Antalya'dan kaçıyorlar

YEREL 12.02.2024 - 11:22, Güncelleme: 12.02.2024 - 11:31
 

Antalya'dan kaçıyorlar

Antalya, 'Emekli kenti' olmaktan çıktı. Hayat pahalılığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan emekliler, Antalya'da yaşamının güçleştiğini belirterek, kentten kaçmaya başladılar. Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, "Fiyatlar böyle artmaya devam ederse emekli yarın aç kalacak" şeklinde konuştu..

haberimizvar.net- Uzun yıllar çalıştıktan sonra daha rahat yaşam için Antalya'yı tercih eden emekliler, hayat şartlarının her geçen gün zorlaşması nedeniyle Antalya'dan kaçmaya başladılar. Birkaç yıl öncesine kadar 'Emekli Kenti' olarak bilenen Antalya, artık emekliler için yaşanması çok güç bir şehir haline geldi. Hayat pahalılığı altında ezilen Antalyalı emeklilerin önemli bir bölümünün evlerinden ayrılarak çocuklarının veya yakın akrabalarının yanına taşınmak zorunda kalıyor. Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, kiraların asgari ücret seviyesine geldiğini vurgulayarak, "Antalya'da kiralık ev çok ama  emeklinin sadaka kadar maaşı ile tutması mümkün değil. Yeni bir eve taşınacak emekli asgari ücret kadar kira ödemek durumunda. Hal böyle olunca emeklinin dayanma gücünden söz etmek olanaksız. Kiralık bir ev bulsa bile bunun giderleri var. Elektrik, su, ısınma gibi giderler de çok yüksek. Emekli Antalya'dan kaçmasın da ne yapsın? " dedi.   EMEKLİNİN BELİ BÜKÜLDÜ Başkan Tezcan, yüksek enflasyon ve yabancı göçü nedeniyle Antalya'da konut fiyatlarının anormal ölçülerde yükseldiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Antalya'da evini boşaltıp, aile evine dönen emeklilerin sayısında sürekli artış oluyor. Emeklilerin önemli bir bölümü evlerini boşaltıp, daha 1+1, 2+1 evlere taşınmayı başladılar. Emekli oluğu halde eşlerden 2'si çalışsa bile Antalya'da geçinebilmeleri olanaksız" Emeklilerin belini büken fiyatlara da değinen Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, " "Marketler her gün değil, her saat etiketleri değiştiriyorlar. Antalya'da fiyat denetimleri çok yetersiz. Son 15 günde marketlerde etiketlerin değişme hızına emekliler kadar market çalışanları da yetişemez oldu. 15 lira olan pidenin fiyatı ramazanda 20 ,  yumurtanın ise 25 lira olması sürpriz olmayacak emekli için. Fiyat denetiminde bir başıboşluk var. Herkes elindeki malı istediği fiyatla satıyor. Birilerinin bu gidişe ivedilikle dur demesi gerekli. Bu yapılmazsa emekli açlık ve sefalete mahkum olacak. Hayatlarının en verimli yıllarını bu ülkeye hizmet için harcayan emeklilerin kaderine terk edilmesi kabul edilemez" diye konuştu.
Antalya, 'Emekli kenti' olmaktan çıktı. Hayat pahalılığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan emekliler, Antalya'da yaşamının güçleştiğini belirterek, kentten kaçmaya başladılar. Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, "Fiyatlar böyle artmaya devam ederse emekli yarın aç kalacak" şeklinde konuştu..

haberimizvar.net- Uzun yıllar çalıştıktan sonra daha rahat yaşam için Antalya'yı tercih eden emekliler, hayat şartlarının her geçen gün zorlaşması nedeniyle Antalya'dan kaçmaya başladılar.

Birkaç yıl öncesine kadar ' Emekli Kenti' olarak bilenen Antalya, artık emekliler için yaşanması çok güç bir şehir haline geldi. Hayat pahalılığı altında ezilen Antalyalı emeklilerin önemli bir bölümünün evlerinden ayrılarak çocuklarının veya yakın akrabalarının yanına taşınmak zorunda kalıyor.

Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, kiraların asgari ücret seviyesine geldiğini vurgulayarak, "Antalya'da kiralık ev çok ama  emeklinin sadaka kadar maaşı ile tutması mümkün değil. Yeni bir eve taşınacak emekli asgari ücret kadar kira ödemek durumunda. Hal böyle olunca emeklinin dayanma gücünden söz etmek olanaksız. Kiralık bir ev bulsa bile bunun giderleri var. Elektrik, su, ısınma gibi giderler de çok yüksek. Emekli Antalya'dan kaçmasın da ne yapsın? " dedi.

 

EMEKLİNİN BELİ BÜKÜLDÜ

Başkan Tezcan, yüksek enflasyon ve yabancı göçü nedeniyle Antalya'da konut fiyatlarının anormal ölçülerde yükseldiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Antalya'da evini boşaltıp, aile evine dönen emeklilerin sayısında sürekli artış oluyor. Emeklilerin önemli bir bölümü evlerini boşaltıp, daha 1+1, 2+1 evlere taşınmayı başladılar. Emekli oluğu halde eşlerden 2'si çalışsa bile Antalya'da geçinebilmeleri olanaksız" Emeklilerin belini büken fiyatlara da değinen Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, " "Marketler her gün değil, her saat etiketleri değiştiriyorlar. Antalya'da fiyat denetimleri çok yetersiz. Son 15 günde marketlerde etiketlerin değişme hızına emekliler kadar market çalışanları da yetişemez oldu. 15 lira olan pidenin fiyatı ramazanda 20 ,  yumurtanın ise 25 lira olması sürpriz olmayacak emekli için. Fiyat denetiminde bir başıboşluk var. Herkes elindeki malı istediği fiyatla satıyor. Birilerinin bu gidişe ivedilikle dur demesi gerekli. Bu yapılmazsa emekli açlık ve sefalete mahkum olacak. Hayatlarının en verimli yıllarını bu ülkeye hizmet için harcayan emeklilerin kaderine terk edilmesi kabul edilemez" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.