ASMEK’te kriz var

GÜNDEM 27.08.2019 - 15:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ASMEK’te kriz var

2005 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan yaklaşık 300 öğretmeni kapsayan sözleşme bu yıl yenilenmeyecek. Öğretmen ihtiyacı karşılanamazsa ASMEK kursları kapatılma riski ile karşı karşıya kalacak

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında kurulan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi, KOSGEB ile AKGİM işbirliğiyle Antalya geneline hizmet veren Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) kapatılma riskiyle karşı karşıya kaldı. PROTOKOL İMZALANMADI 32 kurs merkezinde 246 bin kursiyere, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te yaklaşık 300 sözleşme öğretmen hizmet veriyordu. Her yıl Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşmeli öğretmenlerin ASMEK’te görev alması adına protokol imzalanıyordu. EYLÜL’DE KAYIT ZAMANI 9-12 Eylül tarihleri arasında kursiyer kayıtları başlamadan Ağustos ayında Milli Eğitim Antalya İl Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanması gereken protokol halen imzalanmadı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü öğretmen açığı olmasından dolayı ASMEK’lere  sözleşmeli öğretmen veremeyeceğinden dolayı protokolü bu yıl imzalamama kararı alınca ASMEK krizi ortaya çıktı. BAŞKAN BÖCEK DEVREDE Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASMEK kurs kayıtlarına start verme adına protokolün imzalanması gerektiğini bildirerek, görüşmelere başladı. Başkan Böcek’in sorunu Antalya’da çözememesi durumunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan devreye gireceği, krizi çözme çabalarını sürdüreceği öğrenildi. KURSİYERLER MERAKTA www.haberimizvar.net’i arayarak durumu bildiren ASMEK kursiyerleri öğretmen sorunun çözülmeden kayıt işlemlerinin yapılmadığını bu nedenle Halk Eğitim Merkezleri’ne yöneldiklerini bildirdi. ASMEK kurslarının okulların açıldığı tarih olan 18 Eylül’de başlaması gerekiyor.
2005 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan yaklaşık 300 öğretmeni kapsayan sözleşme bu yıl yenilenmeyecek. Öğretmen ihtiyacı karşılanamazsa ASMEK kursları kapatılma riski ile karşı karşıya kalacak

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında kurulan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi, KOSGEB ile AKGİM işbirliğiyle Antalya geneline hizmet veren Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) kapatılma riskiyle karşı karşıya kaldı.

PROTOKOL İMZALANMADI

32 kurs merkezinde 246 bin kursiyere, 10 bin 387 kurs ve 671 branşta hizmet veren ASMEK’te yaklaşık 300 sözleşme öğretmen hizmet veriyordu. Her yıl Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşmeli öğretmenlerin ASMEK’te görev alması adına protokol imzalanıyordu.

EYLÜL’DE KAYIT ZAMANI

9-12 Eylül tarihleri arasında kursiyer kayıtları başlamadan Ağustos ayında Milli Eğitim Antalya İl Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanması gereken protokol halen imzalanmadı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü öğretmen açığı olmasından dolayı ASMEK’lere  sözleşmeli öğretmen veremeyeceğinden dolayı protokolü bu yıl imzalamama kararı alınca ASMEK krizi ortaya çıktı.

BAŞKAN BÖCEK DEVREDE

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASMEK kurs kayıtlarına start verme adına protokolün imzalanması gerektiğini bildirerek, görüşmelere başladı. Başkan Böcek’in sorunu Antalya’da çözememesi durumunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan devreye gireceği, krizi çözme çabalarını sürdüreceği öğrenildi.

KURSİYERLER MERAKTA

www.haberimizvar.net’i arayarak durumu bildiren ASMEK kursiyerleri öğretmen sorunun çözülmeden kayıt işlemlerinin yapılmadığını bu nedenle Halk Eğitim Merkezleri’ne yöneldiklerini bildirdi. ASMEK kurslarının okulların açıldığı tarih olan 18 Eylül’de başlaması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.