Asgari ücrete ara zam teklifi

EKONOMİ 29.04.2024 - 10:09, Güncelleme: 29.04.2024 - 10:09
 

Asgari ücrete ara zam teklifi

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken, asgari ücrete ara zam yeniden gündeme geldi. İşçi ve emekli hükümetten adam atmasını beklerken, CHP'nin asgari ücrete her 3 ayda bir zam yapılması için Meclis'e kanun teklifi verdiği bildiriliyor.

haberimizvar.net- İşçi ve emekliler 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde bir kez daha asgari ücrete ara zam beklentisi içine girdi. Hükümetten ara zam söz konusu olmadığı, asgari ücrete yılbaşına kadar zam yapılmasının düşünülmediği açıklaması gelirken, CHP'nin asgari ücrete her 3 ayda bir zam yapılmasını öngören kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği bildiriliyor. Asgari ücrete Ocak ayı başında yüzde 49 oranında zam yapılmış, bu zamla birlikte işçi ve emekçinin en düşük maaşı 17 bin 2 lira olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlık olarak asgari ücrete belirleme yetkileri olmadığını, asgari ücreti işçi ve işveren sendikaları temsilcilerinin oluşturduğu komisyonun belirlediğini belirterek, topu komisyona atmıştı. Öte yandan CHP Meclis Grubu, asgari ücretin her 3 ayda bir belirlenmesini öngören kanun teklifini Meclis'e verdi. Teklife iktidar ortağı Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP'nin nasıl bir yaklaşım göstereceği merakla bekleniyor.
1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken, asgari ücrete ara zam yeniden gündeme geldi. İşçi ve emekli hükümetten adam atmasını beklerken, CHP'nin asgari ücrete her 3 ayda bir zam yapılması için Meclis'e kanun teklifi verdiği bildiriliyor.

haberimizvar.net- İşçi ve emekliler 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde bir kez daha asgari ücrete ara zam beklentisi içine girdi. Hükümetten ara zam söz konusu olmadığı, asgari ücrete yılbaşına kadar zam yapılmasının düşünülmediği açıklaması gelirken, CHP'nin asgari ücrete her 3 ayda bir zam yapılmasını öngören kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği bildiriliyor.

Asgari ücrete Ocak ayı başında yüzde 49 oranında zam yapılmış, bu zamla birlikte işçi ve emekçinin en düşük maaşı 17 bin 2 lira olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlık olarak asgari ücrete belirleme yetkileri olmadığını, asgari ücreti işçi ve işveren sendikaları temsilcilerinin oluşturduğu komisyonun belirlediğini belirterek, topu komisyona atmıştı.

Öte yandan CHP Meclis Grubu, asgari ücretin her 3 ayda bir belirlenmesini öngören kanun teklifini Meclis'e verdi. Teklife iktidar ortağı Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP'nin nasıl bir yaklaşım göstereceği merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.