Antalyalı öğrenciler 'aç mı, tok mu' karar veremediler!

GÜNDEM 14.12.2022 - 11:50, Güncelleme: 14.12.2022 - 11:50
 

Antalyalı öğrenciler 'aç mı, tok mu' karar veremediler!

Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çalışkan kent genelinde 40 bin öğrenciye günlük olarak ücretsiz yemek verildiğini söyledi. Buna karşılık Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Hiç bir öğrenci aç kalmıyor. Bu nedenle okullarda ücretsiz yemek dağıtımı yapılmıyor." dedi.

haberimizvar.net- Demre Belediyesi’nin öğrencilere yaptığı yemek yardımının engellenmesi ile yeni bir boyut kazanan okullardaki beslenme sorunu tartışılmaya devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta ‘Antalya Ticaret Borsası Kent Buluşmaları’ toplantısına konuk olan Antalya Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerin beslenme sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yazıcı, Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz’ın, “Aç öğrenci sayısı arttı. Okullarda öğrencilere ücretsiz yemek verilecek mi?” şeklindeki sorusuna, "Okullarımızda aç öğrencimiz, beslenemeyen öğrencimiz yok. Bu nedenle ücretsiz yemek dağıtımı yapılmıyor ve yapılmayacak" diye cevap vermişti.   MÜDÜR TERSİNİ SÖYLEDİ Vali Ersin Yazıcı'dan birkaç gün önce VTV'de Ali Buldu'nun hazırlayıp sunduğu Yüksek Tansiyon programına konuk olan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ise tam tersi ifadeler kullandı. Çalışkan, Antalya'da günlük yaklaşık 40 bin öğrenciye ücretsiz yemek verildiğini söyledi. Çalışkan programda şu bilgileri verdi: " 28 bin öğrenciye yemek dağıtımı yapıyoruz. 19 ilçedeki 77 okul pansiyonunda kalan 7.600 öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Ayrıca öğretmenevlerimizden günlük 4 bin öğrencilik yemek çıkıyor." DEMRE SAVUNMASI Bir soru üzerine Demre Belediyesi'nin öğrencilere verdiği kahvaltının kaymakamlık tarafından iptal edilmesine de değinen Çalışkan, "Demre'de ve diğer ilçelerimizde kaymakamlıklar öğrencilerin beslenmesiyle ilgili çalışma yapıyor. Kaymakamlığın bu yönde çalışması varken belediyenin kahvaltı vermesi işleri karıştırır. Bu nedene belediyenin projesi iptal edildi. Demre'de kahvaltı verilmeyen öğrenci yok. Hepsinin sağlığı ve beslenmesi bize emanet" diye konuştu. CHP’DEN ‘YARDIM EDİN’ TALİMATI CHP Genel Merkezi tarafından partili belediyelere ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği için talimat verildi. CHP'li belediye başkanlarına gönderilen yazıda şunlar kaydedildi.  "Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik buhran, tüm vatandaşlarımızı derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakmıştır" ifadelerine yer verilen yazıda, bu tablonun en ağır halinin çocuk yoksulluğu olduğu belirtildi. İktidarın bu konudaki eylemsizliğinin, çocukların beslenme hakkına erişimini zorlaştırdığı bildirilen yazıda şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda partimiz tarafından okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi yönündeki önerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize belediyelerimizce günde bir öğün sağlıklı besin desteği verilmesi konusunda, yeni bir seferberlik başlatmanın gerekliliği doğmuştur. Çocuklarımıza beslenme yardımında bulunan belediyelerimizin projelerinin diğer belediyelerimizde de yaygınlaştırılması konusu üzerinde hassasiyetle durulması önemlidir"
Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çalışkan kent genelinde 40 bin öğrenciye günlük olarak ücretsiz yemek verildiğini söyledi. Buna karşılık Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Hiç bir öğrenci aç kalmıyor. Bu nedenle okullarda ücretsiz yemek dağıtımı yapılmıyor." dedi.

haberimizvar.net- Demre Belediyesi’nin öğrencilere yaptığı yemek yardımının engellenmesi ile yeni bir boyut kazanan okullardaki beslenme sorunu tartışılmaya devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta ‘ Antalya Ticaret Borsası Kent Buluşmaları’ toplantısına konuk olan Antalya Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerin beslenme sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yazıcı, Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz’ın, “ öğrenci sayısı arttı. Okullarda öğrencilere ücretsiz yemek verilecek mi?” şeklindeki sorusuna, "Okullarımızda öğrencimiz, beslenemeyen öğrencimiz yok. Bu nedenle ücretsiz yemek dağıtımı yapılmıyor ve yapılmayacak" diye cevap vermişti.  

MÜDÜR TERSİNİ SÖYLEDİ

Vali Ersin Yazıcı'dan birk gün önce VTV'de Ali Buldu'nun hazırlayıp sunduğu Yüksek Tansiyon programına konuk olan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ise tam tersi ifadeler kullandı. Çalışkan, Antalya'da günlük yaklaşık 40 bin öğrenciye ücretsiz yemek verildiğini söyledi. Çalışkan programda şu bilgileri verdi: " 28 bin öğrenciye yemek dağıtımı yapıyoruz. 19 ilçedeki 77 okul pansiyonunda kalan 7.600 öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Ayrıca öğretmenevlerimizden günlük 4 bin öğrencilik yemek çıkıyor."

DEMRE SAVUNMASI

Bir soru üzerine Demre Belediyesi'nin öğrencilere verdiği kahvaltının kaymakamlık tarafından iptal edilmesine de değinen Çalışkan, "Demre'de ve diğer ilçelerimizde kaymakamlıklar öğrencilerin beslenmesiyle ilgili çalışma yapıyor. Kaymakamlığın bu yönde çalışması varken belediyenin kahvaltı vermesi işleri karıştırır. Bu nedene belediyenin projesi iptal edildi. Demre'de kahvaltı verilmeyen öğrenci yok. Hepsinin sağlığı ve beslenmesi bize emanet" diye konuştu.

CHP’DEN ‘YARDIM EDİN’ TALİMATI

CHP Genel Merkezi tarafından partili belediyelere ihtiy sahibi öğrencilere beslenme desteği için talimat verildi. CHP'li belediye başkanlarına gönderilen yazıda şunlar kaydedildi.  "Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik buhran, tüm vatandaşlarımızı derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakmıştır" ifadelerine yer verilen yazıda, bu tablonun en ağır halinin çocuk yoksulluğu olduğu belirtildi. İktidarın bu konudaki eylemsizliğinin, çocukların beslenme hakkına erişimini zorlaştırdığı bildirilen yazıda şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda partimiz tarafından okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi yönündeki önerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla, ihtiy sahibi öğrencilerimize belediyelerimizce günde bir öğün sağlıklı besin desteği verilmesi konusunda, yeni bir seferberlik başlatmanın gerekliliği doğmuştur. Çocuklarımıza beslenme yardımında bulunan belediyelerimizin projelerinin diğer belediyelerimizde de yaygınlaştırılması konusu üzerinde hassasiyetle durulması önemlidir"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.