Antalya'dan dünyaya sessiz çığlık

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.01.2024 - 10:57, Güncelleme: 29.01.2024 - 10:57
 

Antalya'dan dünyaya sessiz çığlık

Antalyalı geri dönüşüm sanatçısı Adnan Ceylan, Filistin'de yaşanan savaşa dikkat çekmek amacıyla odun ve ağaç parçalarından kolları yana açık, gökyüzüne bakan bir insan heykeli yaptı. ABD'deki Türk Evi'nde sergilenmesini istediği heykeline Filistin bayrağı ve kırık çocuk oyuncağı koyan Ceylan, dünyanın bu zulme sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- Antalya'da sanat atölyesi bulunan geri dönüşüm sanatçısı Adnan Ceylan, doğadan kopup, nehir yolları ile sürüklenerek, bir araya toplanan odun ve ağaç parçalarından heykeller yapıyor. Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi'nde bulunan harabe gecekonduyu atölyeye çeviren ve burada sanat eserleri ortaya koyan sanatçı Ceylan, bu kez de İsrail- Filistin savaşından etkilenen masum siviller ve çocukların sesini sanatıyla duyurmak için harekete geçti. Sanatçı Ceylan bir aylık süre zarfında sedir ve ardıç ağaçlarından yaptığı eserinde kolları iki yana açık ve gökyüzüne doğru bakan bir insan figürü oluşturdu. Sanatçı Adnan Ceylan, üzerine Filistin bayrağı, 'Free Palestine' (Filistin'e özgürlük) yazısı ve kırık çocuk oyuncağı koyduğu eserini tamamladı.    BOMBALARIN ARDINDA BIRAKTIĞI MOLOZLAR, ÇOCUK OYUNCAKLARI Sanatçı Adnan Ceylan, "Eseri bir ay içinde yaptım. Kullandığım malzemeler geri dönüşüm malzemesi. Sedir ağacı. Toros Dağlarının tepesinden topladığımız sedir ve ardıç ağaçları ve altında moloz. Ana konusu Filistin. Zor bir konu. İçimizden geldiği için yaptık. Bir sipariş değil. Nerede sergileneceğini bilmiyorum ama nerede sergilenmesi gerektiğini biliyorum. Bu bizim duruşumuzu, bu konu hakkındaki düşüncelerimizi metaforik bir şekilde değişik noktalara vurgu yaparak, ortaya koyuyor. Güzel bir insan vücudu ayakta dik duran ama ellerini semaya kaldırmış, bir nur ışığı üzerine vurmuş. Güçlü bir duruş ama altında maalesef bombaların ardında bıraktığı molozlar, çocuk oyuncakları, parçaları. Üzücü bir konu" dedi.   'NEW YORK'TA TÜRK EVİNİN BAHÇESİNDE SERGİLENMELİ'  Adnan Ceylan, "Böyle bir şeyin aslında bizim hangi pozisyonda olduğumuzu göstermesi açısından Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan New York'taki Türk Evi'nin bahçesinde sergilenmesi gerekiyor. Yabancı diplomatların gelip, gördüğü ve oraya gitmeden bu konu hakkında bir düşüncelerinin olmasını ve bizim düşüncelerimizin ne olduğunu bilmeleri açısından önemli buluyorum. Ayrıca tüm sanatçıların da bu konu hakkında en azından ufak bir dokunuş, haber, bir sanat eseri yapmalarını arzu ediyorum" diye konuştu. 
Antalyalı geri dönüşüm sanatçısı Adnan Ceylan, Filistin'de yaşanan savaşa dikkat çekmek amacıyla odun ve ağaç parçalarından kolları yana açık, gökyüzüne bakan bir insan heykeli yaptı. ABD'deki Türk Evi'nde sergilenmesini istediği heykeline Filistin bayrağı ve kırık çocuk oyuncağı koyan Ceylan, dünyanın bu zulme sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- Antalya'da sanat atölyesi bulunan geri dönüşüm sanatçısı Adnan Ceylan, doğadan kopup, nehir yolları ile sürüklenerek, bir araya toplanan odun ve ağaç parçalarından heykeller yapıyor. Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi'nde bulunan harabe gecekonduyu atölyeye çeviren ve burada sanat eserleri ortaya koyan sanatçı Ceylan, bu kez de İsrail- Filistin savaşından etkilenen masum siviller ve çocukların sesini sanatıyla duyurmak için harekete geçti. Sanatçı Ceylan bir aylık süre zarfında sedir ve ardıç ağaçlarından yaptığı eserinde kolları iki yana açık ve gökyüzüne doğru bakan bir insan figürü oluşturdu. Sanatçı Adnan Ceylan, üzerine Filistin bayrağı, 'Free Palestine' (Filistin'e özgürlük) yazısı ve kırık çocuk oyuncağı koyduğu eserini tamamladı. 

 

BOMBALARIN ARDINDA BIRAKTIĞI MOLOZLAR, ÇOCUK OYUNCAKLARI

Sanatçı Adnan Ceylan, "Eseri bir ay içinde yaptım. Kullandığım malzemeler geri dönüşüm malzemesi. Sedir ağacı. Toros Dağlarının tepesinden topladığımız sedir ve ardıç ağaçları ve altında moloz. Ana konusu Filistin. Zor bir konu. İçimizden geldiği için yaptık. Bir sipariş değil. Nerede sergileneceğini bilmiyorum ama nerede sergilenmesi gerektiğini biliyorum. Bu bizim duruşumuzu, bu konu hakkındaki düşüncelerimizi metaforik bir şekilde değişik noktalara vurgu yaparak, ortaya koyuyor. Güzel bir insan vücudu ayakta dik duran ama ellerini semaya kaldırmış, bir nur ışığı üzerine vurmuş. Güçlü bir duruş ama altında maalesef bombaların ardında bıraktığı molozlar, çocuk oyuncakları, parçaları. Üzücü bir konu" dedi.

 

'NEW YORK'TA TÜRK EVİNİN BAHÇESİNDE SERGİLENMELİ' 

Adnan Ceylan, "Böyle bir şeyin aslında bizim hangi pozisyonda olduğumuzu göstermesi açısından Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan New York'taki Türk Evi'nin bahçesinde sergilenmesi gerekiyor. Yabancı diplomatların gelip, gördüğü ve oraya gitmeden bu konu hakkında bir düşüncelerinin olmasını ve bizim düşüncelerimizin ne olduğunu bilmeleri açısından önemli buluyorum. Ayrıca tüm sanatçıların da bu konu hakkında en azından ufak bir dokunuş, haber, bir sanat eseri yapmalarını arzu ediyorum" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.