Apple bedava iPhone dağıtıyor

KÜLTÜR 27.12.2020 - 14:18, Güncelleme: 27.12.2020 - 14:18
 

Apple bedava iPhone dağıtıyor

Apple, hacker'lara bedava iPhone gönderiyor. Ama bu iPhone'lar bildiğiniz iPhone'lara benzemiyor ve bu dağıtımın önemli bir amacı var.

haberimizvar.net Apple'ın Güvenlik Araştırma Cihazı (Security Research Device Program - SRD) Programı'na katılan güvenlik uzmanları, yakında hacker dostu iPhone'lara sahip olacak. CHIP Online'ın aktardığına göre, teknoloji devi, katılımcıların ilk grubuna SRD telefonlarının hemen gönderileceğini bildirdi. Bu program için geliştirilen iPhone'lar standart iPhone'lar gibi davranıyor, ancak güvenlik araştırmacılarına daha fazla erişim sağlıyor, böylece katılımcılar güvenlik açıklarını bulabilmek için ihtiyaç duydukları her türlü aracı çalıştırabiliyor. Apple, tüm iOS kullanıcılarının güvenliğini artırmaya yardımcı olmak için başlattığı bu programı ilk kez Temmuz ayında duyurmuştu. Araştırmacılar, aldıkları SRD telefonlarını 12 ay boyunca kullanacaklar, ancak yıl dolduktan sonra programa devam etmek istiyorlarsa yenilenmesini isteyebilecekler. Buldukları her tür güvenlik açığını bildirmekle yükümlüler. Bununla birlikte, katılımcılar, Apple'ın 1 milyon dolar ödüllü "bug bounty" programına da katılabiliyor, araştırma cihazlarını hataları tespit etmek ve ödül için başvurmak amacıyla kullanabiliyor. 
Apple, hacker'lara bedava iPhone gönderiyor. Ama bu iPhone'lar bildiğiniz iPhone'lara benzemiyor ve bu dağıtımın önemli bir amacı var.

haberimizvar.net

Apple'ın Güvenlik Araştırma Cihazı (Security Research Device Program - SRD) Programı'na katılan güvenlik uzmanları, yakında hacker dostu iPhone'lara sahip olacak.

CHIP Online'ın aktardığına göre, teknoloji devi, katılımcıların ilk grubuna SRD telefonlarının hemen gönderileceğini bildirdi.

Bu program için geliştirilen iPhone'lar standart iPhone'lar gibi davranıyor, ancak güvenlik araştırmacılarına daha fazla erişim sağlıyor, böylece katılımcılar güvenlik açıklarını bulabilmek için ihtiyaç duydukları her türlü aracı çalıştırabiliyor.

Apple, tüm iOS kullanıcılarının güvenliğini artırmaya yardımcı olmak için başlattığı bu programı ilk kez Temmuz ayında duyurmuştu. Araştırmacılar, aldıkları SRD telefonlarını 12 ay boyunca kullanacaklar, ancak yıl dolduktan sonra programa devam etmek istiyorlarsa yenilenmesini isteyebilecekler.

Buldukları her tür güvenlik açığını bildirmekle yükümlüler. Bununla birlikte, katılımcılar, Apple'ın 1 milyon dolar ödüllü "bug bounty" programına da katılabiliyor, araştırma cihazlarını hataları tespit etmek ve ödül için başvurmak amacıyla kullanabiliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.