Aspendos Festivali heyecanı başlıyor

KÜLTÜR 26.07.2021 - 14:23, Güncelleme: 26.07.2021 - 14:23
 

Aspendos Festivali heyecanı başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bu yıl 28'incisi düzenlenecek 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali', 4 Eylül Cumartesi akşamı başlıyor. Festivalin perdesi, Aspendos'un büyüleyen tarihi atmosferinde 'IV. Murat' adlı opera eseriyle açılacak.

haberimizvar.net- Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda 4- 23 Eylül tarihleri arasında opera ve bale severleri bir araya getirecek olan uluslararası festivalin programı açıklandı. Festivale, bu yıl tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgınından dolayı yabancı ülkelerin katılımı olmayacak. KONSERLERDE SÜRPRİZ Festival, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) önceki yıllarda izlenme rekorları kıran opera, bale ve konser eserleriyle renklenecek, konserlerde sürpriz solistler de sahne alacak. 2 OPERA, 1 BALE, 2 KONSER 28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 4 Eylül Cumartesi akşamı saat 21.00'de Antalya DOB'un izlenme rekoru kıran 'IV. Murat' adlı opera eseriyle başlayacak. Festivalin ikinci opera eseri 'Madamma Butterfly' ise 10 Eylül Cuma akşamı izleyiciyle buluşacak. Festival, 15 Eylül Çarşamba akşamı '3 Soprano 3 Tenor' konseriyle devam edecek. Antalya DOB'un yeni eseri 'Pandemic' balesi de ilk kez izlenecek. 'Pandemic', 18 Eylül Cumartesi akşamı sahnelenecek. Özlenen festival, 23 Eylül Perşembe akşamı sürpriz solistlerin yer alacağı 'Gala Konseri'yle sona erecek. BİLET SATIŞINA BAŞLANDI Antalya DOB Orkestrası'nın sahnelenecek eserlere eşlik edeceği ve pandemi kurallarının uygulanacağı festivalin biletlerinin, 50-100-150 TL'den satışına başlandı. Biletler, www.operabale.gov.tr, www.biletinial.com internet adresleri ile Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde, şehrin belli noktalarındaki opera gişelerinden temin edilebilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bu yıl 28'incisi düzenlenecek 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali', 4 Eylül Cumartesi akşamı başlıyor. Festivalin perdesi, Aspendos'un büyüleyen tarihi atmosferinde 'IV. Murat' adlı opera eseriyle açılacak.

haberimizvar.net- Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda 4- 23 Eylül tarihleri arasında opera ve bale severleri bir araya getirecek olan uluslararası festivalin programı açıklandı. Festivale, bu yıl tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgınından dolayı yabancı ülkelerin katılımı olmayacak.

KONSERLERDE SÜRPRİZ

Festival, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) önceki yıllarda izlenme rekorları kıran opera, bale ve konser eserleriyle renklenecek, konserlerde sürpriz solistler de sahne alacak.

2 OPERA, 1 BALE, 2 KONSER

28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 4 Eylül Cumartesi akşamı saat 21.00'de Antalya DOB'un izlenme rekoru kıran 'IV. Murat' adlı opera eseriyle başlayacak.

Festivalin ikinci opera eseri 'Madamma Butterfly' ise 10 Eylül Cuma akşamı izleyiciyle buluşacak. Festival, 15 Eylül Çarşamba akşamı '3 Soprano 3 Tenor' konseriyle devam edecek.

Antalya DOB'un yeni eseri 'Pandemic' balesi de ilk kez izlenecek. 'Pandemic', 18 Eylül Cumartesi akşamı sahnelenecek. Özlenen festival, 23 Eylül Perşembe akşamı sürpriz solistlerin yer alacağı 'Gala Konseri'yle sona erecek.

BİLET SATIŞINA BAŞLANDI

Antalya DOB Orkestrası'nın sahnelenecek eserlere eşlik edeceği ve pandemi kurallarının uygulanacağı festivalin biletlerinin, 50-100-150 TL'den satışına başlandı. Biletler, www.operabale.gov.tr, www.biletinial.com internet adresleri ile Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde, şehrin belli noktalarındaki opera gişelerinden temin edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.