Antalyaspor'un mülkiyet sorunu bitiyor

SPOR 09.06.2022 - 16:29, Güncelleme: 09.06.2022 - 16:29
 

Antalyaspor'un mülkiyet sorunu bitiyor

Antalyaspor Vakfı Başkanı Nafiz Tanır, Hasan Subaşı Tesisleri'nin bulunduğu alandaki mülkiyet sorununda çözüme yaklaşıldığını açıkladı.

haberimizvar.net- Önümüzdeki günlerde seçime gidecek olan Antalyaspor Vakfı'nın Başkanı Nafiz Tanır ve yönetim kurulu üyeleri, Hasan Subaşı Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi. Tanır, vakfın mali durumu, seçim süreci ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 49 yıllığına kulübe tahsis edilen tesislerin bulunduğu arazideki sorunlar hakkında bilgi verdi. 2008 yılında açılan davalar nedeniyle hazine tarafından vakfa ecrimisil uygulandığı söyleyen Tanır, “Daha önce yapılandırmaya girmeyen 1 milyon 500 bin liralık borç yapılandırılarak bugüne kadar 407 bin lirası ödendi. Hazineye taksitler halinde ödenmeye devam eden 1 milyon 59 bin liralık borcumuz bulunmaktadır. Antalyaspor Vakfı'nın sermaya artırımıyla beraber Antalyaspor A.Ş.'deki hisse oranı yüzde 36.58'e çıktı" dedi. Vakfın baz istasyonu ve halı sahadan aldığı gelir ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Tanır, “Hurma Mahallesi'nde bulunan ALDAŞ A.Ş. tarafından kullanılan binamızın, yapılan testler sonucunda riskli bina olduğu ortaya çıktı ve boşaltıldı. Arsanın değer tespiti ve üzerine yeniden yapılacak bina ile ilgili planlama çalışmalarımız sürmektedir. Bu konuda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden de görüş alınarak vakıf yararına alınacak karar uygulanmaya geçirilecektir" diye konuştu. Meltem Mahallesi'ndeki Hasan Subaşı Tesisleri'nde mülkiyet sorunları nedeniyle yıllardır süren davalar hakkında bilgi veren Tanır, sorunun çözümü noktasında sona yaklaştıklarını söyledi. Tanır, “Vakfımızın fiili kullanım alanları müstakil bir parsel haline getirilip hazine adına müstakil bir parsel oluşturulması hedeflenmektedir. Bu konu ile ilgili 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlar Muratpaşa ve Büyükşehir belediye meclislerinde onaylanmıştır. Tesislerin kullanımı ve ileride mülkiyetinin kazanılmasına yönelik çabalarımız devam ediyor" dedi. Öte yandan Tanır, Antalyaspor Yüzme Takımı'nın Avrupa'da başarı elde eden sporcularına hediye vererek, bir yüzme havuzuna ihtiyaçları olduğunu belirtti.
Antalyaspor Vakfı Başkanı Nafiz Tanır, Hasan Subaşı Tesisleri'nin bulunduğu alandaki mülkiyet sorununda çözüme yaklaşıldığını açıkladı.

haberimizvar.net- Önümüzdeki günlerde seçime gidecek olan Antalyaspor Vakfı'nın Başkanı Nafiz Tanır ve yönetim kurulu üyeleri, Hasan Subaşı Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi. Tanır, vakfın mali durumu, seçim süreci ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 49 yıllığına kulübe tahsis edilen tesislerin bulunduğu arazideki sorunlar hakkında bilgi verdi.

2008 yılında açılan davalar nedeniyle hazine tarafından vakfa ecrimisil uygulandığı söyleyen Tanır, “Daha önce yapılandırmaya girmeyen 1 milyon 500 bin liralık borç yapılandırılarak bugüne kadar 407 bin lirası ödendi. Hazineye taksitler halinde ödenmeye devam eden 1 milyon 59 bin liralık borcumuz bulunmaktadır. Antalyaspor Vakfı'nın sermaya artırımıyla beraber Antalyaspor A.Ş.'deki hisse oranı yüzde 36.58'e çıktı" dedi.

Vakfın baz istasyonu ve halı sahadan aldığı gelir ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Tanır, “Hurma Mahallesi'nde bulunan ALDAŞ A.Ş. tarafından kullanılan binamızın, yapılan testler sonucunda riskli bina olduğu ortaya çıktı ve boşaltıldı. Arsanın değer tespiti ve üzerine yeniden yapılacak bina ile ilgili planlama çalışmalarımız sürmektedir. Bu konuda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden de görüş alınarak vakıf yararına alınacak karar uygulanmaya geçirilecektir" diye konuştu.

Meltem Mahallesi'ndeki Hasan Subaşı Tesisleri'nde mülkiyet sorunları nedeniyle yıllardır süren davalar hakkında bilgi veren Tanır, sorunun çözümü noktasında sona yaklaştıklarını söyledi. Tanır, “Vakfımızın fiili kullanım alanları müstakil bir parsel haline getirilip hazine adına müstakil bir parsel oluşturulması hedeflenmektedir. Bu konu ile ilgili 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlar Muratpaşa ve Büyükşehir belediye meclislerinde onaylanmıştır. Tesislerin kullanımı ve ileride mülkiyetinin kazanılmasına yönelik çabalarımız devam ediyor" dedi.

Öte yandan Tanır, Antalyaspor Yüzme Takımı'nın Avrupa'da başarı elde eden sporcularına hediye vererek, bir yüzme havuzuna ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.