Ardahan'dan Antalya'ya taşınan sergi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.02.2024 - 11:21, Güncelleme: 03.02.2024 - 11:21
 

Ardahan'dan Antalya'ya taşınan sergi

Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan, sanat eserlerini Antalya'ya taşıyıp sanatseverlerle buluşturdu.

haberimizvar.net- Ressam Hasan Tırmaş'ın küratörlüğünde özel bir galeride açılan 'İçimde Bir Orman' isimli sergiye Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyenlerin, öğrencilerin ve sanatçıların ilgisi yoğun oldu. Tırmaş, resim ve özgün baskı alanında sanat üretimleri yapan, katıldığı birçok yarışmalarda da eserleri dereceye girmiş olan Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan'ın kişiliğine, sanatına, eserlerine övgüler yağdırdı. ARDAHAN'DA GÖREV YAPIYOR Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olup sanatta yeterlilik eğitimini de tamamladıktan sonra Amsterdam Üniversitesi'nde de üç ay misafir araştırmacı görevinde bulunmuştu. Sanatçı, Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde akademisyen olarak öğrenci yetiştiriyor. EL YAPIMI KAĞIT KULLANIYOR Sanat çalışmalarını geri dönüşüm üzerinde sürdüren, özgün baskı dalında kendisine özgü bir teknik yaratan Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan, eserlerinde el yapımı kâğıt kullanıyor. Doğan, sanat çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eserlerimi, doğa, insan, kültür kavramları üzerinden yola çıkarak üretiyorum. Çalışmalarımda ekoloji ve doğa temalarını görmek mümkün. Günümüz insanının doğaya yabancılaşması, tüketim kültürünün de her geçen gün artarak yayılması, doğanın betona yenik düşmesi araştırma konularımın arasına girdi ve de doğayı, doğa canlılarını baskı çalışmalarıma yansıttım." Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan'ın yoğun ilgi gören ve 30 eserinin yer aldığı sergisi 15 Şubat'a kadar açık kalacak.
Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan, sanat eserlerini Antalya'ya taşıyıp sanatseverlerle buluşturdu.

haberimizvar.net- Ressam Hasan Tırmaş'ın küratörlüğünde özel bir galeride açılan 'İçimde Bir Orman' isimli sergiye Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyenlerin, öğrencilerin ve sanatçıların ilgisi yoğun oldu. Tırmaş, resim ve özgün baskı alanında sanat üretimleri yapan, katıldığı birçok yarışmalarda da eserleri dereceye girmiş olan Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan'ın kişiliğine, sanatına, eserlerine övgüler yağdırdı.

ARDAHAN'DA GÖREV YAPIYOR

Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olup sanatta yeterlilik eğitimini de tamamladıktan sonra Amsterdam Üniversitesi'nde de üç ay misafir araştırmacı görevinde bulunmuştu. Sanatçı, Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde akademisyen olarak öğrenci yetiştiriyor.

EL YAPIMI KAĞIT KULLANIYOR

Sanat çalışmalarını geri dönüşüm üzerinde sürdüren, özgün baskı dalında kendisine özgü bir teknik yaratan Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan, eserlerinde el yapımı kâğıt kullanıyor. Doğan, sanat çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eserlerimi, doğa, insan, kültür kavramları üzerinden yola çıkarak üretiyorum. Çalışmalarımda ekoloji ve doğa temalarını görmek mümkün. Günümüz insanının doğaya yabancılaşması, tüketim kültürünün de her geçen gün artarak yayılması, doğanın betona yenik düşmesi araştırma konularımın arasına girdi ve de doğayı, doğa canlılarını baskı çalışmalarıma yansıttım."

Dr. Öğr. Üyesi Melis Sucuoğlu Doğan'ın yoğun ilgi gören ve 30 eserinin yer aldığı sergisi 15 Şubat'a kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.