Antalya'da 'Uzun Bıçaklılar Gecesi' sahnelenecek

KÜLTÜR 05.02.2024 - 15:28, Güncelleme: 05.02.2024 - 15:28
 

Antalya'da 'Uzun Bıçaklılar Gecesi' sahnelenecek

Uzun Bıçaklar Gecesi 7 Şubat çarşamba günü Antalya sahnelerinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor...

haberimizvar.net- Kazanan kaybeden skorları arasında kaybolan yaşamlar için alternatif bir tarih yazımıdır olan Uzun Bıçaklar Gecesi adlı oyun Antalya’da seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. Epizodik formda savaşın çöplerini ele alan oyun için bilet satışları ise devam ediyor. Tarih kitaplarında yer almayan ancak yaşamları etkileyen hikayeleri gün yüzüne çıkaracak olan Kaos Performans-Uzun Bıçaklar Gecesi, 7 Şubat Çarşamba günü Muratpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Dram türünde 70 dakikalık oyunun bilet fiyatı ise 150 TL olarak belirlendi. Savaş şehirleri viran eder, insanları öldürür, doğayı mahveder çöpler bırakır ve çöpler tarihin hiçbir sayfasına girmez. Oyun, yazın tarihinden bildiğimiz Medea ve Dr. Frankenstein karakterlerini savaşın ortasında verdikleri mücadeleleriyle yeniden tanıyoruz. Düşman askeri elinde eziyet görmesindense kendi elleriyle çocuklarını öldüren Medea’yı ve bombalar altında paramparça olan asker bedenlerini ailelerine, “olabildiğince” tek parça halinde göndermek için uğraş veren Dr. Frankenstein’ı, savaş koşulları altında yeniden gözler önüne serilecek. Yazar : Behzad Fathi-Heiner Müller Yöneten : Behzad Fathi Kostüm : Irmak Aşık Çengel - Çiğdem Sayın Sahne ve Işık Tasarım : Behzad Fathi Işık - Ses Ugulama : Serdar Sınır Dramaturji : Çiğdem Sayın Tasarım Uygulama Asistanları : Çiğdem Yıldız - Gülçe İren Akbaş Sınır - Hasan Aydın - Zafer Çengel Yönetmen Asistanı : Çiğdem Sayın Oynayanlar: Çiğdem Sayın - Çiğdem Yıldız - Gül Ekşi - Gülçe İren Akbaş Sınır - Güven Burak Özden - Hasan Aydın - Hüseyin Çınar - Irmak Aşık Çengel - Zafer Çengel
Uzun Bıçaklar Gecesi 7 Şubat çarşamba günü Antalya sahnelerinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor...

haberimizvar.net- Kazanan kaybeden skorları arasında kaybolan yaşamlar için alternatif bir tarih yazımıdır olan Uzun Bıçaklar Gecesi adlı oyun Antalya’da seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. Epizodik formda savaşın çöplerini ele alan oyun için bilet satışları ise devam ediyor. Tarih kitaplarında yer almayan ancak yaşamları etkileyen hikayeleri gün yüzüne çıkaracak olan Kaos Performans-Uzun Bıçaklar Gecesi, 7 Şubat Çarşamba günü Muratpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Dram türünde 70 dakikalık oyunun bilet fiyatı ise 150 TL olarak belirlendi.


Savaş şehirleri viran eder, insanları öldürür, doğayı mahveder çöpler bırakır ve çöpler tarihin hiçbir sayfasına girmez. Oyun, yazın tarihinden bildiğimiz Medea ve Dr. Frankenstein karakterlerini savaşın ortasında verdikleri mücadeleleriyle yeniden tanıyoruz. Düşman askeri elinde eziyet görmesindense kendi elleriyle çocuklarını öldüren Medea’yı ve bombalar altında paramparça olan asker bedenlerini ailelerine, “olabildiğince” tek parça halinde göndermek için uğraş veren Dr. Frankenstein’ı, savaş koşulları altında yeniden gözler önüne serilecek. Yazar : Behzad Fathi-Heiner Müller Yöneten : Behzad Fathi Kostüm : Irmak Aşık Çengel - Çiğdem Sayın Sahne ve Işık Tasarım : Behzad Fathi Işık - Ses Ugulama : Serdar Sınır Dramaturji : Çiğdem Sayın Tasarım Uygulama Asistanları : Çiğdem Yıldız - Gülçe İren Akbaş Sınır - Hasan Aydın - Zafer Çengel Yönetmen Asistanı : Çiğdem Sayın Oynayanlar: Çiğdem Sayın - Çiğdem Yıldız - Gül Ekşi - Gülçe İren Akbaş Sınır - Güven Burak Özden - Hasan Aydın - Hüseyin Çınar - Irmak Aşık Çengel - Zafer Çengel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.