Atalay için adliye önünde eylem

SİYASET 22.12.2023 - 17:33, Güncelleme: 22.12.2023 - 17:40
 

Atalay için adliye önünde eylem

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verilmesinden sonra İstanbul Adliyesi önünde eylem düzenlendi.

haberimizvar.net- Hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verilen tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi talebiyle meslektaşları ve arkadaşları İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Avukatlar, hukuk gereği Atalay'ın derhal tahliye edilmesi çağrısında bulundu. Çağrıda, "Biz buradayız. Bu yargı darbesine bugüne kadar direndik. Bugünde direnmeye devam edeceğiz. Kararını verene kadar mahkemenin önünde cübbelerimizde bekliyor olacağız" denildi. "AVUKATLAR OLARAK BEKLEMEYE BAŞLADIK" TİP Parti Meclisi Üyesi ve Avukat Özgür Urfa yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün sabah saat 10 itibarıyla yeniden adliyede avukatlar olarak beklemeye başladık. Mahkeme başkanının saat 11 buçuğa kadar adliyede olmadığı söylendi. Öğle saatlerinde geldiği belirtildi. Bize şu an ulaştırılan tek bilgi mahkeme başkanının Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını bekleyeceği. Anayasa Mahkemesi tarafından şu an itibarıyla gönderilmiş bir gerekçeli karar bulunmuyor. Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı yazımı bittiği anda göndereceği şeklinde bir bilgiye sahibiz."
TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verilmesinden sonra İstanbul Adliyesi önünde eylem düzenlendi.

haberimizvar.net- Hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verilen tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili haberler">Can Atalay’ın tahliye edilmesi talebiyle meslektaşları ve arkadaşları İstanbul Adliyesi önünde toplandı.

Avukatlar, hukuk gereği Atalay'ın derhal tahliye edilmesi çağrısında bulundu. Çağrıda, "Biz buradayız. Bu yargı darbesine bugüne kadar direndik. Bugünde direnmeye devam edeceğiz. Kararını verene kadar mahkemenin önünde cübbelerimizde bekliyor olacağız" denildi.

"AVUKATLAR OLARAK BEKLEMEYE BAŞLADIK"

TİP Parti Meclisi Üyesi ve Avukat Özgür Urfa yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sabah saat 10 itibarıyla yeniden adliyede avukatlar olarak beklemeye başladık. Mahkeme başkanının saat 11 buçuğa kadar adliyede olmadığı söylendi. Öğle saatlerinde geldiği belirtildi. Bize şu an ulaştırılan tek bilgi mahkeme başkanının Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını bekleyeceği.

Anayasa Mahkemesi tarafından şu an itibarıyla gönderilmiş bir gerekçeli karar bulunmuyor. Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı yazımı bittiği anda göndereceği şeklinde bir bilgiye sahibiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.