Antik Korsanlar Mağarası'na ilgi

YEREL 19.07.2021 - 14:55, Güncelleme: 19.07.2021 - 14:55
 

Antik Korsanlar Mağarası'na ilgi

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova bölgesindeki Gökkaya Koyu'nda bulunan Aşırlı Adası'nın güneyindeki Antik Korsanlar Mağarası, bölgeye yatla tura çıkan turist gruplarının ve özel teknelerin ilgi odağı oldu.

haberimizvar.net-Eski adı 'Korsanlar Mağarası' olan denizin içindeki mağara, günümüzde Aşıklar Mağarası olarak adlandırılıyor. Kekova turuna çıkan yatların müşterilerine gösterdiği, gezdirdiği bir alternatif konumunda olan mağaraya ilgi son günlerde Kekova'da artan yat trafiğiyle de iyice arttı. Kekova turuna çıkan büyük tekneler mağaranın önünden geçerek, bazen durarak yolcularına tanıtıyor. Çok kısa bir mola vererek turistlerin mağaranın fotoğrafını çekmelerine olanak sağlayan teknelerden küçük olanları, mağaranın içine kadar girerek mağarayı gezdiriyor. Orta ölçekli olanlar ise yatın burnunu mağaraya sokarak müşterilerinin mağarayı görmesini, fotoğraf çekmesini sağlıyor. Küçük tekneler mağaranın önünde yüzme molası verdiği sırada suya giren tatilciler, yüzerek mağaranın içini görme imkanı buluyor. Mavi yolculuğa çıkan büyük yatlar da müşterilerini küçük botlara bindirerek, mağaranın içini gezdiriyor ve kısa süreli yüzmelerini sağlıyor. Zaman zaman da antik mağaranın önünde yat trafiği yaşanıyor. Küçük ölçekli ve küçük yatlar, mağaraya girebilmek için sıra bekliyor. Yaklaşık 30 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğinde Korsanlar Mağarası'nın içindeki denizin suyu, renk cümbüşünü andırıyor. Güneş ışınlarının durumuna göre mağaradaki renklilik değişebiliyor. Mağara tarihte bölgeye gelen korsanların tekneleriyle saklandığı yer olarak biliyor ve bu nedenle antik özellik taşıyor.
Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova bölgesindeki Gökkaya Koyu'nda bulunan Aşırlı Adası'nın güneyindeki Antik Korsanlar Mağarası, bölgeye yatla tura çıkan turist gruplarının ve özel teknelerin ilgi odağı oldu.

haberimizvar.net-Eski adı 'Korsanlar Mağarası' olan denizin içindeki mağara, günümüzde Aşıklar Mağarası olarak adlandırılıyor. Kekova turuna çıkan yatların müşterilerine gösterdiği, gezdirdiği bir alternatif konumunda olan mağaraya ilgi son günlerde Kekova'da artan yat trafiğiyle de iyice arttı. Kekova turuna çıkan büyük tekneler mağaranın önünden geçerek, bazen durarak yolcularına tanıtıyor. Çok kısa bir mola vererek turistlerin mağaranın fotoğrafını çekmelerine olanak sağlayan teknelerden küçük olanları, mağaranın içine kadar girerek mağarayı gezdiriyor.

Orta ölçekli olanlar ise yatın burnunu mağaraya sokarak müşterilerinin mağarayı görmesini, fotoğraf çekmesini sağlıyor. Küçük tekneler mağaranın önünde yüzme molası verdiği sırada suya giren tatilciler, yüzerek mağaranın içini görme imkanı buluyor. Mavi yolculuğa çıkan büyük yatlar da müşterilerini küçük botlara bindirerek, mağaranın içini gezdiriyor ve kısa süreli yüzmelerini sağlıyor. Zaman zaman da antik mağaranın önünde yat trafiği yaşanıyor. Küçük ölçekli ve küçük yatlar, mağaraya girebilmek için sıra bekliyor.

Yaklaşık 30 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğinde Korsanlar Mağarası'nın içindeki denizin suyu, renk cümbüşünü andırıyor. Güneş ışınlarının durumuna göre mağaradaki renklilik değişebiliyor. Mağara tarihte bölgeye gelen korsanların tekneleriyle saklandığı yer olarak biliyor ve bu nedenle antik özellik taşıyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.