Artık yeter !

GÜNDEM 21.08.2020 - 16:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Artık yeter !

Serik’te önceki gün eşi tarafından öldürülen Dudu Çağan başta olmak üzere tüm kadın cinayetlerine tepki gösteren CHP’li kadınlar, CHP Serik İlçe Binası önünde eylem yaptı. CHP’li kadınlar, “Dün, bugün, yarın hiç bitmeyecek bu cinayetler. Artık yeter” diye haykırdı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Serik İlçesi’nde CHP’li kadınlar, son zamanlarda yeniden artış gösteren kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı. CHP Serik İlçe Binası önünde toplanan kadınlar, “Dün, bugün, yarın… Hiç bitmeyecek kadın cinayetleri… Bu kez ilçemizde bir kadın vahşice öldürüldü. Bu topraklar çocukları ve kadınları öldürmekten utandı, ama cinayetleri işleyenler utanmadılar. Ömrünün baharında daha 39 yaşında yitip giden yaşamları ellerinden alınan çocuklarının mutlu günlerini göremeyen, hayallerinden uzaklaştırılan Dudu Çağan’ın acısını yüreğimizde hissediyoruz” dediler.   ÖLDÜRÜLÜYORUZ BİR BİR Parti binası önünde yapılan açıklamada kadınlar şu görüşleri dile getirdi; “Biz diyoruz ki; kadın cinayetleri, politiktir. Bu güne kadar cinayete kurban giden kadınlar, dün olduğu gibi bu günde öldürülmeye devam ediyor. Her gün ülkenin bir çok bölgesinde cani bazı erkekler kadınlara acı vermeye öldürmeye devam ediyor. Kafası esen erkekler; baba, erkek kardeş, nişanlı, koca ve komşu erkek fark etmiyor. Kadınları öldürüyorlar. Ya boğarak, ya silahla veya bıçaklayarak. Kadın katliamlarına son verilmesi için herkesin elini taşın altına koyması ve acilen çözüme yönelik adımlar atılması şarttır. Son olsun dedikçe artıyor kadın cinayetleri… Öldürülüyoruz bir bir”   CİNAYETLER DURDURULSUN “Onun için diyoruz ki; cinayetler hemen durdurulsun. İstanbul sözleşmesi ve mevcut yasaları bilinçli olarak uygulamayan, bunu ülke gündemine getirmeyen, umursamayanlar katili değil, mağduru suçlu gören toplumsal zihniyetle ve bir adım yol alamayan şiddet ve cinayet meselesi. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi yaşatır, diyoruz. Artık biz kadınlar öldürülmek istemiyoruz. Kızlarımız, çocuklarımız öldürülmesin diyoruz. Cinayeti işleyen caniler, gerekli ceza almalı ki; cinayetlerin önüne geçilsin. Biz kadınlar diyoruz ki bu coğrafyada kadınların gülüşleri soldurulmasın. Hayalleri yok edilmesin. Biz kadınlar haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.  Dudu ÇAĞAN’ların Pınar GÜLTEKİN’lerin, Emine BULUT’ların Gülade’lerin Cansel’lerin bunlar gibi yüzlerce kadınların katillerini ve buna göz yumanları lanetliyoruz ve gerekli cezaları almaları için mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz.”  
Serik’te önceki gün eşi tarafından öldürülen Dudu Çağan başta olmak üzere tüm kadın cinayetlerine tepki gösteren CHP’li kadınlar, CHP Serik İlçe Binası önünde eylem yaptı. CHP’li kadınlar, “Dün, bugün, yarın hiç bitmeyecek bu cinayetler. Artık yeter” diye haykırdı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Serik İlçesi’nde CHP’li kadınlar, son zamanlarda yeniden artış gösteren kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı. CHP Serik İlçe Binası önünde toplanan kadınlar, “Dün, bugün, yarın… Hiç bitmeyecek kadın cinayetleri… Bu kez ilçemizde bir kadın vahşice öldürüldü. Bu topraklar çocukları ve kadınları öldürmekten utandı, ama cinayetleri işleyenler utanmadılar. Ömrünün baharında daha 39 yaşında yitip giden yaşamları ellerinden alınan çocuklarının mutlu günlerini göremeyen, hayallerinden uzaklaştırılan Dudu Çağan’ın acısını yüreğimizde hissediyoruz” dediler.

 

ÖLDÜRÜLÜYORUZ BİR BİR

Parti binası önünde yapılan açıklamada kadınlar şu görüşleri dile getirdi; “Biz diyoruz ki; kadın cinayetleri, politiktir. Bu güne kadar cinayete kurban giden kadınlar, dün olduğu gibi bu günde öldürülmeye devam ediyor. Her gün ülkenin bir çok bölgesinde cani bazı erkekler kadınlara acı vermeye öldürmeye devam ediyor. Kafası esen erkekler; baba, erkek kardeş, nişanlı, koca ve komşu erkek fark etmiyor. Kadınları öldürüyorlar. Ya boğarak, ya silahla veya bıçaklayarak. Kadın katliamlarına son verilmesi için herkesin elini taşın altına koyması ve acilen çözüme yönelik adımlar atılması şarttır. Son olsun dedikçe artıyor kadın cinayetleri… Öldürülüyoruz bir bir”

 

CİNAYETLER DURDURULSUN

“Onun için diyoruz ki; cinayetler hemen durdurulsun. İstanbul sözleşmesi ve mevcut yasaları bilinçli olarak uygulamayan, bunu ülke gündemine getirmeyen, umursamayanlar katili değil, mağduru suçlu gören toplumsal zihniyetle ve bir adım yol alamayan şiddet ve cinayet meselesi. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi yaşatır, diyoruz. Artık biz kadınlar öldürülmek istemiyoruz. Kızlarımız, çocuklarımız öldürülmesin diyoruz. Cinayeti işleyen caniler, gerekli ceza almalı ki; cinayetlerin önüne geçilsin.

Biz kadınlar diyoruz ki bu coğrafyada kadınların gülüşleri soldurulmasın. Hayalleri yok edilmesin. Biz kadınlar haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.  Dudu ÇAĞAN’ların Pınar GÜLTEKİN’lerin, Emine BULUT’ların Gülade’lerin Cansel’lerin bunlar gibi yüzlerce kadınların katillerini ve buna göz yumanları lanetliyoruz ve gerekli cezaları almaları için mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.