Antalya'nın bilime ilgisi

EĞİTİM 27.11.2023 - 11:34, Güncelleme: 27.11.2023 - 11:34
 

Antalya'nın bilime ilgisi

Öğrencilere kendi gözlem ve deneyimleri ile araştırma ve keşfetme imkânı sağlayan Antalya Bilim Merkezi, Fen Bilimleri Atölyesi ile bu alana olan ilgiyi arttırdı

haberimizvar.net- Antalya Bilim Merkezi Fen Bilimleri Atölyesi, sunduğu heyecan verici çalışmalarla öğrencilerin bu alana olan merakını arttırdı. Merkezin 7 atölyesinden biri olan fen bilimlerini tercih eden çocuklar, ilgi alanlarını genişletirken etkili düşünme yollarını keşfedip problem çözme yeteneklerini de geliştiriyor. Burada yapılan kimyasal deneylerle, öğrencilerin bilimin temelini oluşturan terimleri öğretiliyor. Öğrenciler atölye çalışmalarında hem eğlenerek hem de öğrenerek kendi ürünlerini yapabiliyor. MERAKLARI KATLANIYOR Bilimsel çalışmalarla florürsüz diş macununun içinde neler olduğunu, parabensiz şampuan,  kokulu mum ve sabunun nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Yaptıkları bu ürünleri de evlerine götürüp günlük hayatlarında kullanıyorlar. Fen bilimleri atölyesi, bilimsel süreç becerileri ile birlikte üst düzey düşünme becerilerini de geliştiriyor. Yaşları 7 ile 14 arasında değişen katılımcılar, laboratuvar tekniklerini kullanarak öğrenilen her bilimsel çalışmayla bilime olan merakları katlanıyor.   
Öğrencilere kendi gözlem ve deneyimleri ile araştırma ve keşfetme imkânı sağlayan Antalya Bilim Merkezi, Fen Bilimleri Atölyesi ile bu alana olan ilgiyi arttırdı

haberimizvar.net-  Antalya Bilim Merkezi Fen Bilimleri Atölyesi, sunduğu heyecan verici çalışmalarla öğrencilerin bu alana olan merakını arttırdı. Merkezin 7 atölyesinden biri olan fen bilimlerini tercih eden çocuklar, ilgi alanlarını genişletirken etkili düşünme yollarını keşfedip problem çözme yeteneklerini de geliştiriyor. Burada yapılan kimyasal deneylerle, öğrencilerin bilimin temelini oluşturan terimleri öğretiliyor. Öğrenciler atölye çalışmalarında hem eğlenerek hem de öğrenerek kendi ürünlerini yapabiliyor.

MERAKLARI KATLANIYOR

Bilimsel çalışmalarla florürsüz diş macununun içinde neler olduğunu, parabensiz şampuan,  kokulu mum ve sabunun nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Yaptıkları bu ürünleri de evlerine götürüp günlük hayatlarında kullanıyorlar. Fen bilimleri atölyesi, bilimsel süreç becerileri ile birlikte üst düzey düşünme becerilerini de geliştiriyor. Yaşları 7 ile 14 arasında değişen katılımcılar, laboratuvar tekniklerini kullanarak öğrenilen her bilimsel çalışmayla bilime olan merakları katlanıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.