Ata'nın sevdiği şarkılar müzikseverleri buluşturdu

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.03.2024 - 17:27, Güncelleme: 08.03.2024 - 17:27
 

Ata'nın sevdiği şarkılar müzikseverleri buluşturdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, müzikseverleri Atatürk'ün sevdiği şarkılarla buluşturdu.

haberimizvar.net- Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin yıldönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında 'Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği işbirliğinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda, 'Atatürk Antalya'da' adlı konser düzenledi. Konserde, şef Aydemir Tuncer'in yönettiği İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti sahne aldı. ATATÜRK'ÜN GELİŞİ ANLATILDI Anlatımını Emin Altıner'in üstlendiği konserde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, 1930 yılında Antalya'ya gelişi, muhteşem karşılama töreni, etrafında oluşan sevgi seli, denizin maviliğini ve dağların anlık renk değişimini izlerken Antalya için söylediği "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözleri, iz bıraktığı hatıraları perdeye yansıtılan fotoğraf görselleri ve video görüntüleri üzerinden anlatıldı. ATA'NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR DİNLENDİ Çoğunluğu Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan konserde 'Manastırın Ortasında Var Bir Havuz', 'Mehtaplı Bir Gecede Görmüştüm', 'Sarı Zeybek', 'Feravidir Gızın Adı Feravi', 'Kızım Sana Potin Alayım mı', 'Bilmem ki Sen Beni Ne zaman Şad edeceksin' gibi zihinlerde yer etmiş birçok eser koro ve solistler tarafından yorumlandı. Türk bayraklarının da dalgalandırıldığı konserde icra heyeti alkış yağmuruna tutuldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, müzikseverleri Atatürk'ün sevdiği şarkılarla buluşturdu.

haberimizvar.net- Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin yıldönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında 'Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği işbirliğinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda, 'Atatürk Antalya'da' adlı konser düzenledi. Konserde, şef Aydemir Tuncer'in yönettiği İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti sahne aldı.

ATATÜRK'ÜN GELİŞİ ANLATILDI

Anlatımını Emin Altıner'in üstlendiği konserde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, 1930 yılında Antalya'ya gelişi, muhteşem karşılama töreni, etrafında oluşan sevgi seli, denizin maviliğini ve dağların anlık renk değişimini izlerken Antalya için söylediği "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözleri, iz bıraktığı hatıraları perdeye yansıtılan fotoğraf görselleri ve video görüntüleri üzerinden anlatıldı.

ATA'NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR DİNLENDİ

Çoğunluğu Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan konserde 'Manastırın Ortasında Var Bir Havuz', 'Mehtaplı Bir Gecede Görmüştüm', 'Sarı Zeybek', 'Feravidir Gızın Adı Feravi', 'Kızım Sana Potin Alayım mı', 'Bilmem ki Sen Beni Ne zaman Şad edeceksin' gibi zihinlerde yer etmiş birçok eser koro ve solistler tarafından yorumlandı.

Türk bayraklarının da dalgalandırıldığı konserde icra heyeti alkış yağmuruna tutuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.