Arı: Ekonomi borç batağında

GÜNDEM 08.10.2020 - 17:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Arı: Ekonomi borç batağında

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün görüşülen torba kanun teklifine son anda eklenen maddeyle borçlanma yetkisi 2 katına çıkartılıyor.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, mevcut durumda Bakan ve Cumhurbaşkanının yetkisiyle 154milyara kadar çıkabilen 2020 yılı borçlanma yetkisinin iki katına çıkartılarak 308 milyara yükseltildiğini söyledi. 2019 yılı Aralık ayında 2020 Yılı Bütçe Kanunu üzerine genel kurulda yaptığım konuşmada, “Böylesine kötü yönetilen bir ekonomide öngörülen bu bütçe açığı ve borçlanma rakam çok daha fazla olacak ve 220 milyarı bulacaktır” dediğini hatırlatan Arı, “Ancak şimdi görüyoruz ki benim tahminim çok iyimser kalmıştır” ifadesini kullandı.    DAMADA TESLİM EDİLEN EKONOMİ “Damada teslim edilen ülke ekonomisi maalesef borç batağındadır” diyen Arı şöyle devam etti: “Bütçe komisyonuna getirilen son dakika teklifi ekonominin kötüye gittiğinin resmi ilanıdır. Kanuna aykırı fiilen borçlanma limiti aşılmıştır. Şimdi bu limite uygun kanun çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu kötü gidişat tamamen kötü yönetimden kaynaklanmaktadır. Korona sürecine ve beklenilmeyen dış gelişmelere bağlanması kesinlikle doğru değildir. 2019 da biz bunları söylediğimizde Pandemi süreci ve diğer gelişmeler yoktu. Şu saat itibariyle de dolar kuru 7,90’ı geçmiştir.”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün görüşülen torba kanun teklifine son anda eklenen maddeyle borçlanma yetkisi 2 katına çıkartılıyor.
haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, mevcut durumda Bakan ve Cumhurbaşkanının yetkisiyle 154milyara kadar çıkabilen 2020 yılı borçlanma yetkisinin iki katına çıkartılarak 308 milyara yükseltildiğini söyledi. 2019 yılı Aralık ayında 2020 Yılı Bütçe Kanunu üzerine genel kurulda yaptığım konuşmada, “Böylesine kötü yönetilen bir ekonomide öngörülen bu bütçe açığı ve borçlanma rakam çok daha fazla olacak ve 220 milyarı bulacaktır” dediğini hatırlatan Arı, “Ancak şimdi görüyoruz ki benim tahminim çok iyimser kalmıştır” ifadesini kullandı. 
 
DAMADA TESLİM EDİLEN EKONOMİ
“Damada teslim edilen ülke ekonomisi maalesef borç batağındadır” diyen Arı şöyle devam etti: “Bütçe komisyonuna getirilen son dakika teklifi ekonominin kötüye gittiğinin resmi ilanıdır. Kanuna aykırı fiilen borçlanma limiti aşılmıştır. Şimdi bu limite uygun kanun çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu kötü gidişat tamamen kötü yönetimden kaynaklanmaktadır. Korona sürecine ve beklenilmeyen dış gelişmelere bağlanması kesinlikle doğru değildir. 2019 da biz bunları söylediğimizde Pandemi süreci ve diğer gelişmeler yoktu. Şu saat itibariyle de dolar kuru 7,90’ı geçmiştir.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.