Antalya'da yürekleri ısıtan olay
Antalya'da meydana gelen motosiklet kazasının ardından trafikte oluşan yoğunluk nedeniyle ambulansın ilerlemekte güçlük çektiğini gören temizlik işçisi Hüseyin Yayla, üzerindeki reflektörlü yeleği çıkarıp sallayarak ambulansın yaralıya ulaşmasını sağladı. Yayla, yürekleri ısıtan hareketi için "Vatandaşlık görevimi yaptım" dedi.
haberimizvar.net- Olay, dün akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Kızılarık Caddesi'nde meydana geldi. Motosiklet sürücüsü kadının kaza yapmasının ardından cadde üzerinde trafik yoğunluğu oluştu. Kazazedeye müdahale etmek üzere bölgeye sevk edilen ambulans, biriken araçlar nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.
AMBULANSA GEÇİŞ ALANI OLUŞTURDU
Ambulansın trafikte kaldığını gören Antalya Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü'nde görevli temizlik işçisi Hüseyin Yayla (51), bir elinde süpürgesi, diğer elinde ise sürücülerin dikkatini çekmek için üzerinden çıkardığı iş yeleği ile yolun ortasına geçti. Kıyafeti sallayarak sürücüleri tek tek yönlendiren Yayla, ambulans için geçiş alanı oluşturdu.
CEP TELEFONU İLE KAYDEDİLDİ
Yayla'nın yönlendirmesiyle araçların ilerlemesinin ardından ambulans kazazedeye ulaştı. Ambulansın geçişinden sonra da bir süre trafiği yönlendiren Yayla, diğer araçların hareket etmesini sağladı. Sağlık ekipleri yerdeki kadına müdahale ederken, yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
"GEÇİN, AMBULANSA YOL AÇIN DİYE BAĞIRDIM"
Olayın ardından bölgeye geldiğini belirten Yayla, "Baktım, bir kadın yerde yatıyor, millet yol vermiyor. Ambulansa yol açtım, trafiği sağladım. Elimdeki kırmızı kıyafeti salladım. ‘Geçin, ambulansa yol açın' diye bağırdım. Bağırınca vatandaşlar geçtiler. İnsanlık görevimi yaptım" dedi.
"VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM"
Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını söyleyen Yayla, "Önce başka bir adam atladı ancak onu kimse dinlemedi. ‘Ben belediyeci olarak bu işi yaparım, beni dinlerler' dedim. Dediğim gibi de yaptım" ifadelerini kullandı. Yayla, yaptığı müdahalenin ardından mutlu olduğunu dile getirerek, "Vatandaşlık görevimi yaptım. Herkesin başına gelebilir. Yine olsa yine yaparım" şeklinde konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Gözden Kaçmasın
ASAT’tan Finike’ye dev altyapı yatırımı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir












