajlar belgesel haline getirilecek. ASAT, tüm bunların yanı sıra “Antalya Su Uygarlığı Müzesi” projesi çalışmalarını başlatacak.


GÜNÜMÜZE IŞIK TUTACAK SERGİ
ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, kaynakların sınırlı, ihtiyaçların ise sınırsız olduğu dünyamızda öncelikle kaynakları korumak ve doğru kullanarak geleceğe taşımaktan sorumlu olduklarını belirtti. Kurt, “ ASAT Genel Müdürlüğü olarak yatırımlarımıza, projelerimize devam ediyoruz. İklim Değişikliği problemlerini de değerlendirerek kısa, orta, uzun vadeli tüm planlamalarımızı yapıyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu sergi çalışması ile Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren yürütülen kentimize içme suyu şebekesi kurma ve geliştirme çalışmalarının nasıl zorluklar, yokluklar içinde yürütüldüğünü göreceğiz. Bu özverili faaliyetlerin günümüze ışık tutarak bizi aydınlatması ve bu yönüyle Antalyalılık bilincine katkı sunması çok değerlidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.