Aşurede buluştular

GÜNDEM 15.08.2022 - 13:19, Güncelleme: 15.08.2022 - 13:19
 

Aşurede buluştular

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Muharrem Ayı aşure lokması dağıtım etkinliği düzenledi. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Seher Şengünlü Yılmaz, Cumhurbaşkanı’nın yaptığı ziyaretleri eleştirerek, yapılan çirkin saldırıyı da kınadı.

haberimizvar.net- Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Yeşildere Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde Aşure Lokması etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Muratpaşa Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Sarı, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Dursun Kaya, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Konyaaltı Şube Başkanı Hasan Kaybaki, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer katıldı. SALDIRIYI KINADI Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, bu tarz etkinliklerin toplumsal bağı kuvvetlendirdiğine vurgu yaparak, Alevi Derneği’ne yapılan saldırıyı kınadı. Şengünlü Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cemevi’ne yaptığı ziyareti eleştirerek, “Cumhurbaşkanı ilk defa Cemevi’ne ziyareti etti. Cumhurbaşkanı tabi ki Cemevi’ne ziyaret edebilir. Ancak bunun olması gereken etik kuralları böyle değildi. İlk belediye başkanlığı döneminde ilk icraatı dergaha dozerle dayanmak oldu. Başbakanlığı döneminde Cemevi bir şölen evidir dedi. 20 yıllık iktidarın sonunda bir Cemevi’nin kapısından anca girebildi. Aynı zamanda cem evleri meşrudur. Bir cumhurbaşkanı bu kapıdan içeri girdiyse Cemevleri ibadethanedir. Fakat biz bu asimilasyon oyunlarına gelmemek için bir olmalıyız” dedi.
Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Muharrem Ayı aşure lokması dağıtım etkinliği düzenledi. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Seher Şengünlü Yılmaz, Cumhurbaşkanı’nın yaptığı ziyaretleri eleştirerek, yapılan çirkin saldırıyı da kınadı.

haberimizvar.net- Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Yeşildere Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde Aşure Lokması etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Muratpaşa Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Sarı, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Dursun Kaya, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Konyaaltı Şube Başkanı Hasan Kaybaki, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer katıldı.

SALDIRIYI KINADI

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, bu tarz etkinliklerin toplumsal bağı kuvvetlendirdiğine vurgu yaparak, Alevi Derneği’ne yapılan saldırıyı kınadı. Şengünlü Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cemevi’ne yaptığı ziyareti eleştirerek, “Cumhurbaşkanı ilk defa Cemevi’ne ziyareti etti. Cumhurbaşkanı tabi ki Cemevi’ne ziyaret edebilir. Ancak bunun olması gereken etik kuralları böyle değildi. İlk belediye başkanlığı döneminde ilk icraatı dergaha dozerle dayanmak oldu. Başbakanlığı döneminde Cemevi bir şölen evidir dedi. 20 yıllık iktidarın sonunda bir Cemevi’nin kapısından anca girebildi. Aynı zamanda cem evleri meşrudur. Bir cumhurbaşkanı bu kapıdan içeri girdiyse Cemevleri ibadethanedir. Fakat biz bu asimilasyon oyunlarına gelmemek için bir olmalıyız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.