Antalya’nın iş kadınları karıştı

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.03.2024 - 14:13, Güncelleme: 23.03.2024 - 14:13
 

Antalya’nın iş kadınları karıştı

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) karıştı. 75 üyesi bulunan derneğin 21 üyesi istifa etti. Başkan adaylarından Fatma Kotanak'ın listesinin iki oy farkla kazandığı genel kurulda tüzüğe aykırı işler yapıldığını öne süren diğer başkan adayı Ayşe Dal Cengiz ve 21 üye istifa etti. Yeni istifaların da olacağı iddia ediliyor.

haberimizvar.net- ANTİKAD'ın geçen 14 Şubat'ta yapılan genel kurulunda iki aday yarıştı. ANTİKAD Başkanı Fatma Kotanak'ın listesinin iki oy farkla kazandığı seçimde, Kotanak 36 oy alırken, rakibi Ayşe Dal Cengiz 34 oyda kaldı. İki oy farklı seçim sonrasında iş kadınları arasında, genel kurulda tüzüğe aykırı durumlar oluştuğuna dair tartışmalar otaya çıktı ve 75 üyesi bulunan derneğin 21 üyesi istifa ettiğini duyurdu. GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI İstifa eden kadın üyeler adına yapılan ortak açıklamada, 14 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen dernek genel kurul toplantısı ve yönetim kurulu görev dağılımı ile ilgili olarak tüzüğe uymayan durumlar oluştuğu kanaati ile üyeler arası fikir ayrılıklarının oluştuğu belirtildi. Bu konularla ilgili bazı üyelerin sorularına sözlü ve yazılı olarak cevap arama çabası içine girdiği, ancak hiçbir muhatap bulunamadığı belirtilen açıklamada, “Hatta üyelerin bu cevap arayışı bazı üyeler ve mevcut başkan tarafından ısrarcı ve gereksiz olarak değerlendirilerek, bu mücadeleden vazgeçilmesi konusunda telkinlerde bulunulmuştur. 'Yapıldı bitti, sormaya gerek yok, neyi bu kadar zorluyoruz, kaybeden hazmedemiyor, neden sonuç kabul edilmiyor' hissiyatı yaratılarak, cevap arayanlar değil, cevap vermeyenler haklı pozisyonuna getirilmeye çalışılmıştır. Fikir ayrılıklarına neden olan konuların dernek tüzüğüne uygun olup olmadığına, cevap arayışının oluşan fikir ayrılıklarına ışık tutacağı, olası soru işaretlerine son vereceği, böylelikle dernek faaliyetlerinin tekrar güven ve istikrar zemininde devam edeceği yönünde iyi niyetli tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır" denildi. 75 ÜYEDEN 21'İ İSTİFA ETTİ Üyelerin cevap alma özgürlüklerine saygı duymayan, düşünce ve girişimlerini yok sayan bir anlayış ile yönetilen bir dernek haline geldiği ifade edilen ANTİKAD'ın 75 üyesinden 21'inin istifa ettiği kaydedildi. BAŞKAN SEÇİMİ TÜZÜĞE AYKIRI Açıklamada, fikir ayrılıklarına neden olan konular ise şöyle sıralandı: “Bir, dernek genel kurulunda bütçenin onaya sunulmadığı. İki, 'dernek tüzüğümüzde yer alan yönetim kurulunun teşkili, görev ve yetkileri madde 10/3'e göre, hiçbir üye bir dönem başkanlığı (üç yıl) yaptıktan sonra, üyelerin çoğunluğu (2/3'si) olmaksızın ikinci dönem başkanlık yapamayacak. Ve beraberinde de iki dönemden fazla (altı yıl) herhangi bir gerekçe ile yönetim kurulu başkanlığı yapamayacaktır', maddesi gereği 34- 36 oy sonucu ile seçilen yönetim kurulunun görev dağılımı yaparken, 47 üyenin oyunu alamadığı için bir dönem önceki başkanı tekrar başkan seçilemeyeceği. Üç, genel kurulda bağlı bulunan federasyona delege seçimi yapılmadığı, delegelerin nasıl belirleneceği." 
Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) karıştı. 75 üyesi bulunan derneğin 21 üyesi istifa etti. Başkan adaylarından Fatma Kotanak'ın listesinin iki oy farkla kazandığı genel kurulda tüzüğe aykırı işler yapıldığını öne süren diğer başkan adayı Ayşe Dal Cengiz ve 21 üye istifa etti. Yeni istifaların da olacağı iddia ediliyor.

haberimizvar.net- ANTİKAD'ın geçen 14 Şubat'ta yapılan genel kurulunda iki aday yarıştı. ANTİKAD Başkanı Fatma Kotanak'ın listesinin iki oy farkla kazandığı seçimde, Kotanak 36 oy alırken, rakibi Ayşe Dal Cengiz 34 oyda kaldı. İki oy farklı seçim sonrasında iş kadınları arasında, genel kurulda tüzüğe aykırı durumlar oluştuğuna dair tartışmalar otaya çıktı ve 75 üyesi bulunan derneğin 21 üyesi istifa ettiğini duyurdu.

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI

İstifa eden kadın üyeler adına yapılan ortak açıklamada, 14 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen dernek genel kurul toplantısı ve yönetim kurulu görev dağılımı ile ilgili olarak tüzüğe uymayan durumlar oluştuğu kanaati ile üyeler arası fikir ayrılıklarının oluştuğu belirtildi. Bu konularla ilgili bazı üyelerin sorularına sözlü ve yazılı olarak cevap arama çabası içine girdiği, ancak hiçbir muhatap bulunamadığı belirtilen açıklamada, “Hatta üyelerin bu cevap arayışı bazı üyeler ve mevcut başkan tarafından ısrarcı ve gereksiz olarak değerlendirilerek, bu mücadeleden vazgeçilmesi konusunda telkinlerde bulunulmuştur. 'Yapıldı bitti, sormaya gerek yok, neyi bu kadar zorluyoruz, kaybeden hazmedemiyor, neden sonuç kabul edilmiyor' hissiyatı yaratılarak, cevap arayanlar değil, cevap vermeyenler haklı pozisyonuna getirilmeye çalışılmıştır. Fikir ayrılıklarına neden olan konuların dernek tüzüğüne uygun olup olmadığına, cevap arayışının oluşan fikir ayrılıklarına ışık tutacağı, olası soru işaretlerine son vereceği, böylelikle dernek faaliyetlerinin tekrar güven ve istikrar zemininde devam edeceği yönünde iyi niyetli tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır" denildi.

75 ÜYEDEN 21'İ İSTİFA ETTİ

Üyelerin cevap alma özgürlüklerine saygı duymayan, düşünce ve girişimlerini yok sayan bir anlayış ile yönetilen bir dernek haline geldiği ifade edilen ANTİKAD'ın 75 üyesinden 21'inin istifa ettiği kaydedildi.

BAŞKAN SEÇİMİ TÜZÜĞE AYKIRI

Açıklamada, fikir ayrılıklarına neden olan konular ise şöyle sıralandı:

“Bir, dernek genel kurulunda bütçenin onaya sunulmadığı. İki, 'dernek tüzüğümüzde yer alan yönetim kurulunun teşkili, görev ve yetkileri madde 10/3'e göre, hiçbir üye bir dönem başkanlığı (üç yıl) yaptıktan sonra, üyelerin çoğunluğu (2/3'si) olmaksızın ikinci dönem başkanlık yapamayacak. Ve beraberinde de iki dönemden fazla (altı yıl) herhangi bir gerekçe ile yönetim kurulu başkanlığı yapamayacaktır', maddesi gereği 34- 36 oy sonucu ile seçilen yönetim kurulunun görev dağılımı yaparken, 47 üyenin oyunu alamadığı için bir dönem önceki başkanı tekrar başkan seçilemeyeceği. Üç, genel kurulda bağlı bulunan federasyona delege seçimi yapılmadığı, delegelerin nasıl belirleneceği." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.