Antalya'dan turizm desteği

EKONOMİ 23.08.2023 - 14:13, Güncelleme: 23.08.2023 - 14:13
 

Antalya'dan turizm desteği

ANTALYA'nın turizmdeki önemli isimleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin uluslararası alanda sürdürülebilir turizm hedefi doğrultusunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetiyle şehre gitti. Gastronomiden tarihsel dokuya Antalya'nın tecrübelerinden Gaziantep yararlandırılacak.

haberimizvar.net- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in daveti üzerine, turizmci İsmail Çağlar, Antalya'nın tecrübelerinden Gaziantep'in de yararlanması ve şehirde sürdürülebilir turizm uygulamalarına yönelik planlamalar kapsamındaki çalışmalarda görev almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep'te incelemelerde bulunan İsmail Çağlar, Gaziantep'in profesyonel dokunuşlarla Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelebileceğini söyledi. DÜNYA ŞEHRİ OLMAYI HAK EDİYOR Gaziantep'in turizmde keşfedilmeyi bekleyen önemli değerlere sahip bir şehir olduğunu belirten Çağlar, “Hem gastronomi, hem de Medusa mozaiği ve dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birine de sahip eşsiz tarihi zenginlikleri, kültürel dokusunu modern değerlerle bezeyen bu güzel şehir bir 'dünya şehri' olmayı hak ediyor. Bu dünya şehri olma amacı doğrultusunda da sonsuz bir çabayla kendini bu kente adamış bir lider ve ekip var. Umarım, bu kadim şehrimizin dünya turizmine açılan bu yolculuğuna ve bu harika ekibe benim de bir katkım olur" dedi. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM PLANI Gaziantep'te hedeflenen sürdürülebilir turizm için turizm faaliyetlerinin tek başlık altında sunulabilmesi, uluslararası standart ve hareket planı geliştirilmesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Çağlar, “Gaziantep'te dünyanın üçüncü büyük hayvanat bahçesi, bölgenin tek karavan parkı, gastronomi zenginliği, tarihsel zenginlik, uluslararası havalimanı, mozaik müzesi gibi birçok değer var. Bu eşsiz ve zengin kapasitenin yerel halkın da desteği alınarak yönetilmesi gerekiyor. Türkiye, dünyanın önemli turizm ülkelerinden biri haline geldi ve 81 ilimizin birbirinden farklı turizm zenginlikleri var. Gaziantep ise birçok şehirden daha zengin, yapılacak çalışmalarla orta vadede bir dünya şehri haline gelebilir. Amaç uluslararası bilinirlik ve sürdürebilirlik olmalı. Buna inanan bir yerel yönetim var. Öncelikle inanmak, sonrasında da bu yolda adımlar atılması gerekiyor. En başta da altyapının turizm ve turist hareketlerine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yerel esnafın eğitilmesi de önemli. Ben Gaziantep'in turizmle bugünden çok daha farklı bir noktaya gelebileceğini düşünüyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin'in liderliğinde Gaziantep, kendisine turizmde güzel bir rota belirleyecek ve turizmden istediği payı alacaktır" diye konuştu.  
ANTALYA'nın turizmdeki önemli isimleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin uluslararası alanda sürdürülebilir turizm hedefi doğrultusunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetiyle şehre gitti. Gastronomiden tarihsel dokuya Antalya'nın tecrübelerinden Gaziantep yararlandırılacak.

haberimizvar.net- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in daveti üzerine, turizmci İsmail Çağlar, Antalya'nın tecrübelerinden Gaziantep'in de yararlanması ve şehirde sürdürülebilir turizm uygulamalarına yönelik planlamalar kapsamındaki çalışmalarda görev almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep'te incelemelerde bulunan İsmail Çağlar, Gaziantep'in profesyonel dokunuşlarla Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelebileceğini söyledi.

DÜNYA ŞEHRİ OLMAYI HAK EDİYOR

Gaziantep'in turizmde keşfedilmeyi bekleyen önemli değerlere sahip bir şehir olduğunu belirten Çağlar, “Hem gastronomi, hem de Medusa mozaiği ve dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birine de sahip eşsiz tarihi zenginlikleri, kültürel dokusunu modern değerlerle bezeyen bu güzel şehir bir 'dünya şehri' olmayı hak ediyor. Bu dünya şehri olma amacı doğrultusunda da sonsuz bir çabayla kendini bu kente adamış bir lider ve ekip var. Umarım, bu kadim şehrimizin dünya turizmine açılan bu yolculuğuna ve bu harika ekibe benim de bir katkım olur" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM PLANI

Gaziantep'te hedeflenen sürdürülebilir turizm için turizm faaliyetlerinin tek başlık altında sunulabilmesi, uluslararası standart ve hareket planı geliştirilmesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Çağlar, “Gaziantep'te dünyanın üçüncü büyük hayvanat bahçesi, bölgenin tek karavan parkı, gastronomi zenginliği, tarihsel zenginlik, uluslararası havalimanı, mozaik müzesi gibi birçok değer var. Bu eşsiz ve zengin kapasitenin yerel halkın da desteği alınarak yönetilmesi gerekiyor. Türkiye, dünyanın önemli turizm ülkelerinden biri haline geldi ve 81 ilimizin birbirinden farklı turizm zenginlikleri var. Gaziantep ise birçok şehirden daha zengin, yapılacak çalışmalarla orta vadede bir dünya şehri haline gelebilir. Amaç uluslararası bilinirlik ve sürdürebilirlik olmalı. Buna inanan bir yerel yönetim var. Öncelikle inanmak, sonrasında da bu yolda adımlar atılması gerekiyor. En başta da altyapının turizm ve turist hareketlerine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yerel esnafın eğitilmesi de önemli. Ben Gaziantep'in turizmle bugünden çok daha farklı bir noktaya gelebileceğini düşünüyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin'in liderliğinde Gaziantep, kendisine turizmde güzel bir rota belirleyecek ve turizmden istediği payı alacaktır" diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.