Antalya'ya sağanak yağış uyarısı

YEREL 22.02.2024 - 15:04, Güncelleme: 22.02.2024 - 15:04
 

Antalya'ya sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saate Antalya'ya yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Antalya'da hava sıcaklığının 17 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Antalya'nın iç kesimlerinde ise yer yer pus ve sis görülecek.

haberimizvar.net- Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)’nde yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildi. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği ifade edildi. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının beklendiği ifade edildi.   Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğuna dikkat çekildi. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildi. Rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edildi.   BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU NASIL OLACAK MARMARA Parçalı bulutlu geçeceği tahmin edildi. Yer yer pus ve beklendiği ifade edildi. EGE Parçalı bulutlu geçeceği tahmin edildi. İç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendi. AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendi. İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun yer yer yağmur, kuzeydoğusunun karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edildi. Yer yer pus ve sis hadisesi beklendi. BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin edildi. İç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendi. ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edildi. Bölgenin iç kesimlerde yer yer pus ve sis ile yer yer buzlanma ve don olayı beklendiği ifade edildi. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin edildi. Yağışların genellikle yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklendi. Yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendi. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saate Antalya'ya yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Antalya'da hava sıcaklığının 17 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Antalya'nın iç kesimlerinde ise yer yer pus ve sis görülecek.

haberimizvar.net- Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)’nde yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildi. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği ifade edildi. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının beklendiği ifade edildi.

 

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğuna dikkat çekildi. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildi. Rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edildi.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU NASIL OLACAK

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin edildi. Yer yer pus ve beklendiği ifade edildi.

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin edildi. İç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendi.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendi.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun yer yer yağmur, kuzeydoğusunun karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edildi. Yer yer pus ve sis hadisesi beklendi.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin edildi. İç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendi.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edildi. Bölgenin iç kesimlerde yer yer pus ve sis ile yer yer buzlanma ve don olayı beklendiği ifade edildi. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin edildi. Yağışların genellikle yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklendi. Yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendi. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.