"Astronot" veya "kozmonot" istemiyorum

GÜNDEM 09.02.2021 - 22:14, Güncelleme: 09.02.2021 - 22:33
 

"Astronot" veya "kozmonot" istemiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklamalar... Sosyal medya coştu...

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan “Milli Uzay Ajansı” Tanıtım Toplantısı'nda kritik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na ilişkin yol haritasını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 hedefi tek tek anlattı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, 2023'te Ay ile ilk temasın sağlanmasının hedeflendiğini açıklayan Erdoğan, 10'uncu ve son hedef olarak da bir Türk vatandaşının uzaya gönderileceğini duyurdu. Erdoğan açıklamasında “astronot” ve “kozmonot” kelimelerine alternatif de bir isim bulunmasını isteyerek, “Benim özellikle burada bir şerhim var: Madem ki bir vatandaşımız uzaya gidecek, artık astronot ya da kozmonot kelimelerine bir Türkçe karşılık bulmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada büyük ilgi gördü ve espri konusu oldu. Erdoğan açıklamalarında "hedefimiz bir uzay limanı işletmesi kurmak" deyince sosyal medyada "yap işlet devret modeliyle uzay limanı" esprileri yapıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı, "Onuncu ve son hedefimiz, bir Türk vatandaşını uzaya göndermektir. Eminim ki birçok kişi bu hayali kurarak büyümüştür. Belki aranızda hala bu hayalini sürdüren de vardır, hatta bayanlardan da ben adayım diyen vardır. Uzaya bir vatandaşımızı göndermeyi elbette bir turistik gezi olarak değil, gelecek nesillere yol gösterecek bir bilim misyonu olarak tasarlıyoruz" ifadelerini de kullandı. İşte o paylaşımlar:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklamalar... Sosyal medya coştu...

haberimizvar.net

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan “Milli Uzay Ajansı” Tanıtım Toplantısı'nda kritik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na ilişkin yol haritasını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 hedefi tek tek anlattı.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, 2023'te Ay ile ilk temasın sağlanmasının hedeflendiğini açıklayan Erdoğan, 10'uncu ve son hedef olarak da bir Türk vatandaşının uzaya gönderileceğini duyurdu. Erdoğan açıklamasında “astronot” ve “kozmonot” kelimelerine alternatif de bir isim bulunmasını isteyerek, “Benim özellikle burada bir şerhim var: Madem ki bir vatandaşımız uzaya gidecek, artık astronot ya da kozmonot kelimelerine bir Türkçe karşılık bulmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada büyük ilgi gördü ve espri konusu oldu.

Erdoğan açıklamalarında "hedefimiz bir uzay limanı işletmesi kurmak" deyince sosyal medyada "yap işlet devret modeliyle uzay limanı" esprileri yapıldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı, "Onuncu ve son hedefimiz, bir Türk vatandaşını uzaya göndermektir. Eminim ki birçok kişi bu hayali kurarak büyümüştür. Belki aranızda hala bu hayalini sürdüren de vardır, hatta bayanlardan da ben adayım diyen vardır. Uzaya bir vatandaşımızı göndermeyi elbette bir turistik gezi olarak değil, gelecek nesillere yol gösterecek bir bilim misyonu olarak tasarlıyoruz" ifadelerini de kullandı.

İşte o paylaşımlar:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.