Asansör gibi! O film festivalden yine çıkarıldı

KÜLTÜR 28.09.2023 - 22:26, Güncelleme: 29.09.2023 - 12:34
 

Asansör gibi! O film festivalden yine çıkarıldı

Olaylı belgesel “Kanun Hükmü” bir kez daha Altın Portakal’dan çıkartıldı. Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, yaşanan süreçte sinema sektöründen gerekli desteği göremediklerini belirterek, “Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

haberimizvar.net- 60. Altın Portakal Film Festivali’nde sansür tartışması çocuk oyununa döndü. Yönetmen koltuğunda Nejla Demirci’nin oturduğu “Kanun Hükmü” belgeseli,“filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği” gerekçesiyle seçkiden çıkarılmasına gelen tepkilerden sonra yönetim, geri adım atmış ve filmi festivale yeniden dahil edilmişti. Şimdi ise Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu imzası ile yazılı olarak yapılan açıklamada belgeselin tekrar seçkiden çıkarıldığı duyuruldu. SİNEMA SEKTÖRÜNDEN GEREKEN DESTEĞİ GÖREMEDİK Boyacıoğlu, bugün yaptığı açıklamada filmin tekrar festivale dahil edilmesinden sonra can güvenliği ile ilgili ciddi tehditlerin geldiğini ve sinema sektörünün kendilerine gereken desteği vermediğini belirtti.“Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Boyacıoğlu, “Bu aşamada yeni bir karar alarak ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı. Açıklamanın tamamı şu şekilde: "Bugün, iki bakanlık tarafından yapılan açıklamalar üzerine, 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışmasında yer alan Kanun Hükmü adlı filmin festivaldeki varlığı nedeniyle şahsım adına soruşturma açıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Bu soruşturmayla birlikte benim ve ekibimin can güvenliği ile ilgili tehditler de oldukça yüksek perdeden devam etmektedir. Antalya Altın Portakal Film Festivali ekibi tüm tarafların sesine kulak vermek adına ilgili filmi yeniden seçkiye alırken, yine festivalin birliğini ve bütünlüğünü düşünmüştür. Oysa, oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik. Geldiğimiz noktada kendini sinema emekçileri adına sorumlu hissederek hareket eden bizler olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu aşamada yeni bir karar alarak Kanun Hükmü adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarıyoruz.
Olaylı belgesel “Kanun Hükmü” bir kez daha Altın Portakal’dan çıkartıldı. Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, yaşanan süreçte sinema sektöründen gerekli desteği göremediklerini belirterek, “Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

haberimizvar.net- 60. Altın Portakal Film Festivali’nde sansür tartışması çocuk oyununa döndü.

Yönetmen koltuğunda Nejla Demirci’nin oturduğu “Kanun Hükmü” belgeseli,“filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği” gerekçesiyle seçkiden çıkarılmasına gelen tepkilerden sonra yönetim, geri adım atmış ve filmi festivale yeniden dahil edilmişti.

Şimdi ise Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu imzası ile yazılı olarak yapılan açıklamada belgeselin tekrar seçkiden çıkarıldığı duyuruldu.

SİNEMA SEKTÖRÜNDEN GEREKEN DESTEĞİ GÖREMEDİK

Boyacıoğlu, bugün yaptığı açıklamada filmin tekrar festivale dahil edilmesinden sonra can güvenliği ile ilgili ciddi tehditlerin geldiğini ve sinema sektörünün kendilerine gereken desteği vermediğini belirtti.“Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Boyacıoğlu, “Bu aşamada yeni bir karar alarak ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Bugün, iki bakanlık tarafından yapılan açıklamalar üzerine, 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışmasında yer alan Kanun Hükmü adlı filmin festivaldeki varlığı nedeniyle şahsım adına soruşturma açıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır.

Bu soruşturmayla birlikte benim ve ekibimin can güvenliği ile ilgili tehditler de oldukça yüksek perdeden devam etmektedir. Antalya Altın Portakal Film Festivali ekibi tüm tarafların sesine kulak vermek adına ilgili filmi yeniden seçkiye alırken, yine festivalin birliğini ve bütünlüğünü düşünmüştür. Oysa, oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik.

Geldiğimiz noktada kendini sinema emekçileri adına sorumlu hissederek hareket eden bizler olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu aşamada yeni bir karar alarak Kanun Hükmü adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.