Antalya'nın lezzetlerine tanıtım

GÜNDEM 10.07.2021 - 12:39, Güncelleme: 10.07.2021 - 12:39
 

Antalya'nın lezzetlerine tanıtım

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirilen Gastro Show kapsamında misafirlere tattırdığı Antalya'ya özgü lezzetlerin tanımını bu sefer de turizm kentinde yaptı.

haberimizvar.net- Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği ortaklığıyla İstanbul'da gerçekleştirilen Gastro Show kapsamında Antalya Tanıtım Vakfı ve 7 Mehmet Restaurant, Antalya'ya özgü lezzetleri etkinliğe katılan misafirlere tattırdı. Büyük beğeni toplayan lezzetler bu sefer de ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege'nin ev sahipliğinde Antalya'daki restoranda Şef Mehmet Akdağ'ın yorumuyla basın mensuplarına sunuldu. Antalya'ya özgü olan ancak Şef Akdağ'ın kendi yorumlarıyla süslediği Toros Dağları'nda yetişen keçilerin sütlerinden yapılan Keçi Peyniri, domates, pirinç, sarımsak ve fesleğenle süslenmiş Karidesli Cive, Hibeş, kavrulmuş kabak çekirdekleriyle servis edilen Beyaz Üzüm Yaprağı, yeşil erikle farkı bir tat yakalanan Taze Otlu Kuru Cacık, Tarator Soslu Börülce, Pilaki Grida, ismini içerisindeki rengarenk sebze ve meyvelerden alan Gökkuşağı Salatası, çifte kavrulmuş tahin ve manda kaymağıyla servis edilen Kabak Tatlısı lezzetleri davete katılan misafirlere sunuldu. Özel menüler ile misafirlere tanıtılan özenle hazırlanmış yemekler davete katılan kişilerin büyük beğenisini topladı. Antalya'nın gastronomi tarihine katkı sunmaya çalıştıklarına değinen ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, “İstanbul'daki Gastro Show'da ilk gün yapılan protokol yemeğiyle Antalya lezzetlerini tattırdık. Bunları yaparken Elmalı'nın bağlarından toplanan üzümlerle yapılan Antalya'nın şarabıyla eşleştirerek farklı bir lezzet sunduk. Bugün de İstanbul'da sunduğumuz menüyü Antalya'nın basın mensuplarına tattırmak istedik. Yemeklerin hepsi aslında geleneksel lezzetler. Bunları farklı dokunuşlarla, daha modernize ve popüler hayata ayak uydurmuş bir havaya sokarak bunları anlatmak istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde gastronomiyle ilgili ATAV olarak ciddi ataklarımız oldu. Kentimizde de uluslararası iki etkinlik yaptık ve devamı gelecek" dedi.  
Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirilen Gastro Show kapsamında misafirlere tattırdığı Antalya'ya özgü lezzetlerin tanımını bu sefer de turizm kentinde yaptı.

haberimizvar.net-  Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği ortaklığıyla İstanbul'da gerçekleştirilen Gastro Show kapsamında Antalya Tanıtım Vakfı ve 7 Mehmet Restaurant, Antalya'ya özgü lezzetleri etkinliğe katılan misafirlere tattırdı. Büyük beğeni toplayan lezzetler bu sefer de ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege'nin ev sahipliğinde Antalya'daki restoranda Şef Mehmet Akdağ'ın yorumuyla basın mensuplarına sunuldu.

Antalya'ya özgü olan ancak Şef Akdağ'ın kendi yorumlarıyla süslediği Toros Dağları'nda yetişen keçilerin sütlerinden yapılan Keçi Peyniri, domates, pirinç, sarımsak ve fesleğenle süslenmiş Karidesli Cive, Hibeş, kavrulmuş kabak çekirdekleriyle servis edilen Beyaz Üzüm Yaprağı, yeşil erikle farkı bir tat yakalanan Taze Otlu Kuru Cacık, Tarator Soslu Börülce, Pilaki Grida, ismini içerisindeki rengarenk sebze ve meyvelerden alan Gökkuşağı Salatası, çifte kavrulmuş tahin ve manda kaymağıyla servis edilen Kabak Tatlısı lezzetleri davete katılan misafirlere sunuldu. Özel menüler ile misafirlere tanıtılan özenle hazırlanmış yemekler davete katılan kişilerin büyük beğenisini topladı.

Antalya'nın gastronomi tarihine katkı sunmaya çalıştıklarına değinen ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, “İstanbul'daki Gastro Show'da ilk gün yapılan protokol yemeğiyle Antalya lezzetlerini tattırdık. Bunları yaparken Elmalı'nın bağlarından toplanan üzümlerle yapılan Antalya'nın şarabıyla eşleştirerek farklı bir lezzet sunduk. Bugün de İstanbul'da sunduğumuz menüyü Antalya'nın basın mensuplarına tattırmak istedik. Yemeklerin hepsi aslında geleneksel lezzetler. Bunları farklı dokunuşlarla, daha modernize ve popüler hayata ayak uydurmuş bir havaya sokarak bunları anlatmak istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde gastronomiyle ilgili ATAV olarak ciddi ataklarımız oldu. Kentimizde de uluslararası iki etkinlik yaptık ve devamı gelecek" dedi.

 <a href=ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV), GECEN HAFTA ISTANBUL'DA GERCEKLESTIRILEN GASTRO SHOW KAPSAMINDA MISAFIRLERE TATTIRDIGI ANTALYA'YA OZGU LEZZETLERIN TANIMINI BU SEFER DE TURIZM KENTINDE YAPTI.(ASMA) (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_07/2021_07_10/3e8df37de08ffb9600aa0e9a494d928e.jpg" />

 <a href=ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV), GECEN HAFTA ISTANBUL'DA GERCEKLESTIRILEN GASTRO SHOW KAPSAMINDA MISAFIRLERE TATTIRDIGI ANTALYA'YA OZGU LEZZETLERIN TANIMINI BU SEFER DE TURIZM KENTINDE YAPTI.(LAGOS PILAKI) (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_07/2021_07_10/9151690b634e1918c35ac1751d5e8fa7.jpg" />

 <a href=ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV), GECEN HAFTA ISTANBUL'DA GERCEKLESTIRILEN GASTRO SHOW KAPSAMINDA MISAFIRLERE TATTIRDIGI ANTALYA'YA OZGU LEZZETLERIN TANIMINI BU SEFER DE TURIZM KENTINDE YAPTI.(CIVVE) (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_07/2021_07_10/146e1a64fbc87f90fe5f4df6c5387163.jpg" />

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.