Antalya'da yaralar sarılıyor

YEREL 14.02.2024 - 13:18, Güncelleme: 14.02.2024 - 13:18
 

Antalya'da yaralar sarılıyor

Antalya'da yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin suların çekilmesinin ardından evlerde yapacağı hasar tespitinin ardından zarar gören vatandaşlara gıda, eşya ve kıyafet desteğinde bulunacağı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 1450 personel, 290 araç ve iş makinesiyle sahada vatandaşın yardımına koştu. Ekipler, gece boyunca aralıksız çalışarak, trafiğe kapanan alt geçitleri ulaşıma açtı. İtfaiye ekipleri 1678 vakaya müdahale ederken, 636 vatandaşı mahsur kaldığı evlerinden tahliye etti. Selin vurduğu mahallelerde temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Afetten etkilenen vatandaşlara çorba ve sıcak yemek ikramı devam ediyor.  Antalya Büyükşehir Belediyesi, 12 saatte metrekareye 330 kilogram yağışın düştüğü bölgede 24 saattir aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek koordinasyonundaki Büyükşehir Afet Koordinasyon Merkezi, 1450 personel, 290 araç ve iş makinesiyle selin etkili olduğu Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı’nda olumsuzluklara müdahale ederken, vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Büyükşehir ekipleri, gece boyunca sel sonrasında araç trafiğine kapanan altgeçitleri açmak için yoğun bir çaba sarf etti. Diğer kurumlarla koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarda motopomplarla altgeçitlerdeki su tahliyesi gerçekleştirildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmalar sonrası Gıyasettin Keyhüsrev, Tonguç, Otogar ve Falez altgeçitleri trafiğe açıldı.  İTFAİYE EKİPLERİNDEN ANINDA MÜDAHALE  ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, suyla dolan Çallı ve TEDAŞ altgeçitlerindeki suyun tahliyesine devam ediyor. Temizlik çalışmalarının ardından alt geçitler gün içinde trafiğe açılacak.  Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, 1678 vakaya müdahale ederken, 636 vatandaşı mahsur kaldığı evlerinden tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin, su basan ev, okul, kamu kurumu ve işyerlerinde su tahliye işlemleri devam ediyor. Fen İşleri ekipleri de bozulan yollarda ve kaldırımlarda onarım yapıyor. TEMİZLİK VE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri, sokak sokak temizlik yaparak ve selin biriktirdiği atıkları kaldırarak, selin izlerini silmeye çalışıyor. Çevre Sağlığı ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de sel bölgesinde hastalıklara neden olabilecek, sinek, haşere ve kemirgen üremesine karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Temizlik ekipleri ayrıca su basan evlerin temizliğine de vatandaşlara yardımcı oluyor.  GIDA VE KIYAFET DESTEĞİ  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, selin en çok vurduğu mahallelerden Yeşildere’de vatandaşlara sabah çorba, öğle ve akşam 3 çeşit sıcak yemek ikramı gerçekleştiriyor. Afetzedelere su ve ekmek yardımı da yapılıyor. Suyun çekilmesinin ardandan sosyal hizmet uzmanları evlerde hasar tespiti yaparak, eşya, kıyafet, gıda desteğinde bulunacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de Aksu Yurtpınar ve Kepez Altınova ve Gaziler mahallelerinde hasar gören seralarda hasar tespiti yapacak.
Antalya'da yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin suların çekilmesinin ardından evlerde yapacağı hasar tespitinin ardından zarar gören vatandaşlara gıda, eşya ve kıyafet desteğinde bulunacağı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 1450 personel, 290 araç ve iş makinesiyle sahada vatandaşın yardımına koştu. Ekipler, gece boyunca aralıksız çalışarak, trafiğe kapanan alt geçitleri ulaşıma açtı. İtfaiye ekipleri 1678 vakaya müdahale ederken, 636 vatandaşı mahsur kaldığı evlerinden tahliye etti. Selin vurduğu mahallelerde temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Afetten etkilenen vatandaşlara çorba ve sıcak yemek ikramı devam ediyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 12 saatte metrekareye 330 kilogram yağışın düştüğü bölgede 24 saattir aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek koordinasyonundaki Büyükşehir Afet Koordinasyon Merkezi, 1450 personel, 290 araç ve iş makinesiyle selin etkili olduğu Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı’nda olumsuzluklara müdahale ederken, vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Büyükşehir ekipleri, gece boyunca sel sonrasında araç trafiğine kapanan altgeçitleri açmak için yoğun bir çaba sarf etti. Diğer kurumlarla koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarda motopomplarla altgeçitlerdeki su tahliyesi gerçekleştirildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmalar sonrası Gıyasettin Keyhüsrev, Tonguç, Otogar ve Falez altgeçitleri trafiğe açıldı. 


İTFAİYE EKİPLERİNDEN ANINDA MÜDAHALE 
ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, suyla dolan Çallı ve TEDAŞ altgeçitlerindeki suyun tahliyesine devam ediyor. Temizlik çalışmalarının ardından alt geçitler gün içinde trafiğe açılacak.  Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, 1678 vakaya müdahale ederken, 636 vatandaşı mahsur kaldığı evlerinden tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin, su basan ev, okul, kamu kurumu ve işyerlerinde su tahliye işlemleri devam ediyor. Fen İşleri ekipleri de bozulan yollarda ve kaldırımlarda onarım yapıyor.


TEMİZLİK VE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri, sokak sokak temizlik yaparak ve selin biriktirdiği atıkları kaldırarak, selin izlerini silmeye çalışıyor. Çevre Sağlığı ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de sel bölgesinde hastalıklara neden olabilecek, sinek, haşere ve kemirgen üremesine karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Temizlik ekipleri ayrıca su basan evlerin temizliğine de vatandaşlara yardımcı oluyor. 


GIDA VE KIYAFET DESTEĞİ 
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, selin en çok vurduğu mahallelerden Yeşildere’de vatandaşlara sabah çorba, öğle ve akşam 3 çeşit sıcak yemek ikramı gerçekleştiriyor. Afetzedelere su ve ekmek yardımı da yapılıyor. Suyun çekilmesinin ardandan sosyal hizmet uzmanları evlerde hasar tespiti yaparak, eşya, kıyafet, gıda desteğinde bulunacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de Aksu Yurtpınar ve Kepez Altınova ve Gaziler mahallelerinde hasar gören seralarda hasar tespiti yapacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.