Antalyalı avukat kazandı, Kılıçdaroğlu sordu

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.09.2019 - 18:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalyalı avukat kazandı, Kılıçdaroğlu sordu

Antalyalı Avukat Figen Çalıkuşu’nun Beştepe Külliyesi’ne karşı açtığı davayı kazanması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘yönetilemeyen Türkiye’ başlığıyla yasal olmayan Saray’ı sordu

haberimizvar.net Antalyalı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu’nun Beştepe Külliyesi’ne karşı açtığı davada Danıştay İdari Davalar Kurulu tarihi bir karar vermişti. Kararla birlikte ‘Saray’ın hukuk ve yargı nezdinde sorunlu bir yapı’ olduğu bir kez daha tescilledi. Çalıkuşu’nun Antalya’da başta Kaleiçi gibi tarihi ve kültürel bir mirasın varlığı olmak üzere, ülke genelindeki pek çok kültürel mirası gözeterek ilke kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtığı ulusal basına taşınmıştı. CHP GÜNDEMİNDE CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ‘yönetilemeyen Türkiye’ başlığı taşıyan paylaşımında yargı bağımsızlığını sorgularken adli yıl açılışından yola çıkarak ‘yasal olmayan bina’, ‘Danıştay’ın yasal bulmadığı resmi bina’ vurgusu yaptı. Avukat Çalışıkuşu’nun Saray zaferi, Adli Yıl açılış töreni yapıldığı gün Kılıçdaroğlu tarafından tekrar gündeme getirildi. İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN PAYLAŞIMI Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, sarayın suç oluşturularak inşa edildiği karara bağladı… (Esas No: 2017/188 – Karar No: 2019/117 – Karar Tarihi: 21.01.2019) Hem de oy biriliği ile… Soru 1: Yargının bağımsız, tarafsız ve gerçekten adalet dağıttığı bir ülkede, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun oy birliği ile yasal bulmadığı resmi bir binada adli yıl açılış töreni yapılabilir mi? Soru 2: Danıştay Başkan ve üyeleri yasal olmadığı kendi yargı kararı ile kesinleşmiş bir binada adli yıl açılış törenlerine katılabilir mi? Soru 3: Tören aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanının himayelerinde gerçekleşecek… Bir siyasi partinin genel başkanının himayelerinde adli yıl açılış töreni olur mu? Bu üç sorunun yanıtı ‘evet’ ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez! Adaletten, haktan, hukuktan söz edilemez… O ülkede bir yönetim krizi var denmektir. Ne diyorduk, ‘Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”
Antalyalı Avukat Figen Çalıkuşu’nun Beştepe Külliyesi’ne karşı açtığı davayı kazanması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘yönetilemeyen Türkiye’ başlığıyla yasal olmayan Saray’ı sordu

haberimizvar.net Antalyalı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu’nun Beştepe Külliyesi’ne karşı açtığı davada Danıştay İdari Davalar Kurulu tarihi bir karar vermişti. Kararla birlikte ‘Saray’ın hukuk ve yargı nezdinde sorunlu bir yapı’ olduğu bir kez daha tescilledi. Çalıkuşu’nun Antalya’da başta Kaleiçi gibi tarihi ve kültürel bir mirasın varlığı olmak üzere, ülke genelindeki pek çok kültürel mirası gözeterek ilke kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtığı ulusal basına taşınmıştı.

CHP GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ‘yönetilemeyen Türkiye’ başlığı taşıyan paylaşımında yargı bağımsızlığını sorgularken adli yıl açılışından yola çıkarak ‘yasal olmayan bina’, ‘Danıştay’ın yasal bulmadığı resmi bina’ vurgusu yaptı. Avukat Çalışıkuşu’nun Saray zaferi, Adli Yıl açılış töreni yapıldığı gün Kılıçdaroğlu tarafından tekrar gündeme getirildi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN PAYLAŞIMI

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, sarayın suç oluşturularak inşa edildiği karara bağladı…

(Esas No: 2017/188 – Karar No: 2019/117 – Karar Tarihi: 21.01.2019)

Hem de oy biriliği ile…

Soru 1: Yargının bağımsız, tarafsız ve gerçekten adalet dağıttığı bir ülkede, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun oy birliği ile yasal bulmadığı resmi bir binada adli yıl açılış töreni yapılabilir mi?

Soru 2: Danıştay Başkan ve üyeleri yasal olmadığı kendi yargı kararı ile kesinleşmiş bir binada adli yıl açılış törenlerine katılabilir mi?

Soru 3: Tören aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanının himayelerinde gerçekleşecek… Bir siyasi partinin genel başkanının himayelerinde adli yıl açılış töreni olur mu?

Bu üç sorunun yanıtı ‘evet’ ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez!

Adaletten, haktan, hukuktan söz edilemez…

O ülkede bir yönetim krizi var denmektir.

Ne diyorduk, ‘Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.