Araç plakaları tek tek değişecek!

GÜNDEM 08.01.2024 - 15:59, Güncelleme: 08.01.2024 - 15:59
 

Araç plakaları tek tek değişecek!

1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe giren ve sahte plakaların tespiti için kullanılacak olan karekod uygulaması, Türkiye genelinde hayata geçirilecek.

haberimizvar.net- Yapılan yeni düzenleme ile Yönetmeliğin 35. maddesinin üçüncü fıkrası değiştirildi. Buna göre; Yeni "Karekod" uygulaması, sahte plakaların önüne geçmek ve plakaya ait bilgileri elektronik ortamda güvenli bir şekilde kaydetmek amacıyla kullanıma sunuldu. Bu uygulama, plakaların üzerinde bulunan "karekod" ve 12 haneli seri numarası ile plakaya ait bilgilerin doğrulanmasını sağlayacak. Yeni plakalarda, il kodu ile harf grubu arasındaki alanda 15x15 mm ebadında "karekod" ve plakanın basıldığı yıl ile başlayan, 12 puntoda 12 haneli seri numarası bulunacak. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı plaka basımı gerçekleştiren odalar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren basımı yapılan tüm tescil plakalarında bu kare kod ve seri numarasını kullanacak. PLAKAYI DEĞİŞTİRMEK ZORUNLU OLACAK MI? Plakalarda karekod sistemine ilişkin açıklama yapan Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, "Asıl amaç merdiven altı basımlar ve sahada görülen APP plakaların önüne geçmek. Bizler 690 şoför odası olarak aynı anda 2 Ocak tarihinde tüm Türkiye’de Noterler birliği, Emniyet Müdürlüğü ve TÜVTÜRK'ten gelen plakaların eşleştirilerek referans numarasını girerek basmaya başladık. Halkımızın çekineceği veya korkacağı hiçbir şey yok. Sadece yeni alım satımlarda, plaka kayıplarında veya TÜRTÜRK'e giden ve ağır kusur olarak geçen plakalar değişiyor. Yoksa her hangi bir plakaların değiştirilmesi zorunlu değil." ifadelerini kullandı.
1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe giren ve sahte plakaların tespiti için kullanılacak olan karekod uygulaması, Türkiye genelinde hayata geçirilecek.

haberimizvar.net- Yapılan yeni düzenleme ile Yönetmeliğin 35. maddesinin üçüncü fıkrası değiştirildi.

Buna göre; Yeni "Karekod" uygulaması, sahte plakaların önüne geçmek ve plakaya ait bilgileri elektronik ortamda güvenli bir şekilde kaydetmek amacıyla kullanıma sunuldu.

Bu uygulama, plakaların üzerinde bulunan "karekod" ve 12 haneli seri numarası ile plakaya ait bilgilerin doğrulanmasını sağlayacak.

Yeni plakalarda, il kodu ile harf grubu arasındaki alanda 15x15 mm ebadında "karekod" ve plakanın basıldığı yıl ile başlayan, 12 puntoda 12 haneli seri numarası bulunacak. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı plaka basımı gerçekleştiren odalar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren basımı yapılan tüm tescil plakalarında bu kare kod ve seri numarasını kullanacak.

PLAKAYI DEĞİŞTİRMEK ZORUNLU OLACAK MI?

Plakalarda karekod sistemine ilişkin açıklama yapan Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, "Asıl amaç merdiven altı basımlar ve sahada görülen APP plakaların önüne geçmek. Bizler 690 şoför odası olarak aynı anda 2 Ocak tarihinde tüm Türkiye’de Noterler birliği, Emniyet Müdürlüğü ve TÜVTÜRK'ten gelen plakaların eşleştirilerek referans numarasını girerek basmaya başladık. Halkımızın çekineceği veya korkacağı hiçbir şey yok. Sadece yeni alım satımlarda, plaka kayıplarında veya TÜRTÜRK'e giden ve ağır kusur olarak geçen plakalar değişiyor. Yoksa her hangi bir plakaların değiştirilmesi zorunlu değil." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.