Antalya'da yarından itibaren ekmek zamlı satılacak!

EKONOMİ 14.06.2023 - 20:03, Güncelleme: 14.06.2023 - 20:08
 

Antalya'da yarından itibaren ekmek zamlı satılacak!

Antalya’da 210 gramlık ekmek fiyatı yarından itibaren 6 liraya satılacak. Ağustos ayında ekmeğe ek zam gelecek.

haberimizvar.net- Fırıncıların, bu zorlu dönemde işlerini sürdürebilmek ve kaliteli ürün sunabilmek için ek maliyetlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, “Un, maya, elektrik ve doğalgaz gibi temel girdilerin fiyatlarının sürekli yükselmesiyle birlikte, işletme maliyetleri de artmakta. Bu durum fırıncıları sıkıntıya sokuyor. Sektörün sürdürülebilirliği için acil önlemlerin alınması gerekiyor. Ekmek fiyatlar şu ankinden çok daha yüksek olmalıydı. Bizim 6 lira talebimiz yılbaşı öncesine aitti. Bu nedenle fırıncıların işlerini sürdürebilmek ve adil bir kar elde edebilmek için desteklenmeleri gerekiyor” dedi. FIRINCILAR DERTLİ Zamlardan en çok etkilenenlerin başında fırıncıların geldiğini söyleyen Başkan Ülger, “Ekmek birazda siyasi bir konu olması nedeniyle diğer sektörlerdeki gibi girdi maliyetlerini aynı hızla yansıtamıyoruz. Ekonomide yukarıya doğru her hareketlenme fırıncının cebinden çıkan para anlamına gelmektedir. Öte yandan ekmek fiyatlarındaki zam, tüketici talebinde ciddi bir düşüşe neden olduğu için iş yapma kapasitesini de ciddi oranda düşürmektedir. Mevcut fiyatlarla sektörü ayakta tutmak mümkün değildir” şeklinde konuştu. AĞUSTOS’TA YENİDEN ZAM GELECEK Ağustos ayında tekrar ek zam talebinde bulunacakları söyleyen Ülger, “Bu maliyetlerle fırınların iş yapması mümkün olmadığından dolayı önümüzdeki birkaç ay içinde tekrar bir zam talebimiz olacak. Sektörün devamlılığını sağlamak adına bu zam hayati önem taşımaktadır. Maliyetini dahi kurtaramıyorsa bir fırın ekmek üretemez. Ekmek fiyatlarındaki artış, sektörün sürdürülebilirliği ve kaliteli ürün sunabilme açısından önemlidir. Yetkililerden sektöre destek sağlanması ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde adımlar atmasını bekliyoruz” diye konuştu.  
Antalya’da 210 gramlık ekmek fiyatı yarından itibaren 6 liraya satılacak. Ağustos ayında ekmeğe ek zam gelecek.

haberimizvar.net- Fırıncıların, bu zorlu dönemde işlerini sürdürebilmek ve kaliteli ürün sunabilmek için ek maliyetlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, “Un, maya, elektrik ve doğalgaz gibi temel girdilerin fiyatlarının sürekli yükselmesiyle birlikte, işletme maliyetleri de artmakta. Bu durum fırıncıları sıkıntıya sokuyor. Sektörün sürdürülebilirliği için acil önlemlerin alınması gerekiyor. Ekmek fiyatlar şu ankinden çok daha yüksek olmalıydı. Bizim 6 lira talebimiz yılbaşı öncesine aitti. Bu nedenle fırıncıların işlerini sürdürebilmek ve adil bir kar elde edebilmek için desteklenmeleri gerekiyor” dedi.


FIRINCILAR DERTLİ
Zamlardan en çok etkilenenlerin başında fırıncıların geldiğini söyleyen Başkan Ülger, “ Ekmek birazda siyasi bir konu olması nedeniyle diğer sektörlerdeki gibi girdi maliyetlerini aynı hızla yansıtamıyoruz. Ekonomide yukarıya doğru her hareketlenme fırıncının cebinden çıkan para anlamına gelmektedir. Öte yandan ekmek fiyatlarındaki zam, tüketici talebinde ciddi bir düşüşe neden olduğu için iş yapma kapasitesini de ciddi oranda düşürmektedir. Mevcut fiyatlarla sektörü ayakta tutmak mümkün değildir” şeklinde konuştu.

AĞUSTOS’TA YENİDEN ZAM GELECEK
Ağustos ayında tekrar ek zam talebinde bulunacakları söyleyen Ülger, “Bu maliyetlerle fırınların iş yapması mümkün olmadığından dolayı önümüzdeki birkaç ay içinde tekrar bir zam talebimiz olacak. Sektörün devamlılığını sağlamak adına bu zam hayati önem taşımaktadır. Maliyetini dahi kurtaramıyorsa bir fırın ekmek üretemez. Ekmek fiyatlarındaki artış, sektörün sürdürülebilirliği ve kaliteli ürün sunabilme açısından önemlidir. Yetkililerden sektöre destek sağlanması ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde adımlar atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.