Antalyalı sanatseverler 'Sonsuzluk'ta buluştu

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.02.2024 - 16:30, Güncelleme: 16.02.2024 - 16:30
 

Antalyalı sanatseverler 'Sonsuzluk'ta buluştu

Antalyalı sanatçı ve sanatseverler, İstanbullu ressam Arzu Tecer'in 'Sonsuzluk' adı verilen eserleriyle buluşturuldu. Ressam Arzu Tecer'in eserleri özel bir galeride yer aldı.

haberimizvar.net- Serginin açılış konuşmasını yapan küratör Himmet Öcal, bir doğa aşığı olan ressam Tecer'in "Benim için doğa sanat kaynağıdır" sözünü hatırlattı. Öcal, Tecer'in kişiliğine, sanatına, kendisine özgü tekniğine, eserlerine övgü yağdırdı. ÇALIŞMA TEKNİKLERİNİ ANLATTI Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerle bir araya gelmenin, tanışıp kaynaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden konuk ressam Arzu Tecer de "Eserlerimde doğanın ihtişamına ilgimle birlikte kendi estetik değerlerimle sanatsal bir izlenim yaratmaya çalıştım. Çalışmalarımda beynim, gözüm, elim beni nereye götürürse oraya gitmeyi seviyorum" dedi. Tecer, çalışma teknikleriyle ilgili bilgi verdi, sözlerini şöyle sürdürdü; "Çalışmalarımın dokusal öğesi benim için önemli. Üst üste binmiş ya da iç içe geçmiş, parçalara ayrılmış, parçalarından yeni parça oluşmuş farklı şekil, renk ve kontrastlar kullanarak enerjik bir hareketlilik ve ritim düşüncesiyle dengeli plastik kurguya önem veriyorum. Malzeme olarak akrilik ve reçine kullanıyorum. Reçinenin sağladığı yansıtıcı yüzey ile sanatseverleri sadece görsel duyuları ile değil aynı zamanda dokunma duyuları ile de resimlerimi deneyimlemeye ve sonsuzluk hissi yaratan akışkanlıklarını izlemeye davet ediyorum." Ressam Arzu Tecer'in, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ile öğrencilerinin de yoğun ilgisini gören resim sergisi, 1 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.
Antalyalı sanatçı ve sanatseverler, İstanbullu ressam Arzu Tecer'in 'Sonsuzluk' adı verilen eserleriyle buluşturuldu. Ressam Arzu Tecer'in eserleri özel bir galeride yer aldı.

haberimizvar.net- Serginin açılış konuşmasını yapan küratör Himmet Öcal, bir doğa aşığı olan ressam Tecer'in "Benim için doğa sanat kaynağıdır" sözünü hatırlattı. Öcal, Tecer'in kişiliğine, sanatına, kendisine özgü tekniğine, eserlerine övgü yağdırdı.

ÇALIŞMA TEKNİKLERİNİ ANLATTI

Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerle bir araya gelmenin, tanışıp kaynaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden konuk ressam Arzu Tecer de "Eserlerimde doğanın ihtişamına ilgimle birlikte kendi estetik değerlerimle sanatsal bir izlenim yaratmaya çalıştım. Çalışmalarımda beynim, gözüm, elim beni nereye götürürse oraya gitmeyi seviyorum" dedi. Tecer, çalışma teknikleriyle ilgili bilgi verdi, sözlerini şöyle sürdürdü; "Çalışmalarımın dokusal öğesi benim için önemli. Üst üste binmiş ya da iç içe geçmiş, parçalara ayrılmış, parçalarından yeni parça oluşmuş farklı şekil, renk ve kontrastlar kullanarak enerjik bir hareketlilik ve ritim düşüncesiyle dengeli plastik kurguya önem veriyorum.

Malzeme olarak akrilik ve reçine kullanıyorum. Reçinenin sağladığı yansıtıcı yüzey ile sanatseverleri sadece görsel duyuları ile değil aynı zamanda dokunma duyuları ile de resimlerimi deneyimlemeye ve sonsuzluk hissi yaratan akışkanlıklarını izlemeye davet ediyorum." Ressam Arzu Tecer'in, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ile öğrencilerinin de yoğun ilgisini gören resim sergisi, 1 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.