ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

GÜNDEM 09.07.2021 - 16:32, Güncelleme: 09.07.2021 - 16:32
 

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

“Hukuksuzluğa karşı susmadık ve susmayacağız” diyen Tarım Orman İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Şükrü Durmuş, “Yıllarca alanlarda söylediğimiz ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganın tam da zamanıdır” dedi.

haberimizvar.net-  Haber: Dilara Taş\ Tarım Orman İş Sendikası Antalya Şubesi, Eğitim İş’te basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Sekreteri Hüseyin Özdamar, Eğitim İş Şube Başkanı Sadık Acar katıldı. Basın metnini Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş okudu. Durmuş,” Orman Muhafaza Memuru Umut Utku’nun kaymakam tarafından meslekten atılması sonucunda Kaymakam hakkında Antalya Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığına başvurulmuş ve Antalya İdari Mahkemesi’ne dava açılmıştır. Ayrıca kaymakamın bu hukuksuz uygulamasından sonra kum hırsızlığına adı karışan siyasilerin diğer kamu görevlilerini tehdit edilmesine karşı buradayız” dedi  TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYA  Şükrü Durmuş, Antalya, Kaş, Patara bölgesindeki olaylara dikkat çekerek, “Türkiye ormancılığının ve emekçilerin bundan sonra daha büyük tehlikelerle karşı karşıya olacağının kanıtıdır. Antalya iline bağlı, Kaş İlçesi, Kalkan Patara Mevkii'nde ÖÇKB (özel çevre koruma bölgesi) kum hırsızlığına karşı koruma görevini yürüten orman muhafaza memuru Umut Utku'nun Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı'nın talimatı ile hukuksuz bir şekilde 02.07.2021 tarihinde görevinden azledilmesi asla kabul edilemez. Kurumda görev yapan orman muhafaza memurları başta, T.C. Anayasası'nın 169. Maddesi ve 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun ilgili maddelerince tanımlanmış olan görevleri gereği, öncelikle ormanların korunması, kollanması, orman suçlarının tespiti ve suçlular hakkında yasal işlem yapak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na bildirmektir.” dedi.  SUSMAYACAĞIZ  “Umut Utku yalnız değildir mücadelemiz devam edecek” diyen Durmuş, “Umut Utku'nun tekrar görevine dönmesi için mücadelemizi daha etkin sürdüreceğiz. Buradan son çağrımızdır. Ülkemiz ormanlarının korunması, orman alanlarının sermayenin çıkarlarına peşkeş çekilmemesi için mücadelemizde başta emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri ve duyarlı vatandaşları birlikte olmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
“Hukuksuzluğa karşı susmadık ve susmayacağız” diyen Tarım Orman İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Şükrü Durmuş, “Yıllarca alanlarda söylediğimiz ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganın tam da zamanıdır” dedi.

haberimizvar.net-  Haber: Dilara Taş\  Tarım Orman İş Sendikası Antalya Şubesi, Eğitim İş’te basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Sekreteri Hüseyin Özdamar, Eğitim İş Şube Başkanı Sadık Acar katıldı. Basın metnini Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş okudu. Durmuş,” Orman Muhafaza Memuru Umut Utku’nun kaymakam tarafından meslekten atılması sonucunda Kaymakam hakkında Antalya Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığına başvurulmuş ve Antalya İdari Mahkemesi’ne dava açılmıştır. Ayrıca kaymakamın bu hukuksuz uygulamasından sonra kum hırsızlığına adı karışan siyasilerin diğer kamu görevlilerini tehdit edilmesine karşı buradayız” dedi 

TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYA 

Şükrü Durmuş, Antalya, Kaş, Patara bölgesindeki olaylara dikkat çekerek, “Türkiye ormancılığının ve emekçilerin bundan sonra daha büyük tehlikelerle karşı karşıya olacağının kanıtıdır. Antalya iline bağlı, Kaş İlçesi, Kalkan Patara Mevkii'nde ÖÇKB (özel çevre koruma bölgesi) kum hırsızlığına karşı koruma görevini yürüten orman muhafaza memuru Umut Utku'nun Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı'nın talimatı ile hukuksuz bir şekilde 02.07.2021 tarihinde görevinden azledilmesi asla kabul edilemez. Kurumda görev yapan orman muhafaza memurları başta, T.C. Anayasası'nın 169. Maddesi ve 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun ilgili maddelerince tanımlanmış olan görevleri gereği, öncelikle ormanların korunması, kollanması, orman suçlarının tespiti ve suçlular hakkında yasal işlem yapak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na bildirmektir.” dedi. 

SUSMAYACAĞIZ 

“Umut Utku yalnız değildir mücadelemiz devam edecek” diyen Durmuş, “Umut Utku'nun tekrar görevine dönmesi için mücadelemizi daha etkin sürdüreceğiz. Buradan son çağrımızdır. Ülkemiz ormanlarının korunması, orman alanlarının sermayenin çıkarlarına peşkeş çekilmemesi için mücadelemizde başta emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri ve duyarlı vatandaşları birlikte olmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.