“Antalya’ya o il başkanı çok yakışacak”

SİYASET 06.09.2023 - 21:38, Güncelleme: 06.09.2023 - 21:38
 

“Antalya’ya o il başkanı çok yakışacak”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Ebru Küçükaydın’a Antalya’ya özel açıklamalarda bulundu. 19 ilçe başkanının seçilmesiyle devam eden kongre takvimini değerlendiren Kılıçdaroğlu, Antalya’ya nasıl bir il başkanının seçilmesi gerektiği konusunda konuştu.

haberimizvar.net- 81 il örgütünde devam eden kongre takviminin partisine yakışır şekilde devam etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi savunan, birleştirici güce sahip Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır kongre süreçleri yaşıyoruz. Antalya’da da İl Başkanımız Nuri Cengiz’ın herkesi kucaklayan tavrıyla 19 ilçe kongremiz parti tabanının sandıktaki tercihiyle ortaya çıktı. Şimdiden partililerimizin desteğini alan ilçe başkanlarımızı kutluyorum.” dedi. DAYANIŞMA ŞART Öncelikli olarak parti içi dayanışmanın olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Parti içinde kimse kimseyi ötekileştirmemeli ve herkes görevini, sorumluluk alanı dahilinde layıkıyla yerine getirmelidir. Belediye başkanlarımız seçmenlerinin sorumluluğunu taşımak zorundadır. Belediye başkanının asli görevi herkesi kucaklayarak seçildiği bölgeye ve seçmenine karşı görevini yerine getirmektir. İl başkanımızın görevi ise, partimizin politikalarını genel siyasetten yerele indirgeyerek Antalya’da doğru cümlelerle anlatmaktır. Parti politikalarımızın önderliğini yapmaktır. Belediye başkanları il başkanının dolayısıyla örgütün işine karışmayacak, il başkanı da belediye başkanlarının işine karışmayacak ama birbirlerine görev sorumlulukları dahilinde destek verecekler. Parti ahlakımız, halkımıza karşı sorumluluğumuz bunu gerektirir. Bu nedenle tekrar altını çiziyorum il yöneticileri, belediye başkanları görevini bu sorumlulukları taşıyarak layıkıyla yapmalı. Bizlerin sorumlulukları çok fazla… Rantla, yalanla mücadele ediyoruz! Bu bağlamda Antalya ve Antalyalılar bizim için çok önemli…” ANTALYA’NIN İL BAŞKANI KİM OLACAK? Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim çalışmalarına kilitlendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Nuri Cengiz’den Büyükşehir ve 19 ilçe belediyesinin sözünü aldığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu, “Antalya’da seçim deneyimini kazanmış, belediye başkan adaylarımızla birlikte başarıya imza atacak seçilmiş il başkanıyla hedeflerimize ulaşabiliriz. Herkesi kucaklayan, tecrübe ve sükûnete sahip, genel merkezin politikalarını en doğru dille anlatacak, uzlaşmacı dili tercih etmiş ve kişisel siyasi hedeflerini bir kenara atıp CHP’nin hedefleri doğrultusunda yoluna devam edecek isim, partimizin il başkanlığını başarıyla götürecektir. Antalya’ya o il başkanı da çok yakışacak” dedi.  
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Ebru Küçükaydın’a Antalya’ya özel açıklamalarda bulundu. 19 ilçe başkanının seçilmesiyle devam eden kongre takvimini değerlendiren Kılıçdaroğlu, Antalya’ya nasıl bir il başkanının seçilmesi gerektiği konusunda konuştu.

haberimizvar.net- 81 il örgütünde devam eden kongre takviminin partisine yakışır şekilde devam etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi savunan, birleştirici güce sahip Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır kongre süreçleri yaşıyoruz. Antalya’da da İl Başkanımız Nuri Cengiz’ın herkesi kucaklayan tavrıyla 19 ilçe kongremiz parti tabanının sandıktaki tercihiyle ortaya çıktı. Şimdiden partililerimizin desteğini alan ilçe başkanlarımızı kutluyorum.” dedi.

DAYANIŞMA ŞART

Öncelikli olarak parti içi dayanışmanın olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Parti içinde kimse kimseyi ötekileştirmemeli ve herkes görevini, sorumluluk alanı dahilinde layıkıyla yerine getirmelidir. Belediye başkanlarımız seçmenlerinin sorumluluğunu taşımak zorundadır. Belediye başkanının asli görevi herkesi kucaklayarak seçildiği bölgeye ve seçmenine karşı görevini yerine getirmektir. İl başkanımızın görevi ise, partimizin politikalarını genel siyasetten yerele indirgeyerek Antalya’da doğru cümlelerle anlatmaktır. Parti politikalarımızın önderliğini yapmaktır. Belediye başkanları il başkanının dolayısıyla örgütün işine karışmayacak, il başkanı da belediye başkanlarının işine karışmayacak ama birbirlerine görev sorumlulukları dahilinde destek verecekler. Parti ahlakımız, halkımıza karşı sorumluluğumuz bunu gerektirir. Bu nedenle tekrar altını çiziyorum il yöneticileri, belediye başkanları görevini bu sorumlulukları taşıyarak layıkıyla yapmalı. Bizlerin sorumlulukları çok fazla… Rantla, yalanla mücadele ediyoruz! Bu bağlamda Antalya ve Antalyalılar bizim için çok önemli…”

ANTALYA’NIN İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim çalışmalarına kilitlendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Nuri Cengiz’den Büyükşehir ve 19 ilçe belediyesinin sözünü aldığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu, “Antalya’da seçim deneyimini kazanmış, belediye başkan adaylarımızla birlikte başarıya imza atacak seçilmiş il başkanıyla hedeflerimize ulaşabiliriz. Herkesi kucaklayan, tecrübe ve sükûnete sahip, genel merkezin politikalarını en doğru dille anlatacak, uzlaşmacı dili tercih etmiş ve kişisel siyasi hedeflerini bir kenara atıp CHP’nin hedefleri doğrultusunda yoluna devam edecek isim, partimizin il başkanlığını başarıyla götürecektir. Antalya’ya o il başkanı da çok yakışacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Naz Wiessner
(06.09.2023 23:05 - #72717)
Sn genel başkan oldukça diplomatik konuşmuş. Biz tabanda çok daha farklı şeylere tanıklık ettik. MV listelerini de, il ve ilçe başkanlarını da, özellikle Belediye başkanlarımızı da biz kendimiz belirlemek istiyoruz. Saygılarımla
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.