Antalya'nın misafirleri ev sahibi oldu

GÜNDEM 09.01.2023 - 11:40, Güncelleme: 09.01.2023 - 11:45
 

Antalya'nın misafirleri ev sahibi oldu

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Antalya’ya yapılan göçten dolayı birçok yabancı Antalya’da ev sahibi olmaya başladı. Yabancılar, emlakçılık sektörüne de el attı. Birden çok evi bulunan yabancılar kaçak emlakçılık yapmaya başlarken, Türk emlakçılar ise bu durumdan şikayetçi. Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Devlete vergi vermiyorlar, kayıtları zaten yok ama bu şekilde alışverişler yapıyorlar” dedi.

haberimizvar.net- Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Antalya’ya yerleşen yabancılar emlak sektörüne de el attı. Yabancıların ülkeye yerleşmesiyle başlayan kira ve ev fiyatlarında ki artış, yine yabancıların ‘kaçak emlakçılık’ yapmasıyla zirveye ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Çok fazla yabancı var. Biz bu yabancıların varlığına karşı değiliz fakat bir tane ev alan tüm yabancılar emlakçılık yapmaya başladı. Sosyal medyada gruplar kurup bu gruplarda kendi aralarında ev, araba alım satımı ya da kiralama gibi işler yapıyorlar. Hatta devlete vergi vermiyorlar, kayıtları zaten yok ama bu şekilde alışverişler var. Tabi bu durum kira fiyatlarına çok büyük bir şekilde yansıyor. Şu anda bizim öğrencilerimiz, yeni evlenen kardeşlerimiz ev bulamıyor. Asgari ücretin 5 binlerde olduğu memlekette Antalya’da en ucuz ev 5-6 binlerde. Maalesef ülkece gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz.  Antalya yaşanılmaz bir kent haline geldiği için denetlemelere gerçekten çok önem verilmeli. Gözümüz kulağımız konu üzerinde olmalı ve duyarlı olmamız lazım” diye konuştu. “SORUN KATLANARAK ARTACAK” Önlem alınmadıkça sorunun büyük ölçüde artacağını ve daha kötü bir hal alacağını belirten Başkan Çağlar, “Bu sorunun katlanarak artacağını ve artık bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bir kere kesinlikle denetleme olması lazım. Çünkü Antalya Emlak Komisyoncuları Odası’na yaklaşık 6 bin üye var ama araştırmalarıma göre 10 bin 15 bin tane ayakçı dediğim alıp satan kiraya veren kişiler var ve bunların birçoğu yabancı. Denetleme ile bu kişilerin tespit edilmesi gerekiyor. Üstelik çok aramaya da gerek yok. Zaten sosyal medyaya girdiğiniz zaman alım satım yapıldığını kolayca görebiliyorsunuz. Bizlerde bu konuda önlem almak adına geçtiğimiz ay Ankara’ya da giderek konuyla alakalı bilgiler verdik. Yaşanan sorunla ilgili denetimlerin artması gerektiğini söyledik. Şu an bir cevap bekliyoruz. Bunun dışında Antalya Vergi Dairesi Başkanı bizlere biraz yardımcı oluyor ve denetleme yapıyor ama o da yeterli gelmiyor. Yetkili sayısı maalesef çok az” dedi. 
Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Antalya’ya yapılan göçten dolayı birçok yabancı Antalya’da ev sahibi olmaya başladı. Yabancılar, emlakçılık sektörüne de el attı. Birden çok evi bulunan yabancılar kaçak emlakçılık yapmaya başlarken, Türk emlakçılar ise bu durumdan şikayetçi. Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Devlete vergi vermiyorlar, kayıtları zaten yok ama bu şekilde alışverişler yapıyorlar” dedi.

haberimizvar.net- Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Antalya’ya yerleşen yabancılar emlak sektörüne de el attı. Yabancıların ülkeye yerleşmesiyle başlayan kira ve ev fiyatlarında ki artış, yine yabancıların ‘kaçak emlakçılık’ yapmasıyla zirveye ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Çok fazla yabancı var. Biz bu yabancıların varlığına karşı değiliz fakat bir tane ev alan tüm yabancılar emlakçılık yapmaya başladı. Sosyal medyada gruplar kurup bu gruplarda kendi aralarında ev, araba alım satımı ya da kiralama gibi işler yapıyorlar. Hatta devlete vergi vermiyorlar, kayıtları zaten yok ama bu şekilde alışverişler var. Tabi bu durum kira fiyatlarına çok büyük bir şekilde yansıyor. Şu anda bizim öğrencilerimiz, yeni evlenen kardeşlerimiz ev bulamıyor. Asgari ücretin 5 binlerde olduğu memlekette Antalya’da en ucuz ev 5-6 binlerde. Maalesef ülkece gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz.  Antalya yaşanılmaz bir kent haline geldiği için denetlemelere gerçekten çok önem verilmeli. Gözümüz kulağımız konu üzerinde olmalı ve duyarlı olmamız lazım” diye konuştu.

“SORUN KATLANARAK ARTACAK”

Önlem alınmadıkça sorunun büyük ölçüde artacağını ve daha kötü bir hal alacağını belirten Başkan Çağlar, “Bu sorunun katlanarak artacağını ve artık bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bir kere kesinlikle denetleme olması lazım. Çünkü Antalya Emlak Komisyoncuları Odası’na yaklaşık 6 bin üye var ama araştırmalarıma göre 10 bin 15 bin tane ayakçı dediğim alıp satan kiraya veren kişiler var ve bunların birçoğu yabancı. Denetleme ile bu kişilerin tespit edilmesi gerekiyor. Üstelik çok aramaya da gerek yok. Zaten sosyal medyaya girdiğiniz zaman alım satım yapıldığını kolayca görebiliyorsunuz. Bizlerde bu konuda önlem almak adına geçtiğimiz ay Ankara’ya da giderek konuyla alakalı bilgiler verdik. Yaşanan sorunla ilgili denetimlerin artması gerektiğini söyledik. Şu an bir cevap bekliyoruz. Bunun dışında Antalya Vergi Dairesi Başkanı bizlere biraz yardımcı oluyor ve denetleme yapıyor ama o da yeterli gelmiyor. Yetkili sayısı maalesef çok az” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.