Atalay’a özgürlük nöbeti

SİYASET 29.12.2023 - 09:53, Güncelleme: 29.12.2023 - 10:02
 

Atalay’a özgürlük nöbeti

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, AYM’nin verdiği ‘2’nci kez hak ihlali’ kararına rağmen serbest bırakılmaması üzerine Türkiye genelinde protestolar başlatıldı. Antalya’da Adliye önünde gerçekleşen eyleme TİP İl Örgütü ile birlikte CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve parti yönetimi de katılarak Atalay’a destek verdi.

haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Avukat Can Atalay’ın yargılandığı Gezi davasında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 2’nci kez hak ihlali kararı verilmesine karşın Atalay’ın serbest bırakılmamasına yönelik Türkiye genelinde eylemler başlatıldı.  ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ Tutuklu Milletvekili Can Atalay için Antalya Adliyesi önünde oturma eylemi gerçekleştiren TİP, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına TİP üyelerinin yanı sıra CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve ilçe yönetimi de katılarak Atalay’a özgürlük istedi. TİP İl Örgütü oturma eylemi dışında İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu. ‘CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK Basın açıklamasını okuyan TİP Üyesi Avukat Tuncay Koç, “AYM’nin, hakkında 2’nci kez hak ihlali ve tahliye kararı verdiği Can Atalay için kendisine gelen talimatı uygulamayarak suç işlemekte ısrar eden 13. ACM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak Antalya Adliyesi önünde ‘Can Atalay’a Özgürlük!’ demek için toplandık. Alenen darbe girişiminde bulunan,  talimatla hukuku ayaklar altına alanlar bilsin; Can çıkacak halkını savunacak! Bugün Hatay milletvekilimiz Can Atalay’ın esaretinin 228’inci günü. Anayasa Mahkemesi 21 Aralık’ta Can Atalay’ın başvurusu hakkında ‘seçme, seçil me ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’ ile ‘Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının’ ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmetti ve bu hükmün gerekçeli kararını dün kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesine iletti. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi dün basitçe Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın hükmü içeren bu kararı görüştü ve topu daha önce yaptığı gibi Yargıtay’a atan bir karar verdi. Karar diyoruz fakat 10 saat boyunca toplanıp yarısı boşluk olan 2 buçuk sayfadan oluşan bu metnin Anayasaya ve hukuka uygun bir karar olmadığını görüyoruz” dedi.
TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, AYM’nin verdiği ‘2’nci kez hak ihlali’ kararına rağmen serbest bırakılmaması üzerine Türkiye genelinde protestolar başlatıldı. Antalya’da Adliye önünde gerçekleşen eyleme TİP İl Örgütü ile birlikte CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve parti yönetimi de katılarak Atalay’a destek verdi.

haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Avukat Can Atalay’ın yargılandığı Gezi davasında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 2’nci kez hak ihlali kararı verilmesine karşın Atalay’ın serbest bırakılmamasına yönelik Türkiye genelinde eylemler başlatıldı. 

ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

Tutuklu Milletvekili Can Atalay için Antalya Adliyesi önünde oturma eylemi gerçekleştiren TİP, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına TİP üyelerinin yanı sıra CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve ilçe yönetimi de katılarak Atalay’a özgürlük istedi. TİP İl Örgütü oturma eylemi dışında İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

‘CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK

Basın açıklamasını okuyan TİP Üyesi Avukat Tuncay Koç, “AYM’nin, hakkında 2’nci kez hak ihlali ve tahliye kararı verdiği Can Atalay için kendisine gelen talimatı uygulamayarak suç işlemekte ısrar eden 13. ACM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak Antalya Adliyesi önünde ‘Can Atalay’a Özgürlük!’ demek için toplandık. Alenen darbe girişiminde bulunan,  talimatla hukuku ayaklar altına alanlar bilsin; Can çıkacak halkını savunacak! Bugün Hatay milletvekilimiz Can Atalay’ın esaretinin 228’inci günü. Anayasa Mahkemesi 21 Aralık’ta Can Atalay’ın başvurusu hakkında ‘seçme, seçil me ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’ ile ‘Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının’ ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmetti ve bu hükmün gerekçeli kararını dün kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesine iletti. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi dün basitçe Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın hükmü içeren bu kararı görüştü ve topu daha önce yaptığı gibi Yargıtay’a atan bir karar verdi. Karar diyoruz fakat 10 saat boyunca toplanıp yarısı boşluk olan 2 buçuk sayfadan oluşan bu metnin Anayasaya ve hukuka uygun bir karar olmadığını görüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.