Antalya'nın tarım performansı ülke ortalamasının üzerinde

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 27.12.2023 - 14:07, Güncelleme: 27.12.2023 - 14:07
 

Antalya'nın tarım performansı ülke ortalamasının üzerinde

Antalya Ticaret Borsasında (ATB) işlem hacminin 2023'te yüzde 55 artışla 17 milyar lirayı aştığı bildirildi.

haberimizvar.net- Borsanın yılın son meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında yapıldı. ATB Başkanı Ali Çandır, buradaki konuşmasında, Antalya'nın tarım performansının ülke ortalamasının bir miktar üzerinde olduğunu söyledi. Bu yıl ürün rekoltelerinin zeytin hariç yüksek olduğunu belirten Çandır, buna karşın, iklim değişikliğinin etkisinin arttığı, hastalık ile zararlı popülasyonun yükseldiği ve kalitenin düştüğü bir yıl yaşandığını dile getirdi. Çandır, turizm sezonunun pozitif seyretmesinin tarım ve gıda sektörünü olumlu etkilediğini ifade etti. Borsa olarak 2021'den itibaren sürdürülebilirliğe odaklandıklarını belirten Çandır, son üç yılda tüm dünyayı etkileyen iklim değişikliği konusuna ve yeşil mutabakat kapsamlı faaliyetlere öncelik verdiklerini söyledi. Borsanın işlem hacmine değinen Çandır, "2023 yılında Borsamız işlem hacmi, yüzde 55 artışla 17 milyar liranın üzerine yükseldi. Denk bütçe esasına göre hazırladığımız 2024 yılı bütçemizi ise yüzde 60'lık artışla 40 milyon lira olarak öngörmekteyiz." dedi.
Antalya Ticaret Borsasında (ATB) işlem hacminin 2023'te yüzde 55 artışla 17 milyar lirayı aştığı bildirildi.

haberimizvar.net- Borsanın yılın son meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında yapıldı.

ATB Başkanı Ali Çandır, buradaki konuşmasında, Antalya'nın tarım performansının ülke ortalamasının bir miktar üzerinde olduğunu söyledi.

Bu yıl ürün rekoltelerinin zeytin hariç yüksek olduğunu belirten Çandır, buna karşın, iklim değişikliğinin etkisinin arttığı, hastalık ile zararlı popülasyonun yükseldiği ve kalitenin düştüğü bir yıl yaşandığını dile getirdi.

Çandır, turizm sezonunun pozitif seyretmesinin tarım ve gıda sektörünü olumlu etkilediğini ifade etti.

Borsa olarak 2021'den itibaren sürdürülebilirliğe odaklandıklarını belirten Çandır, son üç yılda tüm dünyayı etkileyen iklim değişikliği konusuna ve yeşil mutabakat kapsamlı faaliyetlere öncelik verdiklerini söyledi.

Borsanın işlem hacmine değinen Çandır, "2023 yılında Borsamız işlem hacmi, yüzde 55 artışla 17 milyar liranın üzerine yükseldi. Denk bütçe esasına göre hazırladığımız 2024 yılı bütçemizi ise yüzde 60'lık artışla 40 milyon lira olarak öngörmekteyiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.