Antalya'ya bayramda 2 milyon turist geldi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.04.2024 - 13:41, Güncelleme: 11.04.2024 - 13:41
 

Antalya'ya bayramda 2 milyon turist geldi

Antalya'yı Ramazan Bayramı nedeniyle 2 milyon civarında yerli tatilci tercih etti. Vali Hulusi Şahin, Antalya'nın bir rekoru daha kırmış olacağını söyledi.

haberimizvar.net- 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için Türkiye'nin farklı bölgelerinde 2 milyon kişinin gelmesi beklendiği Antalya'da bayramın ilk gelişleri devam ediyor. Kentin kuzey giriş noktalarından Döşemealtı ilçesi Kovanlık Yol Kontrol Noktası'ndan 7 saatte 10 bin araçla kente giriş yaptı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kontrol programlarını geçen tüm araçları tek kontrol etti. Trafik kuralları uyulması konusunda uyarılarda bulunulan sürücü ve yolculara kolonya ve şeker ikramı yapıldı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de kontrol birimi görevi başında olan kolluk güçlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Vali Şahin, kentsel genel asayiş durumunda büyük olumsuzlukların yaşanmadığını söyledi. Antalya'nın özellikle bayramlarda ilgi artışı ve yoğun kalabalığa alışık kazancını ifade eden Vali Şahin, "Yoğunluğa alışık bir şehiriz. Bu durumda da sevinçler olur. Yerli insanları ağırlıyoruz. Antalya, bu yoğunluğu kaldıracak kapasitede" dedi. YENİ SEZONDA YENİ BİR REKOR Vali Şahin, Antalya'nın 2024 mart ayında geçen yılın aynı özelliklerine göre yüzde 30 oranında artış yakaladığını ve 2024 turizm sezonunda yeni bir rekor beklendiğini söyledi. Vali Şahin şöyle konuştu: "Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen turist sayısı bir önceki yıl rakamlarının yüzde 30 oranında seyretti. Bu da sezon için rekorlar yılı boyunca bolluklu ön işaretlerini veriyor. Aldığımız kayıtlı rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Biz yüzde 15 oranında söylüyorduk ama başardı bir oran ile Antalya turizminde bir büyük rekor daha kırılmış olacak." 
Antalya'yı Ramazan Bayramı nedeniyle 2 milyon civarında yerli tatilci tercih etti. Vali Hulusi Şahin, Antalya'nın bir rekoru daha kırmış olacağını söyledi.

haberimizvar.net- 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için Türkiye'nin farklı bölgelerinde 2 milyon kişinin gelmesi beklendiği Antalya'da bayramın ilk gelişleri devam ediyor. Kentin kuzey giriş noktalarından Döşemealtı ilçesi Kovanlık Yol Kontrol Noktası'ndan 7 saatte 10 bin araçla kente giriş yaptı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kontrol programlarını geçen tüm araçları tek kontrol etti. Trafik kuralları uyulması konusunda uyarılarda bulunulan sürücü ve yolculara kolonya ve şeker ikramı yapıldı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de kontrol birimi görevi başında olan kolluk güçlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Vali Şahin, kentsel genel asayiş durumunda büyük olumsuzlukların yaşanmadığını söyledi. Antalya'nın özellikle bayramlarda ilgi artışı ve yoğun kalabalığa alışık kazancını ifade eden Vali Şahin, "Yoğunluğa alışık bir şehiriz. Bu durumda da sevinçler olur. Yerli insanları ağırlıyoruz. Antalya, bu yoğunluğu kaldıracak kapasitede" dedi.

YENİ SEZONDA YENİ BİR REKOR

Vali Şahin, Antalya'nın 2024 mart ayında geçen yılın aynı özelliklerine göre yüzde 30 oranında artış yakaladığını ve 2024 turizm sezonunda yeni bir rekor beklendiğini söyledi. Vali Şahin şöyle konuştu:

"Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen turist sayısı bir önceki yıl rakamlarının yüzde 30 oranında seyretti. Bu da sezon için rekorlar yılı boyunca bolluklu ön işaretlerini veriyor. Aldığımız kayıtlı rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Biz yüzde 15 oranında söylüyorduk ama başardı bir oran ile Antalya turizminde bir büyük rekor daha kırılmış olacak." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.