Asiltürk’ten Saadet Partililere: Bana itaat sözü verdiniz

SİYASET 28.07.2021 - 13:41, Güncelleme: 28.07.2021 - 13:41
 

Asiltürk’ten Saadet Partililere: Bana itaat sözü verdiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sık sık görüşen, son olarak da birlikte KKTC’ye giden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, partililere seslenerek, “Bana itaat sözü verdiniz” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sık sık bir araya gelen ve Cumhur İttifakı’na katılma konusunda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile arasında gerilim olduğu konuşulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’de dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.  Asiltürk, Necmettin Erbakan’dan sonra YİK Başkanlığı görevi kendisine teklif edildiğinde yapılan bir toplantıyı kastederek tek şartının itaat olduğunu ve bunun da o toplantıda olanlar tarafından kabul edildiğini söyledi.    TOPLANTIDA ‘KABUL EDİYORUZ’ DEDİNİZ   Asiltürk yazısında şunları ifade etti: “Milli Görüş toplumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hocamızdan sonra bana teklif edildiğinde bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim: ‘Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz’ dedim. Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı ‘evet, sen bizden zaten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz’ dediler. Erbakan Hocamız, önemli toplantılara Genel İdare Kurulu’yla birlikte bütün Milli Görüş teşkilatlarını da çağırırdı. Aynı şekilde o toplantıya, Genel İdare Kurulunun yanında, Erbakan Hocamızdan sonra partide şu anda görev yapmakta olan birçok arkadaşımızla birlikte parti teşkilatlarımızda görev yapan birçok arkadaşımız da katıldı”.   DÜZEN BOZULURSA MİLLİ GÖRÜŞ HİÇ OLUR   “Erbakan Hocamızın yasaklı olduğu dönemlerde bir arkadaşımız Genel Başkan olarak görevlendirilirdi. Genel Başkan olarak görevlendirilen kişi, davanın başında bulunan Erbakan Hoca’mızdan habersiz hiçbir şey yapmazdı. Kendi görüşüne göre hareket etmezdi. Eğer Millî Görüş’ün bu mükemmel düzeni bozulursa Milli Görüş önce diğer partilerden biri olur, sonra da hiç olur. Erbakan Hocamız bu uyarıyı sık sık yapardı”.    
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sık sık görüşen, son olarak da birlikte KKTC’ye giden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, partililere seslenerek, “Bana itaat sözü verdiniz” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sık sık bir araya gelen ve Cumhur İttifakı’na katılma konusunda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile arasında gerilim olduğu konuşulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’de dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.  Asiltürk, Necmettin Erbakan’dan sonra YİK Başkanlığı görevi kendisine teklif edildiğinde yapılan bir toplantıyı kastederek tek şartının itaat olduğunu ve bunun da o toplantıda olanlar tarafından kabul edildiğini söyledi. 

 

TOPLANTIDA ‘KABUL EDİYORUZ’ DEDİNİZ

 

Asiltürk yazısında şunları ifade etti: “ Milli Görüş toplumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hocamızdan sonra bana teklif edildiğinde bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim: ‘Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz’ dedim. Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı ‘evet, sen bizden zaten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz’ dediler. Erbakan Hocamız, önemli toplantılara Genel İdare Kurulu’yla birlikte bütün Milli Görüş teşkilatlarını da çağırırdı. Aynı şekilde o toplantıya, Genel İdare Kurulunun yanında, Erbakan Hocamızdan sonra partide şu anda görev yapmakta olan birçok arkadaşımızla birlikte parti teşkilatlarımızda görev yapan birçok arkadaşımız da katıldı”.

 

DÜZEN BOZULURSA MİLLİ GÖRÜŞ HİÇ OLUR

 

“Erbakan Hocamızın yasaklı olduğu dönemlerde bir arkadaşımız Genel Başkan olarak görevlendirilirdi. Genel Başkan olarak görevlendirilen kişi, davanın başında bulunan Erbakan Hoca’mızdan habersiz hiçbir şey yapmazdı. Kendi görüşüne göre hareket etmezdi. Eğer Millî Görüş’ün bu mükemmel düzeni bozulursa Milli Görüş önce diğer partilerden biri olur, sonra da hiç olur. Erbakan Hocamız bu uyarıyı sık sık yapardı”.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.