Antalya’da YKS kararları

GÜNDEM 25.06.2021 - 22:37, Güncelleme: 25.06.2021 - 22:39
 

Antalya’da YKS kararları

ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedeniyle, Cumartesi ve Pazar günleri nüfus müdürlüklerinin açık tutulması, Pazar günkü sokağa çıkma kısıtlamasından sınava girecek öğrenci ve refakatçileri ile kırtasiyeler ve fotoğrafçıların muaf tutulması kararlaştırıldı.

haberimizvar.net Antalya Valiliği İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar günleri üç oturum halinde yapılacak olan YKS nedeniyle bazı kararlar aldı. Binlerce öğrenci üniversite eğitimi için Cumartesi günü 10.15- 12.30, Pazar günü ise 10.15- 13.15 ve 15.45- 17.45 saatleri arasında sınava girecek. Sınava girecek adayların acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri Cumartesi günü 07.00- 17.00, pazar günü ise 07.00- 15.30 saatleri arasında açık olacak. Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile refakatçilerinden özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi istenmeyecek. Denetimlerde görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak. Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 27 Haziran Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile refakatçileri 05.00- 19.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00- 18.00 saatleri arasında açık olacak ve çalışanları da bu saatler arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbirin alınması da kararlaştırılırken, sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler alınacak. Sınav yapılan okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diğer gürültülü faaliyetlerde bulunulması engellenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda da çağrıda bulunuldu.
ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedeniyle, Cumartesi ve Pazar günleri nüfus müdürlüklerinin açık tutulması, Pazar günkü sokağa çıkma kısıtlamasından sınava girecek öğrenci ve refakatçileri ile kırtasiyeler ve fotoğrafçıların muaf tutulması kararlaştırıldı.

haberimizvar.net

Antalya Valiliği İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar günleri üç oturum halinde yapılacak olan YKS nedeniyle bazı kararlar aldı. Binlerce öğrenci üniversite eğitimi için Cumartesi günü 10.15- 12.30, Pazar günü ise 10.15- 13.15 ve 15.45- 17.45 saatleri arasında sınava girecek.

Sınava girecek adayların acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri Cumartesi günü 07.00- 17.00, pazar günü ise 07.00- 15.30 saatleri arasında açık olacak. Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile refakatçilerinden özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi istenmeyecek. Denetimlerde görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 27 Haziran Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile refakatçileri 05.00- 19.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00- 18.00 saatleri arasında açık olacak ve çalışanları da bu saatler arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbirin alınması da kararlaştırılırken, sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler alınacak.

Sınav yapılan okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diğer gürültülü faaliyetlerde bulunulması engellenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda da çağrıda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.