Antalyalı başkan meclisi antik kentte topladı

GÜNDEM 04.09.2019 - 17:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalyalı başkan meclisi antik kentte topladı

Antalya Kaş doğumlu olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye meclisini 12 İyon şehir devletinin başkenti olan Panionion antik kentinde topladı

haberimizvar.net Kuşadası Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı 12 İyon şehir devletinin başkenti olan Panionion Antik Kenti’nde yapıldı. Faytonları kaldırması, makam araçlarını kademeye çektirmesi ve daha birçok radikal karar ile dikkatleri üzerine çeken Antalya’nın Kaş İlçesi doğumlu Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bir ilke daha imza atarak Kuşadası Belediye Meclisi’ni 12 İyon şehir devletinin başkenti olan Güzelçamlı’da Panionion’da toplama kararı aldı. ANTİK PANİONİON’U TANITACAĞIZ Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da bulunan Panionion’un antik dönemlerden kalma çok önemli bir yer olmasına rağmen hep unutulduğunu belirten Ömer Günel,  “Antik dönemlerde 12 İyon kentinin meclis toplantılarının yapıldığı Panionion’u tanıtmayı hedefliyoruz. Burası antik dönemlerde birçok meclis toplantılarına ev sahipliği yapmış önemli bir merkez. Eylül ayı olağan meclis toplantımızı burada yaparak, antik dönemden kalma bu önemli merkeze dikkat çektik” açıklaması yaptı. Kuşadası Belediye Başkanı Avukat Ömer Günel, Antalya’nın saygın işadamlarından, Kaşpa Gıda’nın sahibi Macit Günel’in yeğeni olarak biliniyor. KUŞADASI ANTİK ÇAĞ BAŞKENTİ Güzelçamlı, İyonyalılar döneminde “Panionion” adı ile İonya şehir devletlerinin toplantı yeriydi. İyonyalılar, M.Ö. 700 yıllarında 12 şehir devletinin oluşturduğu bir federasyon kurdular. Bu federasyonun delegeleri belirli zamanlarda “Panionion” adıyla bilinen Güzelçamlı’da toplanıp çok önemli politik kararlar alıyorlardı. Federasyonun geleceğini, gücünü ve etkisini arttırması ve yayması gibi kararlar ve bazı savaş kararları burada alınmıştır. 1957-58 yıllarında Frankfurt Üniversitesi’nden profesör arkeolog Gerhard Kleiner yaptığı kazı çalışmalarında kayanın dış yüzeyine oyulmuş 11 basamaklı antik tiyatro şeklindeki bir yapıyı ortaya çıkarmıştır. İYONYA’NIN 12 ŞEHİR DEVLETİ Kleiner, burasının Panionion’un merkezi olduğunu ve Poseidon Helikonios’a adanmış bir sunağın bulunduğunu kanıtlamıştır. Kalıntıları bugünkü Güzelçamlı sınırları içerisinde Otomatik tepenin batı eteğindedir. Ayrıca Priene kazı çalışmaları sırasında Arkeolog Th. Wiegand ana hatlarıyla Panionion tarihini araştırdı ve Güzelçamlı’nın doğusunda Otomatik tepede Panionion kalıntılarının bulunduğunu tespit etti. Bugünkü Foça ile Didim arasındaki topraklarda yaşamış olan İyonlar zamanlarının en ileri uygarlığını oluşturdukları bilinir. Önemli 12 şehir devleti kurmuşlardır.
Antalya Kaş doğumlu olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye meclisini 12 İyon şehir devletinin başkenti olan Panionion antik kentinde topladı

haberimizvar.net Kuşadası Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı 12 İyon şehir devletinin başkenti olan Panionion Antik Kenti’nde yapıldı. Faytonları kaldırması, makam araçlarını kademeye çektirmesi ve daha birçok radikal karar ile dikkatleri üzerine çeken Antalya’nın Kaş İlçesi doğumlu Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bir ilke daha imza atarak Kuşadası Belediye Meclisi’ni 12 İyon şehir devletinin başkenti olan Güzelçamlı’da Panionion’da toplama kararı aldı.

ANTİK PANİONİON’U TANITACAĞIZ

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da bulunan Panionion’un antik dönemlerden kalma çok önemli bir yer olmasına rağmen hep unutulduğunu belirten Ömer Günel,  “Antik dönemlerde 12 İyon kentinin meclis toplantılarının yapıldığı Panionion’u tanıtmayı hedefliyoruz. Burası antik dönemlerde birçok meclis toplantılarına ev sahipliği yapmış önemli bir merkez. Eylül ayı olağan meclis toplantımızı burada yaparak, antik dönemden kalma bu önemli merkeze dikkat çektik” açıklaması yaptı. Kuşadası Belediye Başkanı Avukat Ömer Günel, Antalya’nın saygın işadamlarından, Kaşpa Gıda’nın sahibi Macit Günel’in yeğeni olarak biliniyor.

KUŞADASI ANTİK ÇAĞ BAŞKENTİ

Güzelçamlı, İyonyalılar döneminde “Panionion” adı ile İonya şehir devletlerinin toplantı yeriydi. İyonyalılar, M.Ö. 700 yıllarında 12 şehir devletinin oluşturduğu bir federasyon kurdular. Bu federasyonun delegeleri belirli zamanlarda “Panionion” adıyla bilinen Güzelçamlı’da toplanıp çok önemli politik kararlar alıyorlardı. Federasyonun geleceğini, gücünü ve etkisini arttırması ve yayması gibi kararlar ve bazı savaş kararları burada alınmıştır. 1957-58 yıllarında Frankfurt Üniversitesi’nden profesör arkeolog Gerhard Kleiner yaptığı kazı çalışmalarında kayanın dış yüzeyine oyulmuş 11 basamaklı antik tiyatro şeklindeki bir yapıyı ortaya çıkarmıştır.

İYONYA’NIN 12 ŞEHİR DEVLETİ

Kleiner, burasının Panionion’un merkezi olduğunu ve Poseidon Helikonios’a adanmış bir sunağın bulunduğunu kanıtlamıştır. Kalıntıları bugünkü Güzelçamlı sınırları içerisinde Otomatik tepenin batı eteğindedir. Ayrıca Priene kazı çalışmaları sırasında Arkeolog Th. Wiegand ana hatlarıyla Panionion tarihini araştırdı ve Güzelçamlı’nın doğusunda Otomatik tepede Panionion kalıntılarının bulunduğunu tespit etti. Bugünkü Foça ile Didim arasındaki topraklarda yaşamış olan İyonlar zamanlarının en ileri uygarlığını oluşturdukları bilinir. Önemli 12 şehir devleti kurmuşlardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.