Antalya'nın Dünya Mahallesi'nde nüfusun yarısından fazlası yabancı

YEREL 02.11.2023 - 12:30, Güncelleme: 02.11.2023 - 12:30
 

Antalya'nın Dünya Mahallesi'nde nüfusun yarısından fazlası yabancı

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mahmutlar mahallesinin yarısından fazlasını yabancı vatandaşlar oluşturuyor. Resmi nüfusu 53 bin kişi olan mahallede, turistler ve ikametsiz olanlarla birlikte 70 80 bine ulaştığını belirten Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, Mahmutlar nüfusunun 20 bini kayıtlı yabancı vatandaş olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net- Alanya ilçesinin resmi verilere göre en kalabalık mahallesi olan Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top yabancı nüfusunun yerli nüfustan fazla olduğunu söyledi. Muhtar Ahmet Top, “Mahmutların resmi nüfusu 53 bin ikametsiz yaşayan turistlerle otellerle 70 80 bini buluyor. Şu an bile 70 binin üstünde kişi yaşıyor. Mahmutlar’ın resmi nüfusu 53 bin, bu nüfusun 13 bini yerli geriye kalan 40 bini dışardan yerleşen kişilerden oluşuyor. Nüfusun 20 bin iuluslararası bunun yarısı Rusça konuşanlar yarısı da İskandinav, İranlı, Alman vatandaşlarımız” şeklinde konuştu. ALANYA’NIN DÜNYA MAHALLESİNDE NÜFUSUN YARISINDAN FAZLASI YABANCI   Mahallede oy kullanan kişiler hakkında bilgi veren Muhtar Top “Yabancılar hiç belediye meclisi üyesi olmadı yabancıların hiç oy kullanmadı. TC vatandaşı olan TC kimliği, Türk Kimliği olanlar oy kullanabiliyor. Şuan son seçimde oy kullanan Türk olan yabancı sayısı 400” dedi. İKAMETGAHA KAPATILDI Muhtarı Ahmet Top  Alanya ilçesinin resmi verilere göre en kalabalık mahallesi olan Mahmutlar’ın yabancı vatandaşlar için ikametgaha kapatıldığını belirtti. Mahmutlar’a şu an gelen turistlerin tamamı 90 gün süreyle sınırlı kalabildiğini belirten Muhtar Ahmet Top, “Mahmutlar’da vatandaşlığa geçen çok yabancı yok zaten ikametgaha kapatıldı Mahmutlar’da şu an gelen turistler 90 gün turist olarak kalıyor. Daha önce gelen 20 bini yerleşik o 20 binin de dediğim gibi yarısı Rusça konuşan geri kalanı 40 ulustan. Rusya Ukrayna savaşı ile nüfus arttı ama onlardan da dönenler var. İsrail Filistin savaşı ile beraber gelenden Filistinli var ama öyle nüfus kalabalık değil” diye konuştu. Ahmet Top  “Mahmutlar dünyaya açılan pencere 50 çeşit ulus yaşıyor. Denizi, kumsalı avokado bahçeleri, muz bahçeleri, 11 katlı rezidanslarıyla hayat lüks burada” diyerek sözlerini sonlandırdı.  YASİN ÇOBAN antalyaningundemi.com
Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mahmutlar mahallesinin yarısından fazlasını yabancı vatandaşlar oluşturuyor. Resmi nüfusu 53 bin kişi olan mahallede, turistler ve ikametsiz olanlarla birlikte 70 80 bine ulaştığını belirten Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, Mahmutlar nüfusunun 20 bini kayıtlı yabancı vatandaş olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net-  Alanya ilçesinin resmi verilere göre en kalabalık mahallesi olan Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top yabancı nüfusunun yerli nüfustan fazla olduğunu söyledi. Muhtar Ahmet Top, “Mahmutların resmi nüfusu 53 bin ikametsiz yaşayan turistlerle otellerle 70 80 bini buluyor. Şu an bile 70 binin üstünde kişi yaşıyor. Mahmutlar’ın resmi nüfusu 53 bin, bu nüfusun 13 bini yerli geriye kalan 40 bini dışardan yerleşen kişilerden oluşuyor. Nüfusun 20 bin iuluslararası bunun yarısı Rusça konuşanlar yarısı da İskandinav, İranlı, Alman vatandaşlarımız” şeklinde konuştu.

ALANYA’NIN DÜNYA MAHALLESİNDE NÜFUSUN YARISINDAN FAZLASI YABANCI 

 Mahallede oy kullanan kişiler hakkında bilgi veren Muhtar Top “Yabancılar hiç belediye meclisi üyesi olmadı yabancıların hiç oy kullanmadı. TC vatandaşı olan TC kimliği, Türk Kimliği olanlar oy kullanabiliyor. Şuan son seçimde oy kullanan Türk olan yabancı sayısı 400” dedi.

İKAMETGAHA KAPATILDI

Muhtarı Ahmet Top   Alanya ilçesinin resmi verilere göre en kalabalık mahallesi olan Mahmutlar’ın yabancı vatandaşlar için ikametgaha kapatıldığını belirtti.

Mahmutlar’a şu an gelen turistlerin tamamı 90 gün süreyle sınırlı kalabildiğini belirten Muhtar Ahmet Top, “Mahmutlar’da vatandaşlığa geçen çok yabancı yok zaten ikametgaha kapatıldı Mahmutlar’da şu an gelen turistler 90 gün turist olarak kalıyor. Daha önce gelen 20 bini yerleşik o 20 binin de dediğim gibi yarısı Rusça konuşan geri kalanı 40 ulustan. Rusya Ukrayna savaşı ile nüfus arttı ama onlardan da dönenler var. İsrail Filistin savaşı ile beraber gelenden Filistinli var ama öyle nüfus kalabalık değil” diye konuştu.

Ahmet Top  “Mahmutlar dünyaya açılan pencere 50 çeşit ulus yaşıyor. Denizi, kumsalı avokado bahçeleri, muz bahçeleri, 11 katlı rezidanslarıyla hayat lüks burada” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

YASİN ÇOBAN antalyaningundemi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.