ASSİM İnovasyon teknoloji üssü oluyor

YEREL 16.11.2022 - 22:28, Güncelleme: 16.11.2022 - 22:28
 

ASSİM İnovasyon teknoloji üssü oluyor

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM İnovasyon’un ‘Teknoloji Geliştirme Merkezi’ olması için ilk adım atıldı. Konuya ilişkin protokol Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar arasında imzalandı.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi'nin yaratıcılık, girişimcilik ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak Antalya'dan katma değeri yüksek, özgün ve yenilikçi projeler ortaya çıkarmak için çalışmalarına aralıksız devam eden ASSİM İnovasyon, aynı zamanda bir teknoloji geliştirme merkezi haline geliyor. KOSGEB’in Teknoloji Geliştirme Merkezleri (TEKMER) Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan ASSİM TEKMER’in Antalya OSB Teknopark’la iş birliğini düzenleyen protokol Belediye Başkanı Uysal, ATSO ve Antalya OSB Başkanı Bahar tarafından imzalandı. Törende konuşan Başkan Uysal, Antalya OSB’nin yenilik, inovasyon ve girişimciliğin desteklenmesi ve markalaşma başlıklarında son derece duyarlı bir kurum olduğunu söyledi. Yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM’in Antalya OSB Teknoparkı’yla entegre bir teknoloji geliştirme merkezi olması konusunda hemfikir olduklarını aktaran Başkan Uysal, şöyle konuştu: “Yeni kuşaklarımızın, yeni şirketlerimizin teknolojiye ve inovasyona açık yaşamaları için eğitimlerin, desteklerin verilebilmesi için tam bir iş birliği halinde çalışmaya karar verdik. ASSİM’in inovasyon kanadı, aynı anda teknoloji geliştirme merkezi oluyor. Antalya'mız için çok yararlı, yenilikçi, yüksek katma değerli teknoloji ürünlerinin, buluşlarının yapılmasında ve üretilmesinde yerel yönetim ve sivil toplum olarak iş birliği yapacağız.” Ali Bahar ise Belediye Başkanı Uysal’la inovasyon kültürüne bakışta aynı vizyonu paylaştıklarını söyledi. Bahar, “Biz her zaman diyoruz ki ‘Tekil projeler kişileri parlatır. Entegre projeler şehre değer katar.’ Bu da bunun çok somut bir örneği” diye konuştu. Antalya’ya değer kazandırmak noktasında Antalya OSB olarak  Muratpaşa Belediyesi’yle büyük bir iş birliği içinde olduklarını dile getiren Bahar, “Bugün bu kanadımızın dışında bir kanat daha kazandık. O da ATSO kanadı. İnşallah bu güce onu da eklemek suretiyle şehre çarpan etkisi daha da büyük bir katma değer kazandıracağız” şeklinde konuştu.  
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM İnovasyon’un ‘Teknoloji Geliştirme Merkezi’ olması için ilk adım atıldı. Konuya ilişkin protokol Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar arasında imzalandı.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi'nin yaratıcılık, girişimcilik ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak Antalya'dan katma değeri yüksek, özgün ve yenilikçi projeler ortaya çıkarmak için çalışmalarına aralıksız devam eden ASSİM İnovasyon, aynı zamanda bir teknoloji geliştirme merkezi haline geliyor. KOSGEB’in Teknoloji Geliştirme Merkezleri (TEKMER) Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan ASSİM TEKMER’in Antalya OSB Teknopark’la iş birliğini düzenleyen protokol Belediye Başkanı Uysal, ATSO ve Antalya OSB Başkanı Bahar tarafından imzalandı.

Törende konuşan Başkan Uysal, Antalya OSB’nin yenilik, inovasyon ve girişimciliğin desteklenmesi ve markalaşma başlıklarında son derece duyarlı bir kurum olduğunu söyledi. Yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM’in Antalya OSB Teknoparkı’yla entegre bir teknoloji geliştirme merkezi olması konusunda hemfikir olduklarını aktaran Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Yeni kuşaklarımızın, yeni şirketlerimizin teknolojiye ve inovasyona açık yaşamaları için eğitimlerin, desteklerin verilebilmesi için tam bir iş birliği halinde çalışmaya karar verdik. ASSİM’in inovasyon kanadı, aynı anda teknoloji geliştirme merkezi oluyor. Antalya'mız için çok yararlı, yenilikçi, yüksek katma değerli teknoloji ürünlerinin, buluşlarının yapılmasında ve üretilmesinde yerel yönetim ve sivil toplum olarak iş birliği yapacağız.”

Ali Bahar ise Belediye Başkanı Uysal’la inovasyon kültürüne bakışta aynı vizyonu paylaştıklarını söyledi. Bahar, “Biz her zaman diyoruz ki ‘Tekil projeler kişileri parlatır. Entegre projeler şehre değer katar.’ Bu da bunun çok somut bir örneği” diye konuştu. Antalya’ya değer kazandırmak noktasında Antalya OSB olarak  Muratpaşa Belediyesi’yle büyük bir iş birliği içinde olduklarını dile getiren Bahar, “Bugün bu kanadımızın dışında bir kanat daha kazandık. O da ATSO kanadı. İnşallah bu güce onu da eklemek suretiyle şehre çarpan etkisi daha da büyük bir katma değer kazandıracağız” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.