Antalya’dan dünyaya direkt uçuyoruz

YEREL 06.01.2024 - 16:49, Güncelleme: 06.01.2024 - 16:58
 

Antalya’dan dünyaya direkt uçuyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Side Antik Kenti Kazıevi’nde Manavgat Muhtarları ve Mahalle Başkanları ile buluştu. AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin de katılımcılara hitap ederek Bakan Ersoy'un Antalya'ya verdiği önemi vurguladı.

haberimizvar.net-  Bakan Ersoy ise Antalya'nın turizmdeki başarısını ve havalimanı, otoban gibi altyapı yatırımlarını anlatarak, kültür turizmindeki potansiyeli değerlendirmeye yönelik projeleri aktardı. Özellikle antik şehirlerde yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarını artırarak turist çekmeyi amaçlayan bakan, sezonu 12 aya yayma hedefini paylaştı.   SORUNLARA HIZLI ÇÖZÜM Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, muhtarlarla bir araya geldiği konuşmasında muhtarların ve mahalle başkanlarının yerel ‘yönetimlerde köprü vazifesi’ gördüğünü kaydederek, “İlçelerin mahalle bazındaki ana sorunlarını, acil ihtiyaçlarını en iyi bilenler sizlersiniz. Talepler size geliyor. Biz de sizleri dinleyerek acil ihtiyaç olan noktaları not alarak düzeltmeye hızlı bir şekilde düzeltmeye, yatırımları doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi. Ersoy, turizmde rekor sayılara oluşarak bir önceki yıla göre yüzde 16 artış gerçekleştiğini ifade etti. Ersoy, “Antalya 2023 yılında 15.6 milyonun üzerinde turistle kapattı. Geçen seneye göre kıyaslandığında yüzde 16 bir artış söz konusu ve geçmiş yıllara bakıldığında da rekor sayıda turist aldığı bir yıl oldu. İnşallah bundan sonra da Antalya’mız, her sene üstüne koyarak rekor kırarak bu sayıları yukarı doğru taşımaya devam edecek” diye konuştu.   Bakan Ersoy yatırımları ve yatırım planlarının anlatarak, “Biliyorsunuz 2 sene önce Antalya havalimanı ihalesi başarıyla gerçekleştirildi. Rekor bir gelir taahhüdü gerçekleşti. Hızlı bir şekilde yatırıma devam ediyor. 2024 yılında ilk artış kapasiteleri ilave kapasiteleri devreye alınmaya başlanacak ve 2025 yaz sezonunda da inşallah kapasitesi 2 katına çıkmış bir şekilde hizmet vermeye Antalya Havalimanı devam edecek. Yine geçen ay uzun zamandır takip ettiğimiz havalimanına ile birlikte artan yoğunluğu karşılamak için gerekli olan otoban ihalesi gerçekleşti. Biliyorsunuz bu da çok çok önemli bir ihaleydi. Antalya'ya olan güveni gösteriyor. Aslında yap işlet devret modeliyle belli garantiler yapılacak bir havalimanı. O da gerçekleşmiş olduğu bu da çok çok önemli. Antalya'dan Alanya'ya olan ki en büyük ihtiyaçlarımızdan biri” diye kaydetti.   ANTALYA’YI DÜNYA TURİZMİNİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya “çok hassas” olduğunu dikkat çekerek, “Özellikle kültür ve turizm başkenti olduğu için büyükşehir belediyelerinin yapamadığı altyapı, arıtma yatırımları da dahil olmak üzere birçok yatırımı biz önceliklendirdik. Hükümet olarak gerektiği olan yerlerde müdahale olup biz yapmaya çalışıyoruz. Hızlı bir şekilde de sonuçlandırıyoruz. Antalya'mızın ve Antalya'yla birlikte ilçelerimizin sorunlarını çöze çöze Antalya'mızı dünyanın turizm başkenti yapmak için hızlı bir şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi. 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Side Antik Kenti Kazıevi’nde Manavgat Muhtarları ve Mahalle Başkanları ile buluştu. AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin de katılımcılara hitap ederek Bakan Ersoy'un Antalya'ya verdiği önemi vurguladı.

haberimizvar.net-  Bakan Ersoy ise Antalya'nın turizmdeki başarısını ve havalimanı, otoban gibi altyapı yatırımlarını anlatarak, kültür turizmindeki potansiyeli değerlendirmeye yönelik projeleri aktardı. Özellikle antik şehirlerde yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarını artırarak turist çekmeyi amaçlayan bakan, sezonu 12 aya yayma hedefini paylaştı.

 

SORUNLARA HIZLI ÇÖZÜM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, muhtarlarla bir araya geldiği konuşmasında muhtarların ve mahalle başkanlarının yerel ‘yönetimlerde köprü vazifesi’ gördüğünü kaydederek, “İlçelerin mahalle bazındaki ana sorunlarını, acil ihtiyaçlarını en iyi bilenler sizlersiniz. Talepler size geliyor. Biz de sizleri dinleyerek acil ihtiyaç olan noktaları not alarak düzeltmeye hızlı bir şekilde düzeltmeye, yatırımları doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Ersoy, turizmde rekor sayılara oluşarak bir önceki yıla göre yüzde 16 artış gerçekleştiğini ifade etti. Ersoy, “ Antalya 2023 yılında 15.6 milyonun üzerinde turistle kapattı. Geçen seneye göre kıyaslandığında yüzde 16 bir artış söz konusu ve geçmiş yıllara bakıldığında da rekor sayıda turist aldığı bir yıl oldu. İnşallah bundan sonra da Antalya’mız, her sene üstüne koyarak rekor kırarak bu sayıları yukarı doğru taşımaya devam edecek” diye konuştu.

 

Bakan Ersoy yatırımları ve yatırım planlarının anlatarak, “Biliyorsunuz 2 sene önce Antalya havalimanı ihalesi başarıyla gerçekleştirildi. Rekor bir gelir taahhüdü gerçekleşti. Hızlı bir şekilde yatırıma devam ediyor. 2024 yılında ilk artış kapasiteleri ilave kapasiteleri devreye alınmaya başlanacak ve 2025 yaz sezonunda da inşallah kapasitesi 2 katına çıkmış bir şekilde hizmet vermeye Antalya Havalimanı devam edecek. Yine geçen ay uzun zamandır takip ettiğimiz havalimanına ile birlikte artan yoğunluğu karşılamak için gerekli olan otoban ihalesi gerçekleşti. Biliyorsunuz bu da çok çok önemli bir ihaleydi. Antalya'ya olan güveni gösteriyor. Aslında yap işlet devret modeliyle belli garantiler yapılacak bir havalimanı. O da gerçekleşmiş olduğu bu da çok çok önemli. Antalya'dan Alanya'ya olan ki en büyük ihtiyaçlarımızdan biri” diye kaydetti.

 

ANTALYA’YI DÜNYA TURİZMİNİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya “çok hassas” olduğunu dikkat çekerek, “Özellikle kültür ve turizm başkenti olduğu için büyükşehir belediyelerinin yapamadığı altyapı, arıtma yatırımları da dahil olmak üzere birçok yatırımı biz önceliklendirdik. Hükümet olarak gerektiği olan yerlerde müdahale olup biz yapmaya çalışıyoruz. Hızlı bir şekilde de sonuçlandırıyoruz. Antalya'mızın ve Antalya'yla birlikte ilçelerimizin sorunlarını çöze çöze Antalya'mızı dünyanın turizm başkenti yapmak için hızlı bir şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.