Antalya'nın cesur kadınları

SİYASET 30.11.2023 - 10:36, Güncelleme: 30.11.2023 - 10:36
 

Antalya'nın cesur kadınları

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Antalyalı 9 cesur kadın siyasetçi, belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. AKP'den 4, CHP'den 4 ve İYİ Parti'den 1 kadın siyasetçi belediye yönetimine kadın eli değmesini sağlamak için kolları sıvadı. Gözler siyasi partilerin Antalya'da kadın belediye başkanı adayı gösterip, göstermeyeceğine döndü.

haberimizvar.net- Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan aday adayları nefeslerini tuttu, partilerin genel merkezlerinden gelecek adaylık müjdesini bekliyor. Siyasetini ve belediye yönetiminin erkek işi olmadığından hareket eden Antalyalı 9 cesur kadın siyasetçi, belediye yönetimine kadın eli değmesini sağlamak hedefiyle belediye başkan aday adayı oldu. Antalya'da AK Parti'den 4, CHP'den 4 ve İYİ Parti'den 1 kadın siyasetçi belediye başkan adaylığı için erkek aday adayları ile yarışa girdi. Siyasi partilerin liderleri ve etkili ve yetkili isimleri, her fırsatta siyasette temsilde yüzde 50 yüzde 50 oranını savunsa da, her alanda olduğu gibi belediye yönetiminde de kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağı iddia edilse de, daha önceki seçimlerde Antalya'dan bir kadın belediye başkan adayı gösterilmediği de bilinen bir gerçek. Antalya'da kadın belediye başkan aday adayı oranının yüzde 5 civarında olması da kadın siyasetçilerin temsilde gözardı edildiğinin bir başka göstergesi olarak ortaya çıkıyor. CHP'DE 4, AK PARTİ'DE 4, İYİ PARTİ 1 KADIN ADAY ADAYI 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan CHP'li kadın siyasetçiler, Antalya merkezindeki belediyelerin yönetimine talip olurken, AK Partili kadın siyasetçiler ilçe belediyelerini tercih ettiği gözleniyor. İYİ Partili Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz ise belediyesini yeni dönemde de yönetmeye talip. İŞTE ANTALYA’NIN CESUR KADINLARI 31 Mart yerel seçimleri için CHP'den Mimar Sebahat Çevik, Avukat Büşra Dirgen Özdemir Konyaaltı, Gazeteci Songül Başkaya ve İş İnsanı Sibel Gezen Muratpaşa belediye başkanlığına talip oldu. AK Parti'de Avukat Emel Özden ve Uzman Psikolog ve Terapist Merve Güvenlioğlu Manavgat, İbradı İlçe eski Başkanı Hatice Sekmen İbradı, İletişim Başkanlığı Antalya İl eski Müdürü Esen Uysal Diler de Gazipaşa belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. İYİ Partili Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz'in ise yeni dönemde de ilçesini yönetme arzusunda olduğu siyaset kulislerine yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Antalyalı 9 cesur kadın siyasetçi, belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. AKP'den 4, CHP'den 4 ve İYİ Parti'den 1 kadın siyasetçi belediye yönetimine kadın eli değmesini sağlamak için kolları sıvadı. Gözler siyasi partilerin Antalya'da kadın belediye başkanı adayı gösterip, göstermeyeceğine döndü.

haberimizvar.net- Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan aday adayları nefeslerini tuttu, partilerin genel merkezlerinden gelecek adaylık müjdesini bekliyor. Siyasetini ve belediye yönetiminin erkek işi olmadığından hareket eden Antalyalı 9 cesur kadın siyasetçi, belediye yönetimine kadın eli değmesini sağlamak hedefiyle belediye başkan aday adayı oldu. Antalya'da AK Parti'den 4, CHP'den 4 ve İYİ Parti'den 1 kadın siyasetçi belediye başkan adaylığı için erkek aday adayları ile yarışa girdi. Siyasi partilerin liderleri ve etkili ve yetkili isimleri, her fırsatta siyasette temsilde yüzde 50 yüzde 50 oranını savunsa da, her alanda olduğu gibi belediye yönetiminde de kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağı iddia edilse de, daha önceki seçimlerde Antalya'dan bir kadın belediye başkan adayı gösterilmediği de bilinen bir gerçek. Antalya'da kadın belediye başkan aday adayı oranının yüzde 5 civarında olması da kadın siyasetçilerin temsilde gözardı edildiğinin bir başka göstergesi olarak ortaya çıkıyor.

CHP'DE 4, AK PARTİ'DE 4, İYİ PARTİ 1 KADIN ADAY ADAYI

31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan CHP'li kadın siyasetçiler, Antalya merkezindeki belediyelerin yönetimine talip olurken, AK Partili kadın siyasetçiler ilçe belediyelerini tercih ettiği gözleniyor. İYİ Partili Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz ise belediyesini yeni dönemde de yönetmeye talip.

İŞTE ANTALYA’NIN CESUR KADINLARI

31 Mart yerel seçimleri için CHP'den Mimar Sebahat Çevik, Avukat Büşra Dirgen Özdemir Konyaaltı, Gazeteci Songül Başkaya ve İş İnsanı Sibel Gezen Muratpaşa belediye başkanlığına talip oldu. AK Parti'de Avukat Emel Özden ve Uzman Psikolog ve Terapist Merve Güvenlioğlu Manavgat, İbradı İlçe eski Başkanı Hatice Sekmen İbradı, İletişim Başkanlığı Antalya İl eski Müdürü Esen Uysal Diler de Gazipaşa belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. İYİ Partili Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz'in ise yeni dönemde de ilçesini yönetme arzusunda olduğu siyaset kulislerine yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.