Asgari ücret fitreye bile yetmiyor

YEREL 28.12.2020 - 14:38, Güncelleme: 28.12.2020 - 14:38
 

Asgari ücret fitreye bile yetmiyor

Asgari ücretin açıklanmasının ardından açıklama yapan Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, “Asgari ücret Diyanet’in açıkladığı fitreye bile yetmiyor” dedi.

haberimizvar.net Asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklamalar üst üste gelmeye başladı. Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt da asgari ücreti Diyanet’in açıkladığı fitre ücreti ile kıyasladı.  Karakurt, “Diyanet işlerine göre bu yıl bir günlük fitre ücreti 27 TL. Kişinin Bir Aylık fitre parası 810 TL tutuyor. Dört kişilik bir ailenin aylık toplam fitresi ise 3240 TL. Dolayısıyla hükümet ve işverenin ortaklaşa belirlediği 2825 TL asgari ücret SADAKA yerine bile geçmiyor. Bir işçinin dediği gibi: Adaletiniz batsın sizin” dedi.
Asgari ücretin açıklanmasının ardından açıklama yapan Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, “Asgari ücret Diyanet’in açıkladığı fitreye bile yetmiyor” dedi.

haberimizvar.net

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklamalar üst üste gelmeye başladı. Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt da asgari ücreti Diyanet’in açıkladığı fitre ücreti ile kıyasladı.  Karakurt, “ Diyanet işlerine göre bu yıl bir günlük fitre ücreti 27 TL. Kişinin Bir Aylık fitre parası 810 TL tutuyor. Dört kişilik bir ailenin aylık toplam fitresi ise 3240 TL. Dolayısıyla hükümet ve işverenin ortaklaşa belirlediği 2825 TL asgari ücret SADAKA yerine bile geçmiyor. Bir işçinin dediği gibi: Adaletiniz batsın sizin” dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.