Antep fıstığı ev kekikler toprakla buluştu

YEREL 04.05.2023 - 11:24, Güncelleme: 04.05.2023 - 11:24
 

Antep fıstığı ev kekikler toprakla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurak arazileri tarıma kazandırmak için başlattığı Antep fıstığı hibesi kapsamında demonstrasyon bahçelerin kurulumu sürüyor. Elmalı Çukurelma’da Toprak Ana Tarım Gıda Turizm Eğitim Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi ile birlikte Antep fıstığı ve kekik dikimi yapıldı.

 Yerelden kalkınma ilkesiyle üretimin ve üreticinin yanında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi, S.S Toprak Ana Tarım Gıda Turizm Eğitim Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi ile ortak hareket ederek Elmalı Çukurelma Mahallesi’nde Antep fıstığı ve kekik dikimi gerçekleştirdi. Kurak alanların tarıma kazandırılması kapsamında Antep fıstığı ve kekik toprakla buluşturuldu.  BÖLGEYE UYUMLU Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Merve Güneş Bahşi, atıl, kıraç, sulanamayan alanların alternatif ürünlerle tarıma kazandırılması için çalıştıklarını söyledi. Bahşi, antepfıstığının bölgeyle uyumu olduğunu ve hava koşullarına adaptasyon sağladığını kaydetti. Hibe desteğinden yararlanan Elmalılı kadın üreticiler, “Başkanımız Muhittin Böcek’e kurak, bitki yetişmeyen tarlalarımıza fidan sağladığı için çok teşekkür ederiz. Kendisi de bir Yörük çocuğu olduğu için tarla işlerinden anlıyor ve bizi yalnız bırakmıyor” dedi.  SIRADA LAVANTA VE SAHLEP VAR Toprakana Kadın Kooperatifi Başkanı Yıldız Öztekin de Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla alana daha önce safran diktiklerini, şimdi de Antep fıstığı ve kekik diktiklerini söyledi. Yıldız, “Sırada lavanta ve salep var. Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  Çukurelma Mahalle Muhtarı Mustafa Kocabıyık da Başkan Böcek’e teşekkür ederken hibe desteğinden yararlanan üretici İsmail Kara ise daha önce de antepfıstığı diktiğini belirterek “Verim olarak cevizden daha iyi. Gaziantep tarafında yeşil altın diye biliniyor. Talep çok. Getirisi yüksek bir ürün. Fidanları almak maliyetli oluyordu Ayağımıza kadar geldi çok teşekkür ederiz” diye konuştu.   
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurak arazileri tarıma kazandırmak için başlattığı Antep fıstığı hibesi kapsamında demonstrasyon bahçelerin kurulumu sürüyor. Elmalı Çukurelma’da Toprak Ana Tarım Gıda Turizm Eğitim Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi ile birlikte Antep fıstığı ve kekik dikimi yapıldı.

 Yerelden kalkınma ilkesiyle üretimin ve üreticinin yanında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi, S.S Toprak Ana Tarım Gıda Turizm Eğitim Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi ile ortak hareket ederek Elmalı Çukurelma Mahallesi’nde Antep fıstığı ve kekik dikimi gerçekleştirdi. Kurak alanların tarıma kazandırılması kapsamında Antep fıstığı ve kekik toprakla buluşturuldu. 

BÖLGEYE UYUMLU
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Merve Güneş Bahşi, atıl, kıraç, sulanamayan alanların alternatif ürünlerle tarıma kazandırılması için çalıştıklarını söyledi. Bahşi, antepfıstığının bölgeyle uyumu olduğunu ve hava koşullarına adaptasyon sağladığını kaydetti. Hibe desteğinden yararlanan Elmalılı kadın üreticiler, “Başkanımız Muhittin Böcek’e kurak, bitki yetişmeyen tarlalarımıza fidan sağladığı için çok teşekkür ederiz. Kendisi de bir Yörük çocuğu olduğu için tarla işlerinden anlıyor ve bizi yalnız bırakmıyor” dedi. 
SIRADA LAVANTA VE SAHLEP VAR
Toprakana Kadın Kooperatifi Başkanı Yıldız Öztekin de Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla alana daha önce safran diktiklerini, şimdi de Antep fıstığı ve kekik diktiklerini söyledi. Yıldız, “Sırada lavanta ve salep var. Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Çukurelma Mahalle Muhtarı Mustafa Kocabıyık da Başkan Böcek’e teşekkür ederken hibe desteğinden yararlanan üretici İsmail Kara ise daha önce de antepfıstığı diktiğini belirterek “Verim olarak cevizden daha iyi. Gaziantep tarafında yeşil altın diye biliniyor. Talep çok. Getirisi yüksek bir ürün. Fidanları almak maliyetli oluyordu Ayağımıza kadar geldi çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.